Şimdi Ara

Asgari Ücrete Zam Yapılmazsa Sokaklar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
3
Favori
5.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu konudaki önceki mesajlarını okusaydın ne kadar saçma yargıda bulunduğunu anlardın . Gerçi yine anlamamaya çalışırdın... Ben asgari ücreti, kamu maaşlarını ,emekli maaşını vergileri, harçları devlet 1 sene artırmamasını yazıyorum ama işverenler çalışanlarına zam yapmalı kaliteli hizmet vermeleri, kaliteli çalışanı tutmaları ve işyerinin imajını yükseltmek ve korumak için . Bir başka yazan asgari ücret 10 bin olsa da çalışan bulur demesine bulamaz özelikle büyükşehirlerde veya turizm yerlerinde dedim yine de çalışmaya gelen olursa ya oraya soymaya ya hizmet verdiklerini soymaya yada işyerini soymaya gelir. Akıllı bir işveren 10 bin yada düşük bir maaşa çalışan tutmaz hem kendi güvenliği için hemde işyerinin güvenliği ve saygınlığı için

Şehre ve sektöre göre asgari ücret olmalı da yazdım önceki mesajlarda . İstanbul'a göre asgari ücret belirlenirse Urfa'da ki Diyarbakır'daki yozgattaki çorumdaki adam işsizliğe açlığa mahkum edersin( Urfa'da nüfusun %60ı sosyal yardım alıyor ). Hırsızlık için gasp için mafya elemanı için istanbul gibi yerlere akın eder .

Bir baskası da İstanbul'da asgari ücret yüksek olursa herkes İstanbul'a göç eder 50 milyon olur dedi ona da cevabın Urfa'da asgari ücret İstanbul'un yarısı olursa Urfa'ya hatay'a fabrikalar kurulur İstanbul yerine diğer bölgelere çalışmaya giderler . Çanakkale Balıkesir Hatay Urfa veya başka yerler cazibe merkezi olur . Oysa sol partiler ve işçi örgütleri yüzünden bu düşünce hayat bulmuyor ama halkın ve sizin gibiler sol partilerin zehrini aldığ için yıllardır bunu anlatsak da yine anlamıyorsunuz . Aslında 8-10 kardesi olanları anliyorum ama 2-3-4 kardeşi olanların hala sol pilitikayı savunmalarını anlayamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Haziran 2024; 15:46:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Asgari Ücrete Zam Yapılmazsa Sokaklar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Haydi solcular sokağa !!! Asgari Ücrete Zam Yapılmazsa Sokaklar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt

Telekom %70 zam yapacak Temmuz'da. Sen cıkarsın artık :))

• hendrickk H kullanıcısına yanıt

Ne zaman ki yayından bu haber başlığı?

• Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt
    Geçen akşam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Chp zihniyeti hiç değişmez parklara her yıl astronomik zamlar yapıyorlar.

O kadar zamlara hala zarar açıklıyor İSPARK rezil kepaze yönetim.Asgari Ücrete Zam Yapılmazsa Sokaklar Asgari Ücrete Zam Yapılmazsa Sokaklar 

• 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt
    Su bedava %55 zam.
    İspark batık.

Bu ay su faturası hayırlı olsun. Benim türk telekomla işim olmaz.

İbb chp ekrem e oy veren ( tip-hdp ) sizsiniz. Zam varsa itiraz edin hadi!!!

Teşekkürler istanbul yazıp faturaları %400 arttırdı 5 yılda..

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt
    Chp hdp tip ' e oy verip solcu kafasında olan ama tüsiad a sessiz kalan bir dh üyesi ( vanish ) seni anlamaz.

Amaç başlıkla beraber sadece provokasyon. Bunlar cumartesi annelerini ( benzer tip hdp chp gerici zihniyeti ) sokağa döküp ( gezi dekiler nedense alevi idi, hrant ile yan yana oldular sonra ) , diyarbakır anneleri kötü diyen sığ seçmenler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg2077 -- 13 Haziran 2024; 14:20:50 >

Anlamayacağını daha önce anladım zaten de forumda bir insanı tanımak için epey zor oluyor tabii ki. Bir işportacıya yada inşaat amelesine bir fikri anlatmak için uğraşmam ama üniversitedeyken avukatlık stajı yapan birine eve aldım komünizmden dtp'den fikirle uzaklastiramazsam başkalarıyla tartışmaya gerek yok demistim kendime.Sonuçta işportacı yada amele olmasına gerek yok bir kişinin 8 kardeşi varsa babasının bir evi bile olmamışsa ne kadar okumuş olsa da O'nunla fikir tartışması yapmanın anlamı olmadığını anladım . Bende Kürt olsam 8 kardeşim olsa babamın 1 evi bile olmasa ben komünist veya solcu görünümlü dtp'li etilerde Kadıköy'de ise chp'li olabilirdim . Suç onlarda değil işsiz evsiz bir babanın 5-10 çocuk yapmasına izin veren idareciler ... 20-30 sene geçince benzer şeyi Suriyeli Afgan Pakistanlı çocuklar diğer vatandaşlara vahşi kapitalistler gözüyle bakıp evi olandan yüksek vergi alınmasını, çalışanlardan yüksek vergi alınmasını savunup sosyal yardımların artmasını savunacaklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 14 Haziran 2024; 23:19:11 >

• berk768 kullanıcısına yanıt

TCDD'de de zarar açıklıyor. Son 1 yılda %140 zam geldi YHT ücretlerine.

Son 1 yılda motorine %115, benzine %102 zam

14 Haziran 2023 motorin: 22.10 TL

14 Haziran 2024 motorin: 40.57 TL

Hükümetin Araplara sattığı Türk Telekom tarifelerine 1 Temmuz'da %70 zam yapacak.

Git hükümete rezil de. Asıl rezil kepaze onlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7-Quaresma -- 14 Haziran 2024; 23:36:26 >

Motorin zamlarına kükredin mi hiç :)

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Utanmadan arkamdan mı konuşuyorsun? Hem de parti tarafından buraya gönderilmiş yaşı geçkin zavallı bir trolle. 2024 yılında 1980 öncesi sağ sol muhabbeti yapan twitter ve bu forumda gezen bu işten para kazanan biriyle müthiş ikili oldunuz.

Sen bana birşey anlatamazsın çünkü sen işine gelince sosyal devletçi işine gelince liberalsin. İşçi ve emekçi düşmanısın. Takmışın işçinin maaşına. Ancak başkasının parasından üniversiteye okumaya ses çıkaramıyorsun çünkü çıkarların var. Bunu da saçma sapan şeylerle savunmuştun. Paran yoksa okuma dedik senin yerine okuyan olur. Sen dedin ki sınavda başarı sağlamış memlekete faydası olur falan filan. Sen parasızlıktan okuyamazsan ne okullar boş kalır ne de memleket eksik kalır. Vergi verenler senin okumana razı mıydı? Adamın cebinden 50 kr eksik çıksın ama sen paran yoksa okuma. Bunlara saçma sapan cevap verdin.

Devlete üç kuruş sigorta yatırıp yüzbinlerce liralık tedavi olmayı biliyorsunuz. Baban, annen kaç paralık sigorta primi ödedi ki? Ben olsam ödediğin kadar bakarım üstünü paran varsa ödersin yoksa ölüme terk. Bunlara da birşey uydurursun.

Al sana liberalliğin kralı. Madem liberalsin bir öyle bir böyle olmayacan.

Komünizm, dtp falan yazdığına göre sende arkamdan dedikodumu yaptığın adamdan farksızsın. Yaşınız geçmiş ama kafa soğuk savaş devrinde kalmış. Bu devirde ne komünizmi? Sanki fabrikatörsün, sanki sermayen var liberallik peşindesin ben ona şaşırıyorum. Maaşlı çalışan değilsen ne olayım. O komünizm gelmez ya gelse senin gibilere yarar.

Cumartesi anneleri mi?Asgari Ücrete Zam Yapılmazsa Sokaklar Dinozor olduğun bu yazdığından belli. Senin yaşındakilere parti neden iş veriyor? Ne işe yararsın ki? Ben parti yöneticisi olsam hemen kovalardım. Gönderdikleri adam eytli ya. Yaşı geçmiş, özel sektör iş vermez, devlet işe almaz parti niye iş veriyor anlamıyorum. Kafan hala 90 öncesi soğuk savaş devrindeki gibi sağ-sol diye çalışıyor. Bilgilerin nuh devrinde kalma, mesleğin yok zaten olsa böyle kıytırık işlerle uğraşmazdın. Senin gibileri kahvede bile dinlemiyorlar. Birşey anlattın mı 40 sene öncesinden gençler ne anlatıyon dayı deyip kalkıp gidiyor.

5 senede yüzde 400 yaptıysa senin hükümet daha çok yaptı. Hadi sıkıysa hükümeti eleştirde görelim? Bir daha bu hesap hiç gözükmez. Anında uçururlar seni. Haddine değil eleştirmek. Hala dönüş dolaşıp bu forumda particilik yapıp propaganda deniyorsun. Bu işler biteli neredeyse 10 sene oldu. Eskiden işe yarardı. Sen akp istanbul başkanına dua et o da senin gibi 1994 refah partisi kafası eskimiş zihniyetten. Hele bir değişsin yeni nesil gelsin yaşı geçkin hepinizin ekmeği kesilecek.

• İşçi olacaksan kamu işçisi olacaksın memurların 2 katı alıyorlar. Emekli tazminatları 3 memur, emekli maaşları 2-3 memur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 15 Haziran 2024; 7:51:40 >
  • Sözcü haber yaptı en az %25 zam geliyor.İşverenler kendi kararıyla yapacak.Şunu anlayın artık bu %25 zam değil 6 Aylık enflasyon farkı yani zam yapılmıyor ve elleri mahkum olduğu için yapıyorlar.Maaşlar enflasyonun çok altında kaldığı zaman toplumsal kriz başlar.Çalışanlar ya iş bırkır yada doğru düzgün çalışmaz işini yapmaz beni kovarlarsa kovsunlar ben zaten bu paraya geçinemiyorum moduyla çalışır.Bundan korktukları için mecbur yapıyorlar.

• aykut291 A kullanıcısına yanıt

Bizim şirket yemek,yol vb zam yapıyor.

Maaşa zam yapmak , sigorta , kıdem, vergi vb çok maliyetli.

• mgora kullanıcısına yanıt
    Üzücü nediyim Bizimkilerde %15 yapacak heralde %25 çok diyorlar.Bakalım zaten maaşın değeri yok oldukca mutsusuz yapsalarda birşey değişmeyecek.

• aykut291 A kullanıcısına yanıt

20000 tl maaşın masrafı 28960 tl yüzde 45 desek , kıdem vb yüzde 50-55 gelir.

Bir tl zam iş verene 1.55'e geliyor.

Bu arada bizde asgari ücret alan yok, zaten giderek asgari ücretle çalışan bulunmayacak İstanbul'da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 15 Haziran 2024; 11:40:54 >
  • Arkadaşlar, sabredin maaşınız önümüzdeki 5 seneye göre çok daha iyi durumda.
    Şikayet etmenin lüzumu yok

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.