Şimdi Ara

AŞIRI ISINMA YARDIM??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 30-45 dk oyun ornadıktan sonra bilgisayar okadar ısınıyoki cam açıkken oda hamam gibi sıcak oluyo kasa nın yan kapağını açtım bişe olmasın die power ı yeni deiştirdim bir ton temal macun sıktım işlemciye ama çok ısınıyo fanları yağladım gıcır gıcır ama çözüm bulamıyorum işlemci,power ve kasada fan warac aba iki tanedaha mı fan bağlasam lütfen yardımcı olun(işlemcim intel p4 3.0ghz)

• dostum ilk olarak ısnın kaynağını bulmak lazım birincisi kasatnı kapalı tut ikincisi termal macunu o kadar sürersen bir işlevi kalmaz üçüncüsü işlemcinmi ısınıyor anakart chipsetimi yoksa ekran kartınmı bunu tam sölersen kesin bi cevap yazabilirm
  • biton termal macun sürersen işlemci sogutucun gerekli ısıyı işlemcinden alamaz everest tarzı bir program yardımıyla donanım parçalarının sıcaklık değerlerini yazarsan hangi parçanınn nekadar ısındıgını anlar, ona göre çözüm üretmeye çalışırız. bu arada kasana 2 değil 22 tanede fan taksan olagan dısı bir sıcaklık mevcutsa bir etkisi olmayacakdır
  • ekran kartı innılmaz ısınıo (fanlı) elimi altınına tutunca bağı sıcak verio(asus eax 1600pro) ne yapabilirim.işlemcim normal ısınıo.teşekkürler
  • dostum ati nin ati tray tool aracını kullan ve ekran kartının fan devir hızını arttırmayı dene atiler düşük devir hızında çalışır default olarak normal de %24 le başlıyor sen onu %40 a getir bu yeterli olacaktır.
  • çok mantıklı arıca çok teşekkür ederim denicem.acaba oyunların kasmasıda sıcaklıktan kaynaklanıyor olabilirmi.tekrar tesekkür ederim
  • kesinlikle ekran kartından diyebilirim sıcaklık o kadar yoğunsa...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum sen su sıcaklıgı elinde değildi bize googledan aratıp fanspeed programını kurup dereceleri söylersen daha iyi yardımcı oluruz
    sıcaklıklar 75derecenin üstünde ise bir anormallik var demektir
    sıcaklıklar 65in üstündeyse tozlanmıs veya fanlarla ilgili sorn var demektir
  • çözümü söylüyorum odaya bi klima taktır

usta senin odan sıcak bi kere pc scak havayla çalışıyosa istediğin kadar fan tak pek fazla faydasını göremessin

1 2 tavsiye macunu değiştirdin kaliteli macunmu aldın dandiklerle sağlam ısı iletemessin

deviri yüksek 4 bin 5 bin rpm bi fan al işlemciye
  • benimde ekran kartım çok ısınıyo ati 4870 var fan devrini yükselttim ekran kartından şimdilik sorunum yok senden ekran kartının fan devrini yükselt ama benim anakart chipsetim çok ısınıyo bunun problemi nedir acaba ?
  • sıcaktandır
  • başka bilgisayara göre fazla ısınıyo yoksa sıcaktan olduğunu bende tahmin etmiştim
  • fan hıznı artırdım galiba çözüldü değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.