Böyle giderse çok yakın gelecekte sabit maaşlı büyük bir çoğunluk sadece asgari ücret karşılığında çalışacak. Nitelik kaybolacak. Sadece zenginler ve fakirler.... Orta kesim kaybolmak üzere. |
Asgari ücrete zam yapılmaması gerekliliği. (2. sayfa)
-
-
1litre süt 20 lira, simit 5 lira olmuşken asgari ücret gereksiz yüksek demek yanlış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"kaybedilen reel gelirleri iyileştirecek." kısmı hatalı. enflasyon durmadığı için, iyileşme hem çok kısmi hem de çok kısa süreli olacağından, ona iyileşme denmez. adam kandırma denir. enflasyonu düşürme gücümüz var diyen iktidar partisi, enflasyonu düşürmüyor. ya öyle bir gücü yok ya da halkın her an daha yoksul olmasından rahatsızlık duymuyor iktidar. her iki şekilde de bu seçim son şansımız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben özellikle ekonomi yönetiminin uyguladığı politikaları hiçbir zaman uygun bulmadım, akıl ve bilim dışı işlerle uğraşıp dini şeyleri ekonominin içine sokuyorlar.
Araba gibi düşünelim, arabanın bir hız sınırı vardır. Bizim ülkemizin de ekonomik büyümede bir sınırı var, siyasal iktidar seçim ekonomisiyle kısa süreli suni refah yaşatarak bu sınırı aşmaya çalışıyor. Bir gün arabanın ya motoru yanacak ya da duvara sağlam çarpacak. Bu iki olasılığı da siyasal iktidar seçimin sonrasına bırakmak istiyor. Fakat bunun bedeli de her geçen gün artıyor.
2021 Eylül'de yapılan faiz indirimlerini anlayabiliyorum, seçime hazırlık diye düşünüyorum fakat çok erkendi. Bu erken davranış, enflasyonu ve döviz kurunu olumsuz etkileyerek özellikle asgari ücret, emekli aylıkları elde eden sabit gelirliyi vurdu. İç politika yanlışlarının yanında dış olumsuz şoklar da olunca müthiş bir refah kaybı yaşandı.
-
benzer şeyleri düşünüyoruz zaten. aramızdaki tek fark, maaş artışının refah seviyesini yükselteceğini sanmanız. şu anda ekonomiyi ve ülkemizi öyle bir hale getirdiler ki, mesela asgari ücret net 10 bin olsa, asgari ücretliye en fazla 1 ay nefes aldırır. sonrası yine berbatlık. çünkü zamla beraber , uyanık (!) , fırsatçı kim varsa her şeye devasa zam yağdırırlar. şu anda haftada, 15 günde bir % 5-10 zam geliyor ya her şeye. o zaman her hafta % 20 gelir.baştan aşağı çürümüşüz. birliğimiz hiç kalmamış. gruplaşma gırla. bir ülkeyi işte böyle yıkarsınız.
bu arada AÇLIK sınırı 7 bin 245 lira ve yoksulluk sınırı 23 bin 600 lira. şu an için o da. açlık sınırının altındaki bir maaş hakkında konuşuyoruz. biz utanıyoruz, umarım asıl utanması gerekenler utanır.
Dediğim gibi bu yola girildi bir kere, bana kalsa hemen erken seçim yapılsın da ekonominin başına adam akıllı, bilimi takip eden liyakat sahibi birileri gelsin fakat nerede...
Bakın İngiltere'ye, Lizz Trus 45. günün sonunda istifasını sundu. Enflasyon döneminde vergi indirimlerinin kötü sonuçlanacağını halk biliyordu, tepkiler de çok artınca bastı istifayı. Belki Kraliçe öldükten sonra oğlunun başa geçmesi de bunda etkendir, tam bilemiyorum.
Halkımız da iktisadi toplum değil, hiç finansal okuryazarlığımız yok. Enflasyonun gelecekte ülkenin istikrarına ne kadar çok zarar vereceğini hiç bilmiyoruz. Geçmişi çabuk unutuyoruz ve çok kolay kandırılıyoruz.
Millet cebine girecek parayı düşünüyor, bireysel çıkarlar toplumun ve ülkenin çıkarından büyük olduğu müddetçe bu ekonomi düzelmez hocam.
Enflasyon olunca hemen dövize koşarlar fakat enflasyonu yaratan hükümete oy vermekten de çekinmezler. Sözde milliyetçi insanların çoğu bunu yapar.
1970'li yıllarda da Türkiye çok kötü dönemdeydi, karneyle alıyorduk dedikleri dönem var ya işte o yıllar. Fakat o yıllarda Kıbrıs meselesi vardı, uluslararası piyasalarda petrol krizi yaşanıyordu. Yine onlara benzer sebeplerden dolayı ekonomide sıkıntı yaşasak veya savaşa girip bunları yaşasak yemin ediyorum gıkım çıkmış. Bu enflasyonun çoğunu biz kendimiz yarattık. Dış olumsuz şoklar bize en fazla yıllık %20-25 enflasyon olarak yansımıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 20 Ekim 2022; 22:49:30 >
-
Asgariye zam yapmaktansa girdi maliyetlerini düşürmek daha doğru olandır.
Yoksa bol sıfırlı bir anlam ifade etmeyen paralar elinize geçecek.Bakın son 2 yılda olan belli.Sonuç belli.Anlamayan yoksa zaten siz sazanın tekisiniz.Yani yaşayarakta anlamıyorsanız durum budur.
Elektriğe,gaza ve her türlü muhteviyata ardı ardına kat be kat zam yaptıktan sonra asgariye zam yapmanın bir anlamı yok.Elinizdeki parayı iyice değersizleştirirsiniz.
-
Yapmayın ama aya yol yapıldı. Aa yapılmadı mı?
-
Asgari ücrete zam yapılmasa da herseye zam geliyor
Telefona ekran jelatini alayım dedim. TElefoncular 75 -100 Tl fiyat çekiyor. Uyduruk bir yapışkanlı jelatine ..Ohaa
Ulan geçen sene 20 liraya alıyorduk aynısını hemde kırılmaz cam olarak , şimdi kırılmaz camları artık getirmiyorlar basit bir jelatin satıyorlar.
-
Asgari ücrete ve maaşları zam yapıldığında rahatlama gelecek ama 1-2 ay içinde piyasada bulunan her şeye zam geleceği için alım gücümüz daha da düşecek. Daha da fakirleşeceğiz en basiti bugün 50 70tl arasına bir kafede bir öğün yemek yiyebiliyorsun bu yılbaşından sonra olacak 100tl den başlayacak ne yazık ki.
-
29 Ekimde açılışı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinanEnginizm -- 22 Ekim 2022; 12:53:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
iddia ediyorum, asgari ücrete zam gelmese de , sizin dediğiniz yine olacak. şimdi 50-60 olan, yılın başında yine 100 olacak. enflasyonun farkında mısınız?
Enflasyon uçuyor gidiyor. Daha 2 ay önce 1 paket barilla makarna 12.75 tl falandı şimdi 19.75 tl. En basit makarnadan enflasyon ortaya çıkıyor..
-
Düz tavuk suyu çorba içiyorum , 18 tl idi bir ay önce , geçen cuma 20 , pazartesi 22 idi.
bu ortamda nasıl asgari ücrete zam gelmesin ?
Halk şu an şokta biraz daha fakirleşirse isyan başlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X