Şimdi Ara

Askerde ingilizce çalışmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
3.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizce mümkün müdür ? :)

Şimdi, salı günü iskenderun'a denizci er olarak gidiyorum.

Yaklaşık 5 aydır evde kendi kendime ingilizcemi geliştirmeye çalışıyorum, seviyem intermediate. Böyle bir tempoya girmişken 5 ay askerde ingilizceden uzak kalmak oldukça kayıp bir zaman olacak benim için.

En azından bildiğim şeyleri unutmamak adına oraya oxford un hikaye kitaplarını götürmeyi ve fırsat buldukça okumayı düşünüyorum. Eğer imkanım olursa mp3 aracılığı ile effortless english ve bbc, british council'in podcastlerini dinlemeyi düşünüyorum bol bol. Orada yapabileceklerim bunlardan ibaret galiba.

Askerlik yapmış kişilerin fikirlerini almak istiyorum, bu dediklerimi gerçekleştirmek hayalcilik olur mu, ütopik midir ?

Bu konuda önerebileceğiniz ne varsa açığım.

Amacım askerden kısa bir süre sonra ielts den en az 6 almak.

Teşekkürler

• Tamamen şans

Bazı birliklerde akşam 9 olsunda kendimi yatağa atayım dersin, yorulursun üşürsün. Gece uykunun en tatlı yerinde birde 2 saat nöbete kalkarsın.

Bazı birliklerde ise daha rahat geçer. Birde ingilizce öğretmeni kısa dönem birine rastlarsan büyük ikramiye gibi olur.

Bahtın açık olsun, şimdiden hayırlı teskereler.
  • bende ayni seyi dusunuyordum.sans isi sanirim
  • Hocam nasıl bir yerde ve ne tarz bir askerlik yaptığın önemli. Ben askeri lojmanlarda yaşıyorum, örneğin burada kantin var küçük, kliması televizyonu vs. aradığın herşey var sivil hayatta bulamazsın öyle lüksü Adam sabah 07:30 08:00'de geliyor akşam 10:30'a kadar orada oturuyor, bildiğin oturuyor karşısında televizyon kaçak şekilde telefon da sokuyorlar. Gün içinde zaten yarım saatte bir müşteri ya geliyor ya gelmiyor, bir tek öğle arası yemek saati ve mesai çıkış saati yoğun oluyor. Bu tarz bir ortamda çok rahat Upper Intermediate seviyesine yükselirsin mesela
  • Şans işi ve nerede ne yaptığına bağlı hocam ama seni temin ederim ki benimde hayalim bu düşüncede fakat şuanlık askere gitmeyi düşünmüyorum :D
  • Vakit bulabilmen tamamen çalıştığın yere bağlıdır. Bu çok vakit bulabileceğin anlamına da veya bulamayacağın anlamına da gelebilir.Malesef ne görev alacağına sen karar veremiyorsun. Bu arada mp3 telefon kullanmak birlik içinde yasaktır.Yakalanırsan başın derde girer. Bence yazılı dökümanlarla çalışmalısın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerde ingilizce çalışmak ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.