Arkadaşlar bilgisayarımda aşırı şekilde performans düşüklüğü var neden olabilir çok yüzeysel bir sorun ama elimden de başka bişi gelmiyor... 512 DDR RAM 3.2 Ghz İntel 200 GB HDD Seagate SATA NVIDIA 5500 Ekran kartı!!oyunlarda yaşadığım performans düşüklüğü gerçekten çok fazla...ve genel bir ağırlıkda var!!
Rami 1GB yap.
çok formattan dolayı oluşan bad olabilir format çekmenin zararlı oldupu forumda tartışıldı makinan yeni gibi de görünüyor ama sorunun bence hdd de özelliklerin sağlam.
bu kıyaslamayı önceki performansı görememene dayanarak yaptım
Arkadaş yuh diyorum ya olayı format a bağladın ya helal olsun ya nerede gördün format atılınca hdd zarar gördüğünü bad oluştuğunu anlamadım gitti
Arkadaşım senin soruna gelince chipset driverlerini yüklemeyi unutma ayroca ram i ni yükselt
bi insan formattan bu kadarmı nefret eder..inanmıyom yaa..format bad sektor olusturuyomusss...hangı mantıkla boyle bırsey soyledın onu anlamadım..harddıskın uzerınde yalnızca 100 formatlık kullanılır dıye bır yazı falanmı var...yanı bız goremedıkte ondan yane....
quote:
Orjinalden alıntı: absolut_master
çok formattan dolayı oluşan bad olabilir format çekmenin zararlı oldupu forumda tartışıldı makinan yeni gibi de görünüyor ama sorunun bence hdd de özelliklerin sağlam.
spyware malware ne geliyosa aklına tarat,malware lerin bu tip performans düşüklüğüne sebep olduğunu okumuştum özellikle de oyunlarda.
1-adware spyware virüs gibi pislikleri bir kaç güvenilir programla tara tek adware yada spyware yetmez 2-ccleaner gibi bakım ve temizleme programıyla sonra güzel bir temizlik yap 3-güncel driverlarını kontrol et 4-en son mulaka defrag yap
extra:
5-advanced windows care adlı (kullanımı kolay cok basit) programını arat googledan indir bir kaç ince ayar yapıp optimize ediyor 6-açılışı hızlandırmak için microsfot bootvis adlı programınıda kur tools dan direk optimize et restart atınca hiç bişeye dokunma bekle optimize etsin sonra restart atar bakarsın 7-tabi daha ayrıntılı optimize programları vardır ama kafanın karışmasını istemiyorum
8-RAM e kıyılan para asla boşuna değildir kesinlikle RAM al
:)
aşırı performans düşüklüğü varsa. spy vırus trojan tarzı pis hastalık mikroplardan meydana gelmişti yani
guvenli kipte vırus ve spy taraması yaparsan aşırı yavaşlamadan kurtulabilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: bonser24
bi insan formattan bu kadarmı nefret eder..inanmıyom yaa..format bad sektor olusturuyomusss...hangı mantıkla boyle bırsey soyledın onu anlamadım..harddıskın uzerınde yalnızca 100 formatlık kullanılır dıye bır yazı falanmı var...yanı bız goremedıkte ondan yane....
quote:
Orjinalden alıntı: absolut_master
efendiler sizin bildiğiniz kadar belki bilemem ben yaşadığımı söylerim kulaktan dolma bilgi değil format zararsız ise ayda 4 defa formatla uçan hdd nin 40 gbsi nereye uçtu bu hhd 1 kendi kullandığım makinadaki kasılma neden olur formattan sonra aşırı yavaşlama oldu bilip bilmeden muhalefet olmayın ota şeye
abi kesinlikle format en güzel yöntemdir ama daha kısa yöntem istersen sistem geri yüklemede yapabilirsin ama bilgisayara 2 ayda 1 format atmak kesinlikle çok işe yarar ve kesinlikle bilgisayara zarar vermez
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme