Şimdi Ara

Aşk Nedir Buyrun Tartışalım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: musty2121

quote:

Orijinalden alıntı: nrwone

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nrwone

aşkı yaşamayanlar burada saçma sapan şeyler yazmışlar
    aşk çok kutsal birşeydir insana askerdeki sevgilisine teknoloji çağında mektup yazdırır(mektup yazdığın adamla 6 yıldır birliktesindir)
    öyle evlenince biten birşey değildir saygının da katkısıyla sevgiye dönüşür ve ölümsüzleşir
    çok ulvi bir şeydir aşk yaşamayan bilemez

aşkin tarifi yapilamaz bu bir gerçek fakat aşkin 6 yıl sürmesi bana göre imkansiza yakin birşeydir cünkü çoğu insanin tahammül sınırlari değişiyor zamanla akabinde her zaman cok seven kaybediyor bu hayatta...

sevgi ve güven temel prensip
    karşındaki seni hoş tutacak sen de onu hoş tutmak için elinden geleni yapıcaksın
    insan aşkın bitmesini istemezse hiç bitmiyor
    karşındakinden emin olmadan seversen belki kaybedersin ben ilişki durumunda çok tecrübeli değilim bu durum doğru da olabilir
    bence seven doğru kişiyi sevemediği için kaybediyor

aşk hakkında o kadar yorum yapilabilir fakat dediğim insanlar o kadar bencil ki ve birşeyi görüyorlar karşindakinin avucu icinde olduğunu onu deli gibi sevdiğini ardindan insan hiçbir zaman karşisindakinden emin olamiyor ki insan işte diyorsun en basit şekli ile ben kolay kolay seni seviyorum diyen biri değildim kiz arkadaşima ama belki binlerce akrostiş ve edebi söz yazmişimdir tepkisi her zaman teşekkürler vs. olmuştur seni seviyorum dememe rağmen sadece bir gülüş olmuştur cevabi insan sonradan kavriyor ki sevilip sevilmediğini o an herşey büyülü gibi

haklısın zamane kızları
    beni nerde gezdirir
    bu adamı nasıl yolabilirim diye düşünüyor,
    elbet birgün karşına iyi biri çıkacaktır
    Allah kolaylık versin
    ama sen şimdiye kadar gerçek aşkı yaşamamışsın emin ol. Yaşadığın zaman bana hak vereceksin
  • Yorumların hepsini okumadım ama kendimce birseyler soylemek isterim.

Birini tanımadan karsımızdaki kisiye duydugumuz his hayranlıktır. Tanıdıkca ona karsı besledigimiz hisler ask ve ask bitince duydugumuz his ise sevgiye donusur.

Ve ask hersey olabilir bu goreceli bir kavramdır sadece insanlar arasında olacak dlye birsey yoktur. tabi bu soylediklerim tamamen benim yorumumdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bir kaç gündür dikkatimi çekti forum üzerinde acilan konularin yarisi aşk üzerine ki bunun üzerine bol bol kafa yoran biriyim aslında anlamadiğim birşey aşk hormonal olan birşey ise neden milyonlarca insanda tek bir kişi üzerinde oluyor ki bu bağımlılık halen çözemediğim neden kimilerinde aşkın sevgiye dönüşmediği şekil a benim sevdiğim insana karşi olan aşkım zamanla sevgiye dönüştü ki hatta ilk günlerimden daha bir tutku ile bağlandim tabi bunun sonuclarini hiç hesaba katmadan bağlandim sonuc herkeste olduğu gibi bendede icler acısı o kadar kötü bir durum ki tahminini yaşayanlar bilir
    Başka bir görüş ise neden yaradandan bir başkasina bu kadar aşk duyuyoruz ki biraz acık olacak ama günümüzde inancli insanlarin sayisi azaliyor hizli bir şekilde kendine müslüman diyenler insanlarin neler yaptiğini görüyoruz neyse ayetlerdede geçtiği üzere en büyük aşk Allah aşki olmali diye geçiyor fakat genç yaşlardaki arkadaşlarimiz bunu nasil başariyor hiç bilmiyorum
    yorumlarinizi bekliyorum.

Eğer konuya liseli gözünden bakmıyorsak şöyle cevap vereyim;

Aşık Veysele sormuşlar, "Üstad aşk nedir?" diye.

Demiş ki ;

Kızı seversin, istersin, verirler, çocuk olur.
    Seversin vermezler aşk olur." demiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: zenmastera

Bedava seks için uydurulmuş bişey.

Bedava seks ?

Bedava seksi bildigine gore parali seksi defalarca yapmis bir bireysin veya tanidiklarin yapmis. Parayla yapinca ask olmuyor ortada sadece hayvani durtuler.

Her sevgili oldugun kisiyle yattin mi peki ? Yoksa sadece yatma potansiyeli oldugun kisilerle mi sevgili oldun ?

Aski tanimlayamaman cok normal. Cunku su anda ergenligin beynine yaptigi abazan bir baskiya maruzsun.

• Bir yerde okumuştum hoşuma gitmişti. "Erkeklerin bedava seks için uydurdukları şeydir."
  • Ben de aşk dediğimiz kavramı kendi yarattıklarımız olduğunu düşünmüşümdür hep. İzlediklerimiz, okuduklarımız, duygularımız bize birine karşı bir şeyler hissettiriyor ve bazı hayaller düşünceler kaplıyor benliğimizi. Bu düşüncelerin kapladığı noktada aşk kavramı ortaya çıkıyor. Sonucunda hayallerimiz gerçekçiyse mutlu oluyoruz aşığız diyoruz, eğer abartıysa izlediğimiz çoğu filmdeki gibi aşığım diyoruz ama mutlu olamıyoruz, mutlu olduğumuzu sanıyoruz. Özet olarak aşk kendi yarattığımız bir olgu.
  • Şarkıların anlamlı gelmeye başladığı durumdur aşk bana göre başka bir tanımını yapamam .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasin Eskici

Herkesin anladığını sandığı ama herkesin farklı yaşadığı bir duygu mu desem, saplantı mı desem, beyninde bir ur gibi, hastalık gibi varlığını daima koruyan bir hayal mi desem, ne desem ki ! Bana yılların öğrettiği kesin gerçek şudur ki itiraf ettiğin, birileriyle paylaştığın, açığa vurduğun aşk acziyetini ortaya dökmekten başka bir işe yaramıyor. Bu nedenle ki aşk susulmalı...

Tamam anladık aşk acısı çekiyorsunda bu hort niye , aç konu aga dinleyek
  • İnsanların üremesini sağlayan şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ouroboros

Işk, Eşk, en sonunda Aşk... Tasavvufi yorum olarak İbadet, Şükr, Kanaat, ten türetilmiş bir kelimeymiş. Zamanımıza kadar anlamca ve şekilce manipüle olmuş. Aşkın gözyaşlarının ilk kitabının arkasında yazıyor, bedirhan gökçenin kalemi, araştırması.

Aşkın terimsel, edebi anlamı arkadaşın yorumunda mevcut.
    Benim şahsi kanaatim ise hormonal bağımlılıktır.
    Çok fazla sevmek olarak adlandırırım ayrıca.

Şu şekilde açıklayayım, insanda sedece sevgi vardır, saf sevgi, ya çok sever ya da hiç sevmez.
    Nefret, hiç sevmeme durumudur.Ama saygın varsa, kişiyle yaşanmışlığın ya da toplum korkun var ise bir şey yapmazsın, yapamazsın.
    Aşk ise tam tersi çok sevme durumudur.O sevdiğin şeye karşı hayatını bile verebilecek duruma gelirsin(Sevdiği kişi veya şeyle olma isteği).Bu duruma gelmen edindiğin bilgilerle olur, bilgilerinle hormanlarını etkilersin.
    Aşk acısı bu yüzden kötüdür, sigara bırakmak gibi, bağımlılığınızdan vazgeçmek zorunda olduğunuzu farz edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dorukhansn -- 1 Nisan 2013; 6:35:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melek63

Elif Şafak'ın Aşk kitabını oku. sana yanıt verir. Hakiki Aşk mevlana'nın bahsettiği Aşktır. Yoksa bu zamanda aşk = sevgi + şehvet ki bazı azmışlar aşk ile şehveti karıştırmış durumda.

şehvet duygularını aşkla yaşamayacaksın da ne yapacaksın? sonra her yerde cinsel uzvunun dikine giden insanların sebep olduğu skandallar...

aşk nedir sorusuna da seksle başlayan cevaplar verenlerde zihniyetine yansıtır ancak. çünkü aşk sadece kadın erkek arasında yaşanabilen bir şey değil. insan vardır işine aşıktır, dinine aşıktır, takımına aşıktır, karpuza aşıktır. ne bileyim.
  • İnsana bambaşka duygular hissettiren her an her saniye onu düşünmeni saglıyan.
    onla birlikteyken dünyayı unutturan bir şey dir :D
    gecici mi kalıcı mı bilmem değişebilir..ama kalıcı olcanı sanmam ilk zamanlar bu duyguyu verir.
    cinsellik ilede zamanla tamamlarsın :d
    baya güzel birşey ama.
  • Aşklar böyle işte..önce mutlu olursun,o kadar mutlu olursun ki ayakların yerden kesilir..sanki bir kanadın varmış gibi sıyrılırsın tüm insanların içinden yükselirsin bulutlara..her şey tozpembedir senin için..günün başka gecen başkadır...hep böyle sürsün istersin..bu rüyadan asla uyanmak istemezsin..yaşadıkların o kadar güzeldir ki,anlatamazsın hiçbirini..sadece yaşarsın..her şey gerçek olamayacak kadar güzeldir..dünya da sadece sen ve o varsındır..diger insanları görmezsin,göremezsin..aklında,kalbinde,düşüncelerinde,rüyalarında sadece o vardır..o olmayınca hiçbir şeyin anlamı yoktur gibi gelir..o kadar seversin ki,sevmeye bile kıyamazsın..mutlu olsun dersin..çünkü o mutlu oldukça sende mutlu olursun..sonra ne mi olur..gider..tıpkı herkes gibi o da gider...düşersin yükseldiğin bulutlardan..ve,çakılırsın acıların en derin sancılarına..bir boşluk ki hiç dolmaz..bir boşluk ki içinde kaybolup gidersin..tutmaya çalışırsın onunla ilgili ne varsa elinde..bir de bakarsın ki,bomboş kalmıştır ellerin..tıpkı kalbinin boş kaldıgı gibi..anlayamazsın ne oldugunu bile..bile bile atmışsındır kendini o uçurumdan aşağıya..dayanamazsın onsuzluğa..onun olmadıgı bir hayatı yaşamak istemezsin..kalbin kırılmış,gözlerinden yaşlar akmıştır artık..dalarsın uzaklara..uzaklaşmak istersin onunla ilgili her şeyden..ama yapamazsın...çünkü bu acı seni ayakta tutan tek şeydir...bu acı ondan sana kalan tek şeydir..sahiplenirsin..canını ne kadar acıttıgını bildigin halde..seni nasılda güçsüz düşürdügünü bildigin halde..hiç olmadıgı kadar sahiplenirsin bu acıyı..o boşlugu bu acıyla doldurmaya çalışırsın..yollara düşersin bir zaman sonra..onu hatırlarsın her adımda..her adımdan geriye,gözyaşlarında saklı anılar süzülür caddelerden geriye..akıp giden bir hayattır aslında..karanlıga dogru yürürsün..sonra sende bir yıldız oluverirsin..yaşamak için yakarmış ya kendini yıldızlar..sende yaşamak için bu acıyla kendini hayatta tutmaya çalışırsın..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.