Şimdi Ara

AsKeRde 1 ayda ne KaDaR PaRa HaRcAnIr (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
15.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eşim güneydoğuda asker, ayda yılda bir çarşı izinleri olduğu için bırak para harcamayı verilen maaşı biriktiriyor bile,komik ama gerçek,hiç para göndermedik usta birliğine geçtikten sora (birde sigara kullanmıyor bunu unutmayalım)
  • arkadaşlar birde güneydoğuda çavuş maaşı 19 ytl deil.. eşimden biliorum.. daha biriktirilebilir bir miktar
  • 3 75*30=112 ytl sigara
    7 50*30=225 yt çay abur cubur atıştırma yemek vs
    337 vasati tahmin kişisel
  • valla ben askerliğimi kıbrısta yaptım daha yeni geldim 22 eylül de

orda birtek çarşıda fazla gider 30-40 arası ayda 2 çarşımız vardı
    ben sigarada içmiyorum

ilk ay 100 ytl gitmişti sonrakinde 150
    tabi buna bu çarşılar ve telefon kartı ücreti de dahil

yani ort 100-150 falan
  • askere giden bir arkadaş, özellikle bozuk paranın acemi birliğinde çok gerekli olduğunu söyledi.
    şuan asker olan veya askerliği yapan arkadaşlar siz ne diyorsunuz?
  • kısa dönem yapanlar yeme içme kalma parası verirler mi yoksa tüm masraflar devlete mi aittir
  • quote:

Orjinalden alıntı: aetiusflavius

kısa dönem yapanlar yeme içme kalma parası verirler mi yoksa tüm masraflar devlete mi aittir

Devlete aittir diğer uzun dönem askerlerden herhangi bir farkı yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: msky77

quote:

kısa dönem yapanlar yeme içme kalma parası verirler mi yoksa tüm masraflar devlete mi aittir

uzun dönem olarak yedek subaylığı kastediyorsan onların kendi üstüne değil mi
  • bozuk para acemilikte büyük bi ihtiyaç. 5 milyonu 25 kuruş olarak bozdurup verdiğimi hatırlıorum eşime :) bozdur bozdur harca
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: msky77

quote:

uzun dönem olarak yedek subaylığı kastediyorsan onların kendi üstüne değil mi

Evet ama zaten maaş alıyorlar.
  • Benim askerde bi aylik harcamam 300 ytl sigara az içiyorum günde 1 paket en azı benim düşün yani
  • bende birakacagim ama sirf bu sebeple birakmiyorum.
    eminim ki gidince orda elimden dusmeyecek :)
    o yuzden gelince birakacagim ins.
    biraktimi bi kere birakayim yalama olmasin diyorum :)

quote:

Orjinalden alıntı: KIZILCALAR

Hocam durumu bilmediğin için böyle konuşman gayet normal.Ama ben sigarayı bırakalı yaklaşık 1.5 ay oldu .Aralıktada askeriz kısmetse.O yüzden dedim hani acaba olurmu diye...
    quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

quote:

Askerde sigara içmek gerekli gibi geliyo bana bazen

sigara içmeyen bir kişinin bu lafı söylemesi çok mantıksız triyaki zaten içer ama tadını bilmeyen bir kişi başkalarına özenerek sigara içmesi bana göre salaklıktır sakında böyle bir salaklık yapma canın sıkılırsa git bisküvi ye kola iç şekerli veya tuzlu atıştırmak insanı sigaradan daha mutlu eder.

• :) valla sigara içsen de içmesen de sağlam para gidio ya. hele zamanın çoksa kantinde falan takılcak sıkıntıdan yok biskuvi yok kola yok o yok bu yok tatlı yok bilmemne baya para gider bi de atlet don masrafları falan en aşşa 250 ye falan patlar gibi geliyo ilk 1 ay sonra düşer tabi =) sen sağlama al kendini 300 falan götür anca yeter. :)
  • :)Ya olay beyinde bitiyor aslında,ama bu gelince bırakacağım,yok paket bitince bırakacağım,yok pazartesi bırakacağım, ayaklarını:)çok gördük.Ama dediğin gibi işte askerlikte girince araya.Neyse sigaranın reklamını yapmayalım fazla en iyisi.Ama arkadaşlar en doğrusu içmemek diyelim bari...(ya bu merette öyle birşeyki,hele yemekten sonra:)..)
    quote:

Orjinalden alıntı: 26_bbz_26

bende birakacagim ama sirf bu sebeple birakmiyorum.
    eminim ki gidince orda elimden dusmeyecek :)
    o yuzden gelince birakacagim ins.
    biraktimi bi kere birakayim yalama olmasin diyorum :)

quote:

Hocam durumu bilmediğin için böyle konuşman gayet normal.Ama ben sigarayı bırakalı yaklaşık 1.5 ay oldu .Aralıktada askeriz kısmetse.O yüzden dedim hani acaba olurmu diye...
    quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

quote:

Askerde sigara içmek gerekli gibi geliyo bana bazen

sigara içmeyen bir kişinin bu lafı söylemesi çok mantıksız triyaki zaten içer ama tadını bilmeyen bir kişi başkalarına özenerek sigara içmesi bana göre salaklıktır sakında böyle bir salaklık yapma canın sıkılırsa git bisküvi ye kola iç şekerli veya tuzlu atıştırmak insanı sigaradan daha mutlu eder.

• Söylediğin doğru.Hele birde boş zamanın çok olursa mecburen harcıcaksın sıkıntıdan.En güzeli meşguliyet.ALLAH hayırlı meşguliyetler versin inş.
    quote:

Orjinalden alıntı: critter

:) valla sigara içsen de içmesen de sağlam para gidio ya. hele zamanın çoksa kantinde falan takılcak sıkıntıdan yok biskuvi yok kola yok o yok bu yok tatlı yok bilmemne baya para gider bi de atlet don masrafları falan en aşşa 250 ye falan patlar gibi geliyo ilk 1 ay sonra düşer tabi =) sen sağlama al kendini 300 falan götür anca yeter. :)
  • Sigara içseydinn:)
    quote:

Orjinalden alıntı: CaNeRR

Benim askerde bi aylik harcamam 300 ytl sigara az içiyorum günde 1 paket en azı benim düşün yani
  • Ya gerçekten bu bozuk para neden bu kadar önemli.Hani diyorlar askerde herşey daha ucuz diye ondan mı acaba?tecrübeli arkadaşlar bu konuya bir el atarlarsa iyi olur
    quote:

Orjinalden alıntı: ramcofb

askere giden bir arkadaş, özellikle bozuk paranın acemi birliğinde çok gerekli olduğunu söyledi.
  • quote:

Ya gerçekten bu bozuk para neden bu kadar önemli.Hani diyorlar askerde herşey daha ucuz diye ondan mı acaba?tecrübeli arkadaşlar bu konuya bir el atarlarsa iyi olur
    quote:

askere giden bir arkadaş, özellikle bozuk paranın acemi birliğinde çok gerekli olduğunu söyledi.

Örnek vermek gerekirse küçük çay, oralet, limon 5 YKR, Büyük Çay, 10 YKR... Diğer bütün yiyecek, içeceklerde de askeri kantinler geliş fiyatlarının üzerine sadece %10 kar marjı koyarak satış yapıyorlar. Mesela çoğu kantinde poğaçalar tane hesabı satılmaz. Dersinizki bana 1 YTL'lik poğaca ver asker kese kağıdın içerisine doldurur poğaçayı size verir... Teneke kutu dimes meyve suyu, gazoz 55 YKR, Kola 65 YKR'dir... Ufak şişe su 5 YKR, Büyük şişe su ise 15 YKR'dir. Askere gittiğinizde fiyatları görünce keşke sivilde de bu fiyatlar geçerli olsa diyeceksiniz

Tabi bu imkanlarda ufak karakollarda olmaz... O yüzden askerliği yaptığınız yer çok önemli. Ancak acemilikte bu fiyatlarla kesin karşılaşırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Istihbarat -- 6 Ekim 2008; 21:12:31 >

• Ya harbi hayran oldum bu fiyatlara:))çay 5 kuruş:)tam bana göre
    quote:

Orjinalden alıntı: arif231

quote:

Ya gerçekten bu bozuk para neden bu kadar önemli.Hani diyorlar askerde herşey daha ucuz diye ondan mı acaba?tecrübeli arkadaşlar bu konuya bir el atarlarsa iyi olur
    quote:

Örnek vermek gerekirse küçük çay, oralet, limon 5 YKR, Büyük Çay, 10 YKR... Diğer bütün yiyecek, içeceklerde de askeri kantinler geliş fiyatlarının üzerine sadece %10 kar marjı koyarak satış yapıyorlar. Mesela çoğu kantinde poğaçalar tane hesabı satılmaz. Dersinizki bana 1 YTL'lik poğaca ver asker kese kağıdın içerisine doldurur poğaçayı size verir... Teneke kutu dimes meyve suyu, gazoz 55 YKR, Kola 65 YKR'dir... Ufak şişe su 5 YKR, Büyük şişe su ise 15 YKR'dir. Askere gittiğinizde fiyatları görünce keşke sivilde de bu fiyatlar geçerli olsa diyeceksiniz

Tabi bu imkanlarda ufak karakollarda olmaz... O yüzden askerliği yaptığınız yer çok önemli. Ancak acemilikte bu fiyatlarla kesin karşılaşırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIZILCALAR -- 6 Ekim 2008; 23:04:37 >

• Askeri kantinde bir çok şey ucuzdur
    örneğin kola 75 kuruş.
    ama aç oluyorsun askerde harcadıkça harcıyorsun :D
    ben ayda 300 ytl falan harcıyordum sürekli çarşımız kilitlenmesine rağmen yarısı sigara parası tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ege222 -- 7 Ekim 2008; 19:31:38 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.