Şimdi Ara

ingilizce ders kitabı okuyacak seviyeye gelmek için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir şey öğrenmek istiyorum ingilizcesiz olmuyor. kütüphaneden knuth'un kitabını aldım okuyamıyorum. hazırlıktan b2 seviyesinde mezun olmuştum, okuldaki dersler de ingilizce onları da anlayabiliyorum ancak ingilizce ders kitapları okuyabilecek seviyede değilim.

bahsettiğim okumaları yapabilecek seviyeye nasıl gelebilirim. reading üzerine tavsiye edebileceğiniz kitap var mıdır ?

• hocam aslında dersleri anlayabiliyorsanız, readinginizde sıkıntı olmaması lazım ama ekstrem bir durum olmuş galiba.Ya da ingilizceyi videolardan, oyunlardan öğrenmişsiniz, kulak aşinalığı olmuş bazı şeyler.Akademik olarak ingilizce için bundan fazlası gerektiğini düşünüyorum.Oturup kelime ezberlemen lazım yani.

Size tavsiyem grameriniz iyiyse academic words listelerini ezberleyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 098321

hocam aslında dersleri anlayabiliyorsanız, readinginizde sıkıntı olmaması lazım ama ekstrem bir durum olmuş galiba.Ya da ingilizceyi videolardan, oyunlardan öğrenmişsiniz, kulak aşinalığı olmuş bazı şeyler.Akademik olarak ingilizce için bundan fazlası gerektiğini düşünüyorum.Oturup kelime ezberlemen lazım yani.

Size tavsiyem grameriniz iyiyse academic words listelerini ezberleyiniz.
    hocam dediğin gibi oyunlardan müziklerden kulak aşinalığı var, youtube dan açıp ingilizce ders dinleyebiliyorum ama aynı dersin kitabını okurken önemli nüansları kavrayabilmek için önce doğru bir çeviri için 1-2 dk harcıyorum daha sonra anlatılanı kavramak için çalışmaya geçebiliyorum bu da baya verimsiz oluyor. gramerim fena değil onun içinde oxfordun kitabını aldım çalışıyorum ama reading için kitap da lazım. bu işi bilenlerden tavsiye gerekiyor, 1-2 kitap bitirsem olacak gibi zaten evdeyiz güzel bir yatırım olur.

• Kcusymkcid

Bu şifreli kelimeyi anlarsan ingilizcen gelistirmeyi hakedersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ders kitabı derken hangi ders?
    B2 veya B2'nin bir tık daha üst seviyesindeysen C1e yakınsan zorlanmaman lazım çoğu kitapda.
    Eğer hazırlığı okuduysan zaten ingilizcenin iyi olmadığını varsayıyorum onların ölçtüğü seviye ne kadar doğru emin değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 1 Mayıs 2020; 23:6:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ingilizce ogrenmek oyle hemen olmaz iyi bir okulun hazirligindan iyibir not ile mezun olmussaniz bu yolda iyibir baslangoc yapmissinizdir. Ingilizce ogrenmek uzun yillar suren siki bir disiplinle olur. Ilk zamanlarda konu sahibi arkadas gibi birseyleri anlamakta gucluk cekersiniz. Once okur sonra cevirirsiniz en son anlamaya calisirsiniz. Bu yontem ise yaramakla birlikte dogru bir yontem degildir. Peki ne yapacaz. Ilk basta okuma parcaaina hizlica goz gezdiricez bilmedigimiz tum kelimelerin altini cizicez bu kelimelerin alamlarini yaziyi tararken ortaya cikan anafikre gore sozlukten bakip anlamini ogrenicez yani ekonomik siyasi tarihi edebi yada teknik veya medikal gibi ama sozluk mutlaka ingilizceden ingilizceye olmali ingilizceden turkceye degil iste bu sozluk secimi sizi turkceye cevirme derdinden kurtaricak ve bu sizi lisani lisanin yerel kulturuyle anlamanizi saglayacaktir. Tabi bu noktada en mantikli olan sey ise, ogreneceginiz dilin kulturu hakkinda bilgisahibi olmaniz. Ornegin ingilizlerin hangi cografyada hangi kulturde yasadigi nasil dusundugu nasil yasadigi ne yedigi ne ictigini ogrenmek gerekir buda zaman icinde olur hemen olmaz. Bu niye onemli derseniz her millet icinde bulundugu kulture gore bir edebiyat gelistirip kendisini ona gore ifade eder. O yuzden hazirlik bitti ingilizce biliyorum demek komik olur. Hele hele yabanci dil kurslarinin 3 hafatada ingilizce almanca ogretiyoruz laflari ise tam bir sebeklik. Inanin bunu soyleyen kurslarin hocalari daha mulakat safhasinda ingilizce konusurken daha dogrusu konusmaya calisirken ingilizce bilmedigi icin eleniyor. Adamlarin ingilizce bilgisinin yuzde 90 i CNBC-E nin turkce alt yazili dizileri. Siz olsaniz bu kisileri ise alirmisiniz. Son olarak tekrar soyluyorum ingilizce yada herhangi bir yabanci dil egitiminde o dilin konusuldugu ulkenin kulturu cok onemlidir. hatta okadar onemlidirki Toefl ve ilts gibi sinavlarda kulturel sorularada yer verilir. Cok iyi grammer ve kelime bilginiz olsa bile adamlarin kulturunu bilmiyorsaniz sinavda cakilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 2 Mayıs 2020; 0:24:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• al işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de ders kitaplarını okuyabiliyorum ama edebiyat kitaplarını okuyamıyorum. Ders kitapları matematik gibi düzgün grammer ve belirli kelimeler kullanılıyor ama edebiyat kitapları öyle değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Algorithmus

Ben de ders kitaplarını okuyabiliyorum ama edebiyat kitaplarını okuyamıyorum. Ders kitapları matematik gibi düzgün grammer ve belirli kelimeler kullanılıyor ama edebiyat kitapları öyle değil.
    Aynı sorun bende de var. Akademik bir kitabı makaleyi rahat okurum ama iş romana gelince tom sawyer da bile çuvallıyorum. Roman dili çok sıradışı. İngişzce roman okumak için rahat en az 15 bin kelime bilmek lazım. Bunun yarısıyla akademik okunur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • galapagoskaplumbağası kullanıcısına yanıt
    2sn sonra pişmanlık :(
  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    maalesef öyle. Aslında belli bir seviyede ingilizcesi olup da geliştirmek isteyenler olarak bir grup açsak ve herkes her hafta görev olarak bir şeyler yapsak iyi olurdu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.