Şimdi Ara

Asgari Ücretle Çalışmak Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
3
Favori
8.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konu başlığında da belirttiğim gibi, asgari ücretle çalışmak hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Daha önce birkaç gün asgari ücretle çalışma fırsatım oldu, bu birkaç güne dayanarak asgari ücretle çalışmak demek "çalışmak için yaşamak demek" çıkarımı yaptım.

Ne bileyim akşama kadar çalışıyorsunuz ve ay sonunda size kalan para 300-400 TL oluyor, ki oda kalırsa.
    Buna çalışmak için yaşamak diyebilirmiyiz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dediğini şöylede izah edebiliriz.Hayatta kalmaya çalışmak için mecburen çalışıyoruz.Mecburluğuda kabullenemez isek toprak olur gideriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bile vermeyi çok bulanlar var

Mesela bu forumda turboş diye bir eleman var, 1000 lira bile çok bunlara diyor.

7/12 çalışacan ayrıca

• quote:

Orijinalden alıntı: Double King Chicken

Dediğini şöylede izah edebiliriz.Hayatta kalmaya çalışmak için mecburen çalışıyoruz.Mecburluğuda kabullenemez isek toprak olur gideriz.

Hocam bu durumu nasıl kabul eder bir insan?

Yani bilemiyorum yaşamak zor gelir diye tahmin ediyorum. Bu durumda yaşamanın ne anlamı var?

• quote:

Orijinalden alıntı: yyildirayy

Onu bile vermeyi çok bulanlar var

Mesela bu forumda turboş diye bir eleman var, 1000 lira bile çok bunlara diyor.

7/12 çalışacan ayrıca

Hocam ben o konunun gerçek dışı olduğunu düşünüyorum, bence arkadaş forumu trollüyor.

• Avrupada asgari ücret hayli hayli yetiyor insanlara. Bir market kasiyeri bile arabasıyla gidebiliyor işe. Düşünsene bim kasiyeri işe arabayla gidiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım mühendisliği okuyacağım. Asgari ücrete köle gibi çalışma hatta işsiz kalma ihtinalim var. Sorun değil. Bedavaya bile çalışırım. Sadece hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Kendimi geliştirip terk edecem bu ülkeyi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne iş yapıyorsunuz maaş kaç
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TAKUMİ FUJİWARA kullanıcısına yanıt
    Bu oldum olalı aynı

Sanmıyorum

Adam kariyer.nete bu şartları yazarak ilan vemiş

Ne Trolü

Ekşide bunu madara ettiler

• quote:

Orijinalden alıntı: EdgarDavids

Avrupada asgari ücret hayli hayli yetiyor insanlara. Bir market kasiyeri bile arabasıyla gidebiliyor işe. Düşünsene bim kasiyeri işe arabayla gidiyor.

Hocam avrupa"dada yetmiyor, daha önce yaşadım avrupa"da ve hesap şu şekildeydi: Maaş 1450 euro diyelim;

-Kira 700 euro

-Faturalar 290-300 euro

-Mutfak Masrafı 350 euro

-Evin yıllık vergisi 1050 euro

Dahada sayamadığım çok şey var.

Tek başına yaşam dünyanın her tarafında zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TAKUMİ FUJİWARA

quote:

Avrupada asgari ücret hayli hayli yetiyor insanlara. Bir market kasiyeri bile arabasıyla gidebiliyor işe. Düşünsene bim kasiyeri işe arabayla gidiyor.

Hocam avrupa"dada yetmiyor, daha önce yaşadım avrupa"da ve hesap şu şekildeydi: Maaş 1450 euro diyelim;

-Kira 700 euro

-Faturalar 290-300 euro

-Mutfak Masrafı 350 euro

Bir çok ülkede kira 700 euroyu bulmuyordur sallama

• quote:

quote:

quote:

-Kira 700 euro

-Faturalar 290-300 euro

-Mutfak Masrafı 350 euro

Kaldığım evin kirası 700 euro hocam, ayrıca tanımadığın birisine karşı batı hayranlığı yüzünden yalan söylüyorsun tarzı yorum yapmasan iyi olur.

• Hocam fizik gücü gerektiren ve yıpratıcı işlerde çalışıp asgari ücret alacağıma okuyup adam gibi biryerde çalışarak asgari ücret alırım daha iyi.

• yyildirayy kullanıcısına yanıt
    Davayla hakkında yazılanları kaldırmıştı galiba hocam, yalnız trollse dünya troll listesinde ilk sırayı kapar.

• quote:

Hocam fizik gücü gerektiren ve yıpratıcı işlerde çalışıp asgari ücret alacağıma okuyup adam gibi biryerde çalışarak asgari ücret alırım daha iyi.

Okumakta sıkıntı. O stress sınavlar vs kolay değil. Ben okuyorsam sırf çevre için okuyorum. Yoksa evdede öğrenirim kod yazmayı dünyaca ünlü ünilerin sayfalarında derslerin videoları hazır.

• Hocam diploma olmayınca okumanın bir anlamı olmuyor iş bakımından, ayrıca liseden sonra 1 yıl çalışıp ömür boyu masabaşı işlerinde çalışmakla asgari ücretle onun bunun işini yapmak arasında dünya kadar fark var.

Patron olduğu için kendini üstün gören ve 2+2"yi toplayamayıp artis artis konuşan insanlar gördüm.

• quote:

Hocam diploma olmayınca okumanın bir anlamı olmuyor iş bakımından, ayrıca liseden sonra 1 yıl çalışıp ömür boyu masabaşı işlerinde çalışmakla asgari ücretle onun bunun işini yapmak arasında dünya kadar fark var.

Patron olduğu için kendini üstün gören ve 2+2"yi toplayamayıp artis artis konuşan insanlar gördüm.

Meselede o zaten okumayan patron okuyan köle. Bu devirde diplomayada bakan yok. Mesele adamın sana verdiği işi yapıp yapamaman. Sen makine okuyup işini yapamazsan başkası işletme okuyup yaparsa işletme okuyanı alırlar. Hele ki yazılım gibi bir işte bu fark çok daha barizdir.

• Hocam ama zengin değilseniz yine patron olamazsınız, eğer fakirseniz okumamak ölümdür.

Kimse sizi patron yapmaz, tek şansınız okumaktır.

Zengin değilseniz tek şansınız okumak bizim ülkemizde.

• Kimisi 5 birim çalışıp 1404 lira alıyor kimisi 2 birin çalışıp 4000 lira alıyor zalımsın dünya
  • TAKUMİ FUJİWARA kullanıcısına yanıt
    Onu bunu bilmem ama sahibinden.com dan 2 Eczacı arama ilanını ben şikayet edip siteden kaldırttım

Bunun gibi tiplere acımak yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

-Kira 700 euro

-Faturalar 290-300 euro

-Mutfak Masrafı 350 euro

Kaldığım evin kirası 700 euro hocam, ayrıca tanımadığın birisine karşı batı hayranlığı yüzünden yalan söylüyorsun tarzı yorum yapmasan iyi olur.

Seni kaziklamislar o kadar kira olmaz avrupada

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.