Şimdi Ara

Asgari Ücretle Çalışmak Hakkında Ne Düşünüyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
3
Favori
8.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siz derneklerden bahsediyorsunuz anladım hocam, ama çalışanın gireceği bölüme çalışmadan girebilecek kadarda karaktersiz olmak gerekiyor onun için. Çünkü öyle şeyleri karakterli insanlar yapmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TAKUMİ FUJİWARA

Siz derneklerden bahsediyorsunuz anladım hocam, ama çalışanın gireceği bölüme çalışmadan girebilecek kadarda karaktersiz olmak gerekiyor onun için. Çünkü öyle şeyleri karakterli insanlar yapmaz.

istedigin kadar karakterin olsun adamlar luks icinde yasiyor, sen karakterinle 1.300 tl ni beklersin ozaman digerleri hafta sonu alisverise hangi ulkeye gitsek diye plan yaparken (deneyimle sabit)
  • Calıgula kullanıcısına yanıt
    "ALLAH(C.C)" yardımcınız olsun hocam, ailenizle yaşıyormuşsunuz bu konuda şanslısınız. Ama tek başına yaşamak zor, bende zamanında üniversiteyi bırakmıştım zorunluluktan ve işsizdim. O günleri bir ben birde Yaradan biliyor. Parasızlık hakkında çok şey yazarım buraya ama çok şükür aklımı başıma adımda deli gibi ders çalışıyorum.

• pcdaly kullanıcısına yanıt
    Hocam karakter önemlidir, öyle birkaç tane insan bende tanıyorum. Karaktersiz insan olmak yerine ölmeyi istisnasız her zaman tercih ederim. Para ne zamandan beri karakterin önüne geçti?

• quote:

Orijinalden alıntı: yyildirayy

Onu bile vermeyi çok bulanlar var

Mesela bu forumda turboş diye bir eleman var, 1000 lira bile çok bunlara diyor.

7/12 çalışacan ayrıca

Turboya laf mı attın?

Hemen linç kampanyası.

Turboya laf yok!

• Yavaş terket :) Avrupa,Amerika'da sana kollarını açmış nerede bizim xx pro yazılım mühendisimiz diye bekliyor dimi :) Sütçü imam'dan çıkıp silikon vadisi hayalleri kuruyorsunuz ya ne diyeyim size

• TAKUMİ FUJİWARA kullanıcısına yanıt
    Atma ziyaa dubleks,bahçeli,garajlı bi evde yaşıyosan 700 euro olabilir ama normal ideal bi ev 500 euro'ya bulunur.Ayrıca 350 euro mutfak masrafı nedir evde dana mı besleyeceksin.250 gayet yeterlidir. Türk adam yurtdışında dışarıdan yemek söylemez kendi pişirir kendi yer.faturalara verdiğin fiyat iyi

• faudel kullanıcısına yanıt
    Hocam garajlı dubleks ev o fiyatlara mümkün değil bulamazsınız, kaldığım ev 90 metrekare yaklaşık.

Öğrencilerin kaldığı 12-13 metrekare stüdyolar bile yaklaşık 350-400 euro siz düşünün, ayrıca şehir merkezinde kalıyorum. Gidip şehre uzak yerde kalırsanız belki bulursunuz.

Mutfak masrafım günlük 11 küsür euro"ya denk geliyor hocam, insan değilmiyiz ne yiyeceğiz.

Bence 350 euro mutfak masrafı çok değil, faturalar internet+telefon+Telelevizyon+su+elektrik+ısınma masrafı var. Ki yakın bir arkadaşım birkaç ay önce 550 euro"ya çatı katında küçücük bir apartman tuttu, birde senelik vergi parası var evin gerisini siz düşünün.

Hocam zaten klasik Türk olarak evde yapıyorum yemekleri, dışarıdan günlük 10"ar euro"dan 2 öğün yerseniz aylık 600 euro yapar ve evin yolunu bulamazsınız.

300 Euro arttırdın gardaş mutlu musun :D

• ermanerz kullanıcısına yanıt
    Anlamadımki hocam, ne demek istediniz?

Faudal isimli arkadaş 300 Euro daha az harcanabileceğinş söylemiş bende onun da yeterli olmayacağını söylemek istedim

• Şahsen ben 1300 liraya calisacagima giderdim bir köye yerlesirdim. Hem temiz ortam hem ay sonu sikintisi yok. Peynirimi yağımı yapardim. Cokta guzel yasanirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: faudel

Yavaş terket :) Avrupa,Amerika'da sana kollarını açmış nerede bizim xx pro yazılım mühendisimiz diye bekliyor dimi :) Sütçü imam'dan çıkıp silikon vadisi hayalleri kuruyorsunuz ya ne diyeyim size

Sütçüimam mı öyle bir üni mi var ? En kötü atılımda %100 burslu okurum. Üstelik mesele yazılımsa fark etmez. Sütçüimamdakinide alırlar okumamış olanıda. Adamın yazılım sorunlarını ne kadar kısa sürede çözdüğü önemli. Bu birazda yetenek aslında.

Aynen hocam, yiyecekten bile kısaca halimiz yok. Ki doğru düzgün dışarı hiç çıkmadığım halde bu kadar gidiyor.

Hangi ülkedenisiniz, ne iş yapıyorsunuz hocam

• Royals11 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam yaşlanmazsınız en azından, toprağın merhameti vardır. Ne trafik nede aysonu derdiniz olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brotha

quote:

Orijinalden alıntı: yyildirayy

Onu bile vermeyi çok bulanlar var

Mesela bu forumda turboş diye bir eleman var, 1000 lira bile çok bunlara diyor.

7/12 çalışacan ayrıca

Turboya laf mı attın?

Hemen linç kampanyası.

Turboya laf yok!

Bırakın şu ALLAH'ın trolünü

Ben onu kaele bile almam

Anası babası adam yerine koymuyor, ben mi koyacam.

fransa"dayım hocam, şuanda YGS-LYS çalışıyorum.

Eskiden çalışmıştım kısa bir süre, yani şuan çalışmıyorum diyebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TAKUMİ FUJİWARA

quote:

Orijinalden alıntı: EdgarDavids

Avrupada asgari ücret hayli hayli yetiyor insanlara. Bir market kasiyeri bile arabasıyla gidebiliyor işe. Düşünsene bim kasiyeri işe arabayla gidiyor.

Hocam avrupa"dada yetmiyor, daha önce yaşadım avrupa"da ve hesap şu şekildeydi: Maaş 1450 euro diyelim;

-Kira 700 euro

-Faturalar 290-300 euro

-Mutfak Masrafı 350 euro

-Evin yıllık vergisi 1050 euro

Dahada sayamadığım çok şey var.

Tek başına yaşam dünyanın her tarafında zor.

Hesap kitabın çok yanlış. Bir kere Avrupa'da bekarların büyük bir çoğunluğu tek başına ev tutmuyor. Adam mis gibi manitasını buluyor. Evli olmasalar bile beraber yaşıyorlar, ikisi de çalışıp kirayı da ortak ödüyorlar. Hatta ev büyükse konforluysa ortak arkadaşları 1 çifti daha getirip evde 4 kişi kalıyorlar.

Çok absürt bir örnek olacak belki ama hani bu katil Atalay Filiz vardı ya o da ifadesinde şöyle demişti kendisi manitası Olga, çocukluk arkadaşı sonradan öldürdüğü Göktuğ ve Olga'nın arkadaşı Elena 4 kişi Paris'te aynı evde kalmışlar zamanında. 4 kişi yaşamaya Türklerden örnek olarak söylüyorum bunu

Yani günümüzde tek kişi ev tutup tüm masrafları üstlenmek kimsenin tercih etmediği bir şey. Düşün Yani adam kendi ev tutuyor 700 Euro veriyor, manitası ayrı ev tutuyor o da 700 Euro veriyor. Üstüne ayrı ayrı bir ton fatura ödüyorlar. Bunu kimse tercih etmiyor birlikte yaşıyorlar. O yüzden senin hesabın kafadan yanlış. Ha adamın manitası yoksa bu sefer yakın erkek arkadaşlarıyla çıkıyor eve. Ha illa tek yaşayacam diyorsa o adamın maaşı zaten yüksektir. 1500 Euro değildir . Bu yüzden o abartılı yazdığın tüm masrafları yarıya böl kafadan, gayet kaliteli yaşam sürebiliyorlar o paraya

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.