Üni Kayıt Yenileme Ve Askerlik Hakkında
Arkadaşlar durumu şöyle anlatayım ben 99 doğumluyum lise bitiminde askerliği 2 yıl tecill yapıp çalışmıştım 2 yıl sonunda üniversiteye gittim 2021 senesinde üniversite bitti tekrar sınava girdim 4 yıllık bir üniversiteye kaydımı yaptırdım 2021-2022 döneminde. Ama bazı sebeplerden ötürü üniversiteye hiç gidemedim sınavlara giremedim tüm derslerden kaldım şimdi sorularım şunlar;
1-)üni İÖ. ders kaydı yaptırmam için harç yatırmam lazım ama şu an ekonomik durumum buna izin vermiyor kayıt yaptırmasam askerlik tekrar gelirmi 1 kere tecil yaptırdım tekrar yaptırabilirmiyim?
2-)Üni otomasyonu üzerinden ders kaydı yaptım ama kaydı kesinleştirmek için harcı yatırmam gerek harcı yatırdıktan sonra ilk donem tum derslerden kaldığım için yeni seçtiğim derslerin geçerli olmama gibi bir durumu olurmu böyle bir durumda para boşamı yatırılmış olur? Yoksa harcı yatırdıktan sonra düzgün bir ders kaydı olmasa bile okuyor göründüğümden askerlik tecilim devam edermi ?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Üniversiteye 1 yıl gitmeme hakkında
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bu yıl sınava girip hayal ettiğim bölümü kazandım fakat bazı sağlık sebeplerinden ötürü üniversiteye hiç gidemedim şu an tüm derslerden devamsızlık hakkım dolmuş durumda. Seneye ilk dönem üniversiteye başlarsam nasıl bir senaryo ile karşı karşıya kalırım? Normal yeni kayıt yaptırmış bir öğrenci gibi 1. sınıf 1. dönemden sırası ile derslerimi almaya başlayıp okuyabilirmiyim? Yoksa dahamı karmaşık olur birde ileride hiç bir dersten kalmadığımı varsayarsak üniyi 5 yılda bitirebilirmiyim yoksa ekstra uzama ihtimali oluyormu? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Not:Önceden üni okuduğum için Türk dili,tarih gibi derslerden muhafım.
Not2:Dondurma ihtimalim yok.
Ek tercih ile üniversiteye yerleşenler
Arkadaşlar iyi forumlar.Ek tercih ile üniversiteye yerleştim.Ama süreci hiç bilmiyorum ek tercih kayıtları 7 sinde son buluyormuş.Ben kaydımı e devlet üzerinden yaptım üniversite otomasyonuna girip ders kaydı yapacağım zaman ders kayıtları bitti yazıyor ders kaydı yapabilmem için okula gidip durumu izah etmem gerekiyormu yoksa sistem kayıtlardan sonra tekrar açılıyormu bilen varmı? Birde ben daha önceden 2 yıllık bir bölüm okumuştum orda zorunlu dersler olan Edebiyat tarih derslerini saydırıp muhaf olmak istiyorum bunu yapabilmek için ilk önce ders kaydını yapmam gerekiyormu yoka transkripti götürsem ders kaydı yaptırmadım halde muhaf olurmuyum yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde derslerden muhaf olmak için belgeleri üniversiteye götürmem gerekiyormu yoksa faxlasam yetermi?
Dgs Puan Kırılması Hakkında
İyi forumlar arkadaşlar sorum şu bu sene dgs den tercih yapıp bir bölüme yerleştim diyelim. Ama seneye YKS Sınavından farklı bir bölüm tercih etmek istiyorum dgs den bu yıl tercih yaptığım icin seneye yks sınavında obp'de herhangi bir puan kırılması veya sıralamada geriye atma gibi bir durum olurmu?
Yks Ve Dgs Hakkında Sorular
İyi forumlar arkadaşlar. Bazı sorularım vardı oklun rehber hocası ve ösym iletişim merkezi ile iletişime geçtim ama onlarda tam olarak bilmiyordu buraya yazıyım dedim.
1-)Tyt puanını diyer yıl kullanabiliyoruz diye biliyorum ama tyt sıralamam seneye tekrar hesaplanırken etkileyen esas faktör ne giren sayısına göremi geri atıyor yoksa başka faktörler var mı?
2-)fakülte okurken aynı anda farklı bir alanda yüksek okul okunabiliyor mu(Meslek Yüksek okulu ön lisans ile karıştırmayın lütfen)
3-)Birde diyelim ben bu sene Dgs Sınavı üzerinden tercih yaptım Seneyede yks sınavından tercih yapcam sınav puanımda bir kırılma olurmu? OBP
Kısmında
Kitap Seç Parama Kondu Nasıl Geri Alabilirim?
İyi forumlar arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim gibi kitap seç parama kondu iadesini yapmıyor bilmemezlikten geliyor. Şubat ayında 117 lira küsürlük alışveriş yapmıştım kargo bir türlü yola çıkmayınca siteden alışveriş yapanlar bilirler olmayan ürünün iadesini kartıma yap seçeneği var orayı işaretlemiştim 1 ürünü göndermediler (55 TL) ama paranın iadeside karta yapılmadı şubattan beri bekliyorum ilk başta yaparız falan diyorlardı son aradığımda kesin olarak yapmıcaz dediler. Parayı nasıl geri alabilirim nasıl bir süreç izlemem lazım öneride bulunursanız çok sevinirim.
Bu arada bu siteden kitap alacak olanlar tavsiyem 10 lira fazla verin kitapçıdan veya başka bir siteden alın (Özellikle YKS Ye hazırlananlar) yıllardır internetten alışveriş yapıyorum ilk kez bu kadar kötü bir site ile karşılaştım. Hem kargo olsun Hem satış süreci olsun Hemde müşteri hizmetleri olsun(Bu en kötüsü) Tam anlamıyla rezalet....
Vakıf Bank Mobil Nasıldır
İyi forumlar. Şu an hali hazırda kullanmakta olduğum iş bankasını mobil uygulaması fazla karışık olduğundan ve menuler çok sık değiştiğinden bırakmayı düşünüyorum. Sizce vakıf bankın mobil uygulaması nasıl?
Güncellemeler ile menu yerleri çok sık değişiyormu? Örneğin internet bankacılığını açıp kapayan menu 1 ay sonunda gelen güncelleme ile başka menunun bir alt menusu haline geliyormu?
Vakıfın arayüzü ziraat mobile benziyormu onun kadar kullanışlımı? Stabil çalışıyormu?
En önemlisi nfc desteği ile telefonda temassız ödemede performansı nasıl? 10 kere okutmada kaçında düzgün çalışıyor?
Bu sordularım bankkart için geçerlidir. Ziraat kartım var 2. kart çıkarılamıyormuş o yüzden lütfen ziraat önermeyin.
Özel bankaları önermesseniz sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Lastik Önerisi
Herkese iyi forumlar. Şu an hali hazırda kullanmakta olduğum Lassa Greenway lastikler eskidiğinden değiştirmem gerekli. Lassadan başka lastik markası hiç kullanmadım. Lastikler hakkında da nerdeyse hiç bilgim yok desem yeridir. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Aradığım kriterler şunlar. Arabayı genel olarak günün yarısında köy yolunda(yol toprak içinde yumruk büyüklüğünde kaya parçaları var).Diyer yarısında pek düzgün olmayan bir asfaltta. Haftada 1 kerede otobanda uzun yol yapıyorum. Arabanın kullanıldığı yer izmir.
Fiyat olarak 550-560 tl yi geçmesse sevinirim.
Marka olarak mümkünse bilindik markalar önerirseniz sevinirim.
Lastik epey sağlam ve uzun ömürlü olsun ekonomik durumdan epey uzun süre kullanmam gerekli.
Araba Fiat Albea.
Birde evin karşısında Goodyear bayisi var bu marka hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Esnemeyen Pantolon Önerisi
|
Atasundan Gözlük Alınırmı
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 634
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 23.022 (Bu ay: 1.259)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 90 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware