Şimdi Ara

ASIO VS WASAPI hangisini kullanıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. ASIO daha çok eski işletim sistemleri için kullanılıyormuş diye duydum. WASAPI ise microsoft'un kendi sistemiymiş. Foobar'da hangi eklentiyi kullanmamı tavsiye edersiniz? Win8 üzerine audigy 2zs kullanıyorum. DirectSound mu kullansam acaba :)

• soru ağır geldi heralde. neyse :)
  • Asus Xonar D2pm ses kartı üle foobar üzerinde Asus Asio kullanıyorum. Asio4all ve Wasapi 'yi denediğimde ikisi arasında ses olarak ciddi fark göremedim, asio4all çok daha töleranssız sisteme karşı, antivirüs gecelik taramasını yaparken takılmalara sebep oluyordu, wasapiyi ise ses kartının kendi asio sürücüleri mevcut olduğu için gereksiz gördüm. eğer istediğiniz ses kalitesi ise asio4all ile wasapi kullanmanız arasında hissedilebilir bir fark olmayacaktır fakat foobar asio4all ile çok hantallaşıyor haberiniz olsun. bana kalırsa hiç uğraşmayın jetaudio+ ile directout ve bbe+ kullanın kafanız rahat olur
  • Ben, windows 8 üzerinde wasapi ve directsound arasında bir fark bulamadım açıkcası. ses sistemin eski ama oldukça iyi denebilir. (audigy 2zs - megaworks thx550) hatta directsound daha sıcak bir ses veriyor gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulphur -- 28 Kasım 2012; 17:21:14 >
  • Cahillik işte, ne işe yarar bu bu wasapi falan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rouvax

Cahillik işte, ne işe yarar bu bu wasapi falan ?

wasapi ve asio denilen olay işletim sisteminin ses kartıyla ilgili davranışlarını ayarlayan küçük eklentiler. ses, kendisini bozabilecek windows mikserine değil de direk ses kartına gider. Böyle bir olay hocam.
  • Oyun vs film de de işe yarar mı yoksa tavsiye edilen kullanım profesyonel kayıt vs işleri mi.
    Audigy 2zs ve THX550 im var bana daha keyifli bir ortam sunarmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.