Şimdi Ara

::: ASKER1695 MOD::: Asus R.O.G PC ::: Vento 7700 :::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
6
Favori
9.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forumda epey süredir alım satım yapmaktayım.ve artık bıktım diyebilirim.Alım satım a pc bileşenlerini yükseltmek bu arada ek masraf yapmamak
    için girdim ama çıkmak kolay olmuyor işte..Artık Asus R.O.G mod yapıp alım satım işini bırakmaya karar verdim.Bu süreç çok uzun sürecek gibi görünüyor.
    Çünki biraz tembel bir insanım ve vaktimde çok fazla değil. Bu süreci takip eden fikirlerini sunan yorum yapan okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Mod için gerekli parçalar:

Elimde mevcut olanlar >>> değişenler

1- ASUS Maximus VI HERO >>> Maximus V Gene
    2- İntel Xeon E3 1245-V3 >>> İntel İ5 3570K
    3- 4*2 1600 Mhz G Skill RİPJAWS x kırmızı
    4- İntel 120 GB SSD >>> OCZ Agility 3
    5- Seagate 2 TB HDD
    6- TT Water 2.0 Extreme + 4* Akasa Apache Fan >>> 2 fan (görünen kısımdakiler) Xilence 12 cm kırmızı fan
    7- ASUS DVD-RW
    8- ASUS Vento 7700
    9- FX6T fankontrol + FanMate 2 + fanlar >>> Fanmate gitti Aerocool Touch 2000 + Aerocool 3.5" 3 fan kontrol + 2 USB 2.0

Alınan parçalar

10- ASUS GTX 680 DCII OC >>> Şimdilik ASUS 660Tİ DCII %90 değişecek backplate li bir model istiyorum.
    11- Tagan Tg700-U88 PSU >>> OCZ FATALİTY 550 Modüler
    12- ASUS VS278H iptal

Alınacak parçalar

13- 1 adet 8 cm 1 adet 12 cm kırmızı led fan iptal
    14- Pileksi (aranıyor)
    15- Sticker (aranıyor)
    16- Led şeritler (aranıyor)
    17- H şeklinde fitil (alt mesajlarda örnek şekil var)

alınacak parçalardan elinde olanlar pm gönderebilirsiniz.

İşçilik tamamen bana ait olsun istiyorum.Ama sticker çıkartmadan önce çizimlerinizle yardımcı olursanız memnun olurum.Elimde çok çeşitli
    profesyonel aletler yok ama amatör olarak işimi görebilecek aletler var.. tornavida pense falçata zımpara gibi basit aletlere ek olarak darbeli
    matkap :D ve dremel benzeri bir set var.. bir de sprey bola aldım kırmızı siyah ve beyaz..
    Biliyorsunuz Asus Vento 7700 dar bir kasa ve daha önce sıkıntısını çektiğimden biraz kesim yaptım kasamda ve epey amatörce kesimlerdi..
    Sanayide kestirdim kaportacıya :D. Mod işi için lazım olur diye 1 adet daha Vento7700 aldım.Onda herhangi bir oynama yok.
    Gelelim plan proje ye.. Bu kısımda her tür fikre açığım.

1 Yan kapaklar : Yan kapaklar dış kısım plastik iç kısım sac.her ikisi de kesilip plastik kısmın kesilen yerine plekxi geçmeyi planlıyorum.Sol
    kapakta herhangibir figür çizmeyeceğim. ama sağ kapakta sadece plastik kısım kesilecek ve pleksi üzerine de amblem yazı vb figür çizilip led ile
    görsel bi güzellik ssğlanacak.

Kapak şöyle

kırmızı çizgili kısmı kesip pleksi ile kasa içini göstermeyi planlıyorum. alt kısma ise Rog yazısını plastik kısmı delip iç kısımdan kırmızı led ile
    ışıklandırmayı planlıyorum. sağ kapakta da aynı yazı aynı şekil ışıklandırma olacak.pleksi üzerine ise tavsiyelerinize göre figür veya yazılar
    ekleyeceğim.

sol kapak

sağ kapak

Ön kısım

::: ASKER1695 MOD::: Asus R.O.G PC ::: Vento 7700 :::  ::: ASKER1695 MOD::: Asus R.O.G PC ::: Vento 7700 :::

kapak kısmını sticker k,çıkartıp yapıştırarak tamamlamayı düşünüyorum. aklımdaki tasarım resmini ekliyorum tabiki. Gri kısımdaki Asus yazısı üzerine
    pleksi + boyama karışımı ile göz benzeri figür eklemeyi planlıyorum (yorumlarınıza göre) hoş olmazsa uyarılarınızı bekliyorum. Farklı tasarım düşünen
    arkadaşlar da fikirlerini sunarlarsa sevinirim.

::: ASKER1695 MOD::: Asus R.O.G PC ::: Vento 7700 ::: ::: ASKER1695 MOD::: Asus R.O.G PC ::: Vento 7700 :::

ön panel

kasa içi

amatör bir çizimle yapmayı düşündüklerimi anlatayım. Resimde 1 cpu boğluğu olacak( olmasada olur ) 2-3 kablo saklama için 4-5-6 kasa genişletmek için
    ayrıca 6 nolu bölgeye ön 12 cm fan yuvası açılacak.orjinalinde 8 sm mevcut. 7-8 arasında kararsızım 24 cm radyatör yatağı hangisi olsun diye.Şu anda
    radyatör altta ama üste alsam mı diye de düşünüyorum (yorumlarınız önemli) Bunlar halledildikten sonra siyah renge boyayacağım sac kısmı. Ayrıca soğutucu
    pompasının üzeri ve psunun görünen kısmı da şekil çizimi için güzel alanlar gibi geliyor.

şu anki hali biraz harap ama fikir vermesi açısından ekliyorum

::: ASKER1695 MOD::: Asus R.O.G PC ::: Vento 7700 ::: ::: ASKER1695 MOD::: Asus R.O.G PC ::: Vento 7700 ::: ::: ASKER1695 MOD::: Asus R.O.G PC ::: Vento 7700 :::

üst kısım

radyatörü yukarı alırsam üst kısma farklı birşeyler yapmak gerekecek altta olursa radyatör muhtemelen boyama yada sticker lazım olacak. Fikirlerinizi
    yine bekliyorum..

Şimdilik tasarım ve parçaları toplama evresindeyim.her konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Takip eden yorum yapan fikir veren eleştiren okuyan öneren herkese şimdiden teşekkür ederim..

Adem ACAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asker1695 -- 24 Nisan 2015; 22:35:28 >

• Güzel çalışma dostum..Kolaylıklar dilerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: marins

Güzel çalışma dostum..Kolaylıklar dilerim...
    En kısa zamanda fan boyama ile başlayacağım işe.. Astar ve cila almam lazım. küçük bir ilçedeyim bakalım temin edebilecek miyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asker1695

En kısa zamanda fan boyama ile başlayacağım işe.. Astar ve cila almam lazım. küçük bir ilçedeyim bakalım temin edebilecek miyim.

Alıntıları Göster
    dizayn kısmı çok hoş olmuş ancak göz diye nitelendirdiğiniz kısmın üst tarafını bir anlık yarasaya benzettim :)
    o kısımlar ışıklanınca çok iyi olacağına eminim

Allah kolaylıklar versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuHsUz PiNoKyO

dizayn kısmı çok hoş olmuş ancak göz diye nitelendirdiğiniz kısmın üst tarafını bir anlık yarasaya benzettim :)

Allah kolaylıklar versin

Allah razı olsun..o orta ksıım sanki yarasa dediğiniz gibi.. o kısmı kaldırıp göz kısmını şöyle mi yapsam ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RuHsUz PiNoKyO

Allah kolaylıklar versin

Allah razı olsun..o orta ksıım sanki yarasa dediğiniz gibi.. o kısmı kaldırıp göz kısmını şöyle mi yapsam ?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar photoshop ta uzman olanlardan küçük bir yardım bekliyorum..

şu rog gözlerin gözebeği kısmına naruto dan alıntı şu 2 sharinganı yerleştirebilir misiniz? benim amatör çalışma üstte ve pek hoş değil..

• quote:

Arkadaşlar photoshop ta uzman olanlardan küçük bir yardım bekliyorum..

şu rog gözlerin gözebeği kısmına naruto dan alıntı şu 2 sharinganı yerleştirebilir misiniz? benim amatör çalışma üstte ve pek hoş değil..

Alıntıları Göster
    Deneme amaçlı gözden çıkardığım bir fanın yaprağını boyamakla Bismillah dedim inş..
    Önce fanın yaprak kısmını çıkarıp güzelce sildim.. ve ledleri sökülü olduğu için sarı kabloyu kopardım.Ağlasun ve Bucak ilçelerinde sprey astar bulamadığım için direk boya ile girdim işe..inş yarın sprey vernik ile destekleyeceğim..

::: ASKER1695 MOD::: Asus R.O.G PC ::: Vento 7700 ::: ::: ASKER1695 MOD::: Asus R.O.G PC ::: Vento 7700 :::

malzemeler :D çivi peçete gazete falan da var tabi

boyalı hali :

Çalışma ortamı ev in hol kısmı..evde gazete bulamadığımdan gelen kargolara tampon yapılmış gazeteleri açtım..

Kurutma yöntemi de elbise kurutma gibi..kalörifer peteğine astım.

şimdilik bu kadar..yarın fanın durumuna bağlı olarak satışta bulunan vizo marka fanları boyamaya başlayacağım inş..

• quote:

Deneme amaçlı gözden çıkardığım bir fanın yaprağını boyamakla Bismillah dedim inş..
    Önce fanın yaprak kısmını çıkarıp güzelce sildim.. ve ledleri sökülü olduğu için sarı kabloyu kopardım.Ağlasun ve Bucak ilçelerinde sprey astar bulamadığım için direk boya ile girdim işe..inş yarın sprey vernik ile destekleyeceğim..

malzemeler :D çivi peçete gazete falan da var tabi

boyalı hali :

Çalışma ortamı ev in hol kısmı..evde gazete bulamadığımdan gelen kargolara tampon yapılmış gazeteleri açtım..

Kurutma yöntemi de elbise kurutma gibi..kalörifer peteğine astım.

şimdilik bu kadar..yarın fanın durumuna bağlı olarak satışta bulunan vizo marka fanları boyamaya başlayacağım inş..

Alıntıları Göster
    2 adet fan boyandı..

• quote:

2 adet fan boyandı..

Alıntıları Göster
    Sol kapak kesim işine başladım küçük küçük..Daha önceden saç kısmı biraz kesip şekilsiz bir hale getirmiştim o şekilde kaldı şimdilik..İlk fırsatta plastik kısma uygun olarak keseceğim inş. Dremel benzeri bir alet le yavaş yavaş kestim plastik kısmı.Sonra kenarları törpüledim.de nasıl görüneceğini görmek için kasada denedim kapağı silmeden.

Kapağın şimdiki hali :

kesilecek kısmı çizdim :

::: ASKER1695 MOD::: Asus R.O.G PC ::: Vento 7700 ::: ::: ASKER1695 MOD::: Asus R.O.G PC ::: Vento 7700 ::: ::: ASKER1695 MOD::: Asus R.O.G PC ::: Vento 7700 :::

kesildikten sonra :

kasadaki duruşu :

metal kısmı da plastik kısma uygun kestikten sonra alt kısma yazılacak olaan Republic of Gamers yazısını oyarak mı yoksa eticker olarak mı yazacağımı belirleyeceğim.Bugünlük de az bir çalışma ile sonlandırıyorum.Herkese iyi forumlar

• Güzel bir çalışma olmuş.acaba fanları ne tür bir boyayla boyadığınızi sorabilirmiyim ve fanlar boyandigi icin kasa icinde sicaktan dolayi calisirken koku falan yapıyormu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda t9c

Güzel bir çalışma olmuş.acaba fanları ne tür bir boyayla boyadığınızi sorabilirmiyim ve fanlar boyandigi icin kasa icinde sicaktan dolayi calisirken koku falan yapıyormu??

Henüz kasaya takmadım fanları ama 2 gün içinde koku gitmiş.. Sprey boya kullandım..hırdavatçılarda 2.5-6 tl arası satılanlardan..teşekkürler..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arda t9c

Güzel bir çalışma olmuş.acaba fanları ne tür bir boyayla boyadığınızi sorabilirmiyim ve fanlar boyandigi icin kasa icinde sicaktan dolayi calisirken koku falan yapıyormu??

Henüz kasaya takmadım fanları ama 2 gün içinde koku gitmiş.. Sprey boya kullandım..hırdavatçılarda 2.5-6 tl arası satılanlardan..teşekkürler..

Alıntıları Göster
    Güzel olmuş hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: kucukcuce

Güzel olmuş hocam

teşekkürler..şu anda kapağın saç kısmını kesiyordum yemek molası verdim..ikindi gibi inş eklerim..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kucukcuce

Güzel olmuş hocam

teşekkürler..şu anda kapağın saç kısmını kesiyordum yemek molası verdim..ikindi gibi inş eklerim..

Alıntıları Göster
    kapak daha önce müdahale gördüğü için epey biçimsiz haldeydi. önce keseceğim yeri kurşun kalemle çizdim.

Çoğunluğu metal testere ile az kısmı da saç makası ve dremel ile kestim.kesim sonrası durum :

kapağın son halini gördükten sonra bir de kasadaki duruşunu göreyim dedim :

şimdilik son durum bu oldu ikindi namazını da kılıp küçük fan durumunu ekleyeceğim.

Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asker1695 -- 29 Ekim 2014; 15:47:26 >

• Egsoz fan olarak Vento 7700 de 2 adet 8 cm fan bulunmakta.yaprak kısmını çıkardım :

temizleyip boyamaya hazır hale getirdim :

boyandı ve kurumaya bırakıldı. yapraklar küçük olmasından ve acemilikten dolayı bazı yapraklarda damla halinde boya oluştu..

• Küçük fanların son hali..

• quote:

Küçük fanların son hali..

Elinize saglık cok guzel gidiyorsunuz hocam takipteyim

• quote:

Orijinalden alıntı: MindLessRookie

quote:

Küçük fanların son hali..

Elinize saglık cok guzel gidiyorsunuz hocam takipteyim

Alıntıları Göster
    Teşekkürler

• quote:

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    kasa çavlıyor başkan bitmiş halini bekliyorum en kısa zamanda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shyuuhei

kasa çavlıyor başkan bitmiş halini bekliyorum en kısa zamanda

teşekkürler..kısa sürede bitmesi zor hocam.. sabah 8.10 da çıkıyorum evden gelmem 16.15 gibi..yordun oluyorum zaten..ilçe de küçük lazım olan parçaları denkleştirmek de zor açıkçası.. inş hızlı bir şekilde bitiririm..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.