Şimdi Ara

AŞİL TENDONUM KOPTU ! (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
18
Favori
205.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • AŞİL TENDONUM KOPTU !Prof. Dr. Yakup YILDIRIMyoutube
    Aşil tendonu oldukça dirençli olmasına rağmen bazı ani yüklenmeler sırasında kopabilir. Bu kopmaların büyük bir bölümü spor aktiviteleri sırasında 30 yaş üzeri bireylerde olmaktadır. Özellikle amatör sporla uğraşanlarda daha sık aşil tendon yırtığı görülmektedir. Bunda en önemli etken de, spor öncesinde gerekli ısınma ve germe hareketleri yapmadan spor aktivitesine başlanılmasıdır. Halı sahada yapılan futbol aktivitesi bunun tipik bir örneğidir. Genellikle haftada bir defa antrenmansız yapılması aşil tendon yırtığına zemin hazırlayan faktörlerdendir.
    https://www.youtube.com/watch?si=hYnczj8DGw6YnLxA&v=N5jyx3Unbxg&feature=youtu.be
  • Merhabalar, öncelikle herkese geçmiş olsun, bir daha tekrarlamasin insallah.
    Benim de 9 Aralık 2024 tarihinde halı sahada sol asil tendonum koptu. Hemen ambulansla acile götürdüler ve doktor herhangi bir görüntüleme istemeden teşhisi koydu. Ameliyat olmak mı istersiniz yoksa ameliyatsiz tedavi mi diye sordu. İkisi hakkında da bilgi isteyince ameliyatın daha garanti ve kısa süreli ancak ameliyat yerinin iltihaplanması riskinin olduğunu söyledi. Ben ameliyatı tercih ettim. Ertesi gün ameliyat oldum. Belden altimi uyusturdular. Ameliyat esnasında hiç bir şey hissetmedim. Toplamda 48 dakika sürdü ve diz altina kadar alçı ile odaya dondum.
    Ertesi gün doktor bot (Walker) tavsiye etti. Ayağım iki gün acıda kaldıktan sonra bot giymeye başladım. İki hafta sonra dikişler alındı. İlk açı ayarlaması 3 hafta sonra yapıldı. Sonra haftada bir olacak şekilde açılar ayarlandı. Toplamda 6 haftada botu tamamen çıkardım.
    İlk iki hafta ağrılarım oldu. Sonra ameliyat ağrıları geçti ancak ayağımda oluşan şişlikten dolayı ağrıları hissettim. 4 haftadan sonra koltuk degnekleri ile yürürken ayağımi yere basmaya başladım. Son hafta değneksiz yurudum. Botu cikardiktan sonra da hiç değnek kullanmadim.
    Şimdi fizik tedaviden aramalarını bekliyorum. Yine de fizik tedaviye kalmadan yuruyuslerimi yapmaya başladım. Beden egitimi öğretmeni olduğum için derslerde hareketli oluyorum. Dolayısıyla fizik tedaviyi beklemeden hareketlere yavaş da olsa başladım.
    Tekrardan herkese geçmiş olsun dileklerimi sunarım.

AŞİL TENDONUM KOPTU ! AŞİL TENDONUM KOPTU !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anakha_turk -- 28 Ocak 2025; 8:2:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.