Şimdi Ara

Asker Yolu Bekleyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Artık ben de sizdenim ve şu an bunalıma girdim galiba nişanlım bugün teslim oldu ve ben onun hesabından giriş yapıyorum her an aklımda ah nasıl geçecek bu kadar zaman :(

• mrb benimde nişanlım ıspartaya yedek subay olarak gitti!o gittiğinden beri biran yüzüm gülmüyor nasıl bir sene geçicek bilemiyorum 4 gündür ruh gibi dolaşıyorum!biliyorum çok kutsal bir görev askerlik ama elimde değil forumdan edindiğim kadarıyla hiç de kolay bir askerlik beklemiyo onu inşallah tüm askerlerimiz sağ salim askerliklerini tamamlar
  • Allah sabır versin. Alışırsınız. Kısa dönem olarak gidenler 5 ay 15 gün gidecek zaten. Yedek subay olarak gidenlerin de sadece ilk 2.5 ayları biraz iletişimde problem olacak ama sonrasında cep telefonu var internet var izin var kura çektiği yere göre akşam 5'ten sonrası var.

• İletişim problemi zaten ayrı bitiriyo beni her an elimde telefon, sanki 4 gün öncesinde olduğu gibi mesaj atıcak niye tembellik yapıyosun hadş kalk geç kalıcan diye sabah fırçasını çekecek gibi geliyor onu bile özledim.
  • mesaj olmayabilir belki ama telefon eder o bile yeter bunu fark edeceksiniz. Bazı ankesörlü telefonlardan mesaj atılabiliyor (Zırhlı Birlikler Okulu Asteğmen Kurs Bölüğü'ndekiler mesela) belki sizin askerinizin de gittiği yerlerde o özellikte olan ankesörlü telefon olabilir. Gönderen numarası olarak ankesörlü telefonun numarası çıkıyor.
  • Acemi birliğindeki yemin töreninden hemen sonra mı dağıtım izni oluyor? 7 sinde kardeşimin yemin töreni var, yemin den sonra acemi birliği bitiyor mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: quasi522

Acemi birliğindeki yemin töreninden hemen sonra mı dağıtım izni oluyor? 7 sinde kardeşimin yemin töreni var, yemin den sonra acemi birliği bitiyor mu acaba?

Bu kardeşinin askerlik süresiyle ve askerlikteki eğitim birliğiyle bağlantılı olarak değişir. Şöyleki:

1. 15 Aylık asker olup 28 gün acemi eğitimi alacaklar yemin töreninden sonra dağıtılır ve isterlerse 7 gün dağıtım izni kullanırlar (dağıtım izni askerlikten sayılmaz yani kullanmazlarsa askerlikleri 7 gün daha erken biter.).

2. 15 Aylık asker olup 3 ay eğitim alacak çavuş adayları yemin töreninden sonra ailesinin gelmesi koşuluyla 2 gün izinli çıkabilir (birliğin bulunduğu yerde kalmak koşuluyla)

3. Kısa dönem olup yemin töreni yapacaklar yemin töreninden sonra 2. maddedeki gibi izne tabiidir.

4. Asteğmen olacaklar yemin töreninden sonra 2. maddedeki gibi izine tabiidir. 2.5 ay sonunda (ki bu da 30 haziran eder). Diploma törenine müteakip kura çektikleri yere gitmeden önce 15 gün meyil müddet izinleri ve yol harcırahları vardır (bu izin askerlikten sayılır erken gitmek gibi bir yanılgıya düşmesinler.) Çektikleri kurada acemi birliğinin olduğu garnizonda kalanların meyil müddet izinleri yoktur direk göreve başlarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zımzımettin -- 16 Nisan 2010; 9:56:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asker olmak mantıklı mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zımzımettin

quote:

Orijinalden alıntı: quasi522

Acemi birliğindeki yemin töreninden hemen sonra mı dağıtım izni oluyor? 7 sinde kardeşimin yemin töreni var, yemin den sonra acemi birliği bitiyor mu acaba?

Bu kardeşinin askerlik süresiyle ve askerlikteki eğitim birliğiyle bağlantılı olarak değişir. Şöyleki:

1. 15 Aylık asker olup 28 gün acemi eğitimi alacaklar yemin töreninden sonra dağıtılır ve isterlerse 7 gün dağıtım izni kullanırlar (dağıtım izni askerlikten sayılmaz yani kullanmazlarsa askerlikleri 7 gün daha erken biter.).

2. 15 Aylık asker olup 3 ay eğitim alacak çavuş adayları yemin töreninden sonra ailesinin gelmesi koşuluyla 2 gün izinli çıkabilir (birliğin bulunduğu yerde kalmak koşuluyla)

3. Kısa dönem olup yemin töreni yapacaklar yemin töreninden sonra 2. maddedeki gibi izne tabiidir.

4. Asteğmen olacaklar yemin töreninden sonra 2. maddedeki gibi izine tabiidir. 2.5 ay sonunda (ki bu da 30 haziran eder). Diploma törenine müteakip kura çektikleri yere gitmeden önce 15 gün meyil müddet izinleri ve yol harcırahları vardır (bu izin askerlikten sayılır erken gitmek gibi bir yanılgıya düşmesinler.) Çektikleri kurada acemi birliğinin olduğu garnizonda kalanların meyil müddet izinleri yoktur direk göreve başlarlar.

Kendisi Tokatta piyade tugayında er. 15 ay yapacak...Bu durumda anladığım kadarıyla 1. madde geçerli olacak...Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler...

• çok zor günlerdiii. 130 gün çok zor geçtii bi kere arasın diye bekledim tüm gün. şimdi şafak 25 uçak biletini bile aldık. mutluyum. gelsin diye bekliyorum artık..
    Allah bekleyenlere sabır versin...
  • Benim nişanlımda şuanda kütahyada yapıyo ordan bandırma erdeğe gidecek
    7snde yemin töreni var ama günler geçmek bilmiyo bi türlü

bide sormak istediğim bişey var
    kütahyadan direk dağıtıma gidicek yol izni olarak ne kdr verirler
    pazar günü teslim olma ihtimali ne kdr acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.