< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Asgari Ücrete Zam Yapılmazsa Sokaklar (10. sayfa)
-
-
Bu sefer gerçekten geliyor gelmekte olan o dip dalgayla beraber
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hiç birşey yokken enflasyon %1-2ken asgari ücreti %30-40 artirsan evet bu enflasyona neden olabilir... Fakat enflasyon %5-10ken birden %30lara çıkmışsa bunun nedeni kamu bütçesinin yüksek açık vermesidir . Kamu bütçesinin de yarısı personel maaşı kalanın da önemli bölümü emeklilik ve sağlık, kalanda 5li çete ile yoksullara yardım
2018den sonra enflasyonun artacağı beliydi çünkü memura emekliye borçla ödeme yapılıyordu Trump borç parayı kesince yüksek bütçe açığı oluştu eğer 2018den sonra memurdan emekliden %20indirim olsaydı veya memur sayısı %20 düşürülseydi enflasyon olmazdı ..asgari ücrete ekstrem artış yapılmadıkça enflasyona etkisi olmaz ayrıca özel sektör enflasyon yaratsa bile bu zenginlik işaretidir ( kur ve vergiler sabit kaldıkça tabii ki . Örnek İsviçre .İsviçre'de herşey pahalı ama insanlarin alım gücü yüksektir )
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Memur maaşını sadece asgari ücrete göre değil bütçeye göre de uygun olmalı. Bütçe yüksek açık veriyorsa memura zam yapılmamalı hatta çalışma süresi artırılarak personeli azaltma yoluna gidilmeli ( tabii bunu biraz kinaye olsun diye yazdım memurların çok çalışmasına gerek yok şu an zaten bu nedenle devamlı 9 gün tatil veriliyor ..Devlet yandaşına verdiği kadroları bir şekilde finanse ediyor )
Ülkede %40 işsizlik varken asgari ücreti artırmakta anlamlı olmuyor bu işsizliği kronik hale getiriyor . Hükümet şimdiye kadar hem asgari ücreti artırıp çalışanı işverenden korudum diye oy alırken kamu maaşlarını artırıp kamuya atadığı partizanlarini iyi motive edebildi..Ama bu sistemi yürüttügü özelleştirme gelirleri ,yabancılara konut pasaport -arazi satışı ,Araplara İstanbul satışı ,kara paranın aklanması gibi konularda tüm limitleri doldurdu..Tarafsız kalarak Ruslardan ucuz petrol alımı gibi şeyler ise sistemi döndürmeye yetmediği gibi gri listeden çıkmak için kara parayla mücadele etmesi de gerekiyor artık . İşte bu yüzden kemerler iyice sıkılacak bu sene asgari ve emekli seneye de muhtemelen memurların ki sıkılacak . Keşke bu 2018de yapılsaydı da 6-7 sene boşa gitmeseydi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O yüzden kamudan hizmet almak anlamlı değil veya daha pahalıya geliyor . Buğdayı mısırı kağıdı şekeri devlet üretse daha pahalıya almak zorunda kalırdık gibi . Ne kadar devlete az muhtaç olursak o kadar refah içinde yaşarız . Temel eğitim (5sene) temel sağlık ( aşı vs ) devlet yapsın yeter diğer konularda toptan alım konusunda yardımı alabilir sadece ilaç gibi 85 milyonun ilaç ihtiyacını %50-80 iskonto sağlayabilir tabii ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya nereye ısınıyor ülkenin içinden geçtiler kimse sesini çıkarmadı şimdi mi sokaklar karışacak? Bir b*k olmaz bizden ne verirlerse kabul ediyoruz. Bu kadar sindirilmiş ve korkak bir milleti nasıl başardılar helal olsun valla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olabilir ama bence muhalefetteki siyasi parti liderleri de bence akp den yana. Yani muhalefet yapiyormus gibi yapip aslinda perde arkasinda aralarinda anlasmislar. Siyasi parti liderlwrinin agzina bakan cok insan var. Sonra ben bi ara bununla ilgili konu da acmistim. Bu tip olaylarda tarihte hep isyan cikti. Ama bizde yillardir millet sadece tweet atip duruyor. Biara dunyanin en mutlu ulkesi secilmistik. Gelen zam haberlerini millet dalga gecip paylasiyordu gulup egleniyordu diye.
Yine de belli olmaz bi ara cumhurbaskani sosyal mesyayi yasaklamayi falam dusunuyordu. Bu tip eylemlerde sosyal medya hemen kapatiliyor. Vpn, proxy, dna nin de ise yaramadigi zamanlar oluyor.
ilkha.comOECD ülkeleri arasında en çok "zam" yaşanan ülke Türkiye oldu - [İLKHA] İlke Haber Ajansıhttps://ilkha.com/roportaj/oecd-ulkeleri-arasinda-en-cok-zam-yasanan-ulke-turkiye-oldu-151425
-
Bu forumda herkes +100 k kazanmıyor mu nasıl olurda asgari ücrete zam konusuna 10 sayfa mesaj gelir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X