GARANTİ BANKASI ATM PARA SIKIŞMA REZİLLİĞİ
11.09.2022 Tarihinde Saat 14:42'de Garanti Bankası'nın İstanbul/Beylikdüzü Perlavista AVM'sinde bulunan 00924CRSXXX Numaralı ATM'sinden QR Kod ile kendi hesabıma yaklaşık 16bin küsur Türk Lirası para yatırmak istedim fakat o esnada ATM para sıkışması nedeniyle parayı aldı ve geri vermedi. Bankamatik nasıl olsa sayıyor diye de o an tam sayamadım.
Benden tam rakam istiyorlar. Bende tam rakam veremiyorum yaklaşık bir rakam veriyorum. İlla ki tam rakam istiyorlar benden.
Şimdi ATM açılıp benim dediğim paradan 200-300 Eksik fazla çıksa ne olacak? Sonuçta benden önce-sonra parası sıkışan yoksa o tutar benimdir zaten.
Aynı dakika da müşteri hizmetlerini arayıp kayıt açtırdım fakat bana incelemeler sonunda azami 7 gün içinde hesabıma geçeceğini bildirdi.
Burada 7 gün neyin incelemesi çok merak ediyorum. Millet 7 günde O ATM makinesini imalat eder.
Çok acil bir hastane ödemesi olduğunu bildirmeme rağmen ellerinden bir şey gelemeyeceğini ve sürecin bu şekilde olduğunu söylüyorlar ısrarla. Bu meblağ da eş-dosttan kolay kolay bulunabilecek bir tutar değil ne yazık ki.
Kendi alacakları olsa 1 gün geçse faiz işleten banka nedense kendi paramı alıkoyabiliyor.
Ama şu bir gerçek ki Garanti Bankası büyük olduğu kadar da çok yavaş bir firma.
İnternette okuyorum, Kimine para bulunamadı, kimine tutar düşüklüğü diye dönüş yapıyorlarmış.
Şu an ne yapacağımı bilemiyorum. Boşlukta bekliyoruz bir haber gelecek diye. Bir an önce dönseler de rahat bir nefes alsam
Hadi arkadaşlar hepimize geçmiş olsun artık. Çakal satıcılara gün doğdu.
Daha önce iade gelen malzemeleri yollarlar artık herkese.
Çok saçma bir karar olmuş.
Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan yönetmelikte, tüketicinin tam ve doğru şekilde bilgilendirilmesi amacıyla, tüketicinin malı satıcıya gönderme süresi cayma bildiriminin yöneltildiği tarihten itibaren 14 güne çıkarılırken, cayma hakkının kullanımı halinde ortaya çıkan iade masraflarının mesafeli sözleşmede kararlaştırılması imkanı getirildi. Tüketicilerin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmelerde tüketicinin bilgilendirilmesi ve onayı ile 30 günlük azami teslim süresi yükümlülüğünün daha uzun süreler için belirlenmesine karar verildi.
Yönetmelikte, 'Cayma hakkının istisnaları' başlığında bulunan madde 15'e de eklemeler yapıldı. Tüketicinin cayma hakkını kullanamayacağı durumlarda; tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmeler, canlı müzayede şeklinde açık artırma yoluyla akdedilen sözleşmeler, tanıtma ve kullanma kılavuzunda satıcı veya yetkili servis tarafından kurulum veya montajının yapılacağı belirtilen mallardan kurulum ya da montajı yapılanlara ilişkin sözleşmeler maddeleri eklendi. Buna göre, tüketiciler internetten satın aldığı cep telefonu, akıllı saat, drone, tablet ve bilgisayarları iade edemeyecek
Kaynak.
Sıfır Iphone 13 pro da Etkinleştirme Kilidi Sorunu
Merhaba arkadaşlar
Daha önce başına gelen var mı bilemem ama benim başıma ilk defa böyle bir gariplik geliyor
2 Gün önce internet üzerinde (HB) ki bir satıcıdan ( K...n Teknoloji diye bir satıcı) İphone 13 Pro model cep telefonu aldım
27 Haziran Faturası kesildi ve kargolandı. 28'inde de ben teslim aldım
Dün eşimin doğum günüydü ve kendisine hediye ettim. Akşam cihazı kurulum için açtığımdaysa şok oldum resmen
Kutu arkasında ki 2 şeridi ben açtım ve daha önce açılmamış gibiydi resmen
Telefonu ilk aldığımda şarjı hiç yoktu ve şarj etmem gerekti ( Normal de sıfır cihazlar da belli bir şarj yüzdesi olması gerekmiyor mu?)
Cihaz bir başka maile kiltlenmiş gözüküyor ve etkinleştirme kilidi vardı. Ne yaptıysam kendi hesabımı kuramadım
Diğer taraftan sabah kontrol ettiğimdeyse kutu üzerinde yazan IMEI ( Fayturada aynı IMEI yazıyor) ile cihaz açıldığında bilgi olarak yazan IMEI farklı
Ben HB üzerinden satıcıya iade talebinde bulundum. Firma ben bu şekilde red ederim demekte. Servis tarafından kayıt raporu istiyor
Bu durumda ne yapmam gerekir.
Daha önce başına böyle bir olay gelen var mı?
Araç Taşıt Kredilerinde ve vadelerinde düzenleme yapılmış.
Taşıt alımlarında kredi vadesi kısaldı
BDDK, taşıt alımlarında kredi vadelerinde indirime gitti. Buna göre, nihai fatura değeri 120 bin lira ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade 60 aydan 48 aya düşürüldü.
Nihai fatura değeri 120 bin liranın üzerinde olup 300 bin liranın üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı 48 aydan 36 aya indirildi. Nihai fatura değeri 300 bin liranın üzerinde olup 750 bin liranın üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade 36 aydan 24 aya çekildi.
Nihai fatura değeri 750 bin liranın üzerinde olup 1 milyon 500 bin liranın üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade 24 aydan 12 aya indirildi.
Kredi tutarının taşıtın değerine oranı yeniden düzenlendi
BDDK, taşıt teminatlı krediler hariç, tüketicilere binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranında da düzenleme yaptı.
Buna göre, nihai fatura değeri 120 bin lira ve altında olan taşıtlar için söz konusu oranın mevcut şekliyle uygulanmasına devam edilmesine karar verildi.
Nihai fatura değeri 120 bin liranın üzerinde olup 300 bin liranın üzerinde olmayan taşıtlar için oranın yüzde 50'yi aşamaması, nihai fatura değeri 300 bin liranın üzerinde olup 750 bin liranın üzerinde olmayan taşıtlar için oranın yüzde 30'un aşamaması kararı alındı.
Nihai fatura değeri 750 bin liranın üzerinde olup 1 milyon 500 bin liranın üzerinde olmayan taşıtlar için ilgili oranın yüzde 20'yi aşamamasına ve nihai fatura değeri 1 milyon 500 bin liranın üzerinde olan taşıtlar için oranın yüzde sıfır olarak belirlenmesine karar verildi.
|
FLAPPY BIRD YÜKLÜ IPHONE 5S 10000$
|
|
|
İpad 2 uygulama yedekleme
|
IOS 5.0.1 Güncellmesi sonrası Sorun.
|
Meslek: Satın Alma Uzmanı
whatever how many times you turn around your ass is always in your back |
demek istediğim şudurki... |
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.492
İkinci El Bölümü Mesajları: 33
Konularının görüntülenme sayısı: 57.903 (Bu ay: 1.064)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 115 (Bu hafta: 2)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic