Şimdi Ara

Hergün 15 km Yürümek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bacaklarına yazık, 2 km yürüyüş 1-1-1 km hafif-orta-yüksek tempo koşsan çok daha faydalı bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: OptikForm

Bacaklarına yazık, 2 km yürüyüş 1-1-1 km hafif-orta-yüksek tempo koşsan çok daha faydalı bence.

Tam tersi aktif olduğu için bacaklar ve dolaşım daha sağlıklı olmaz mı ?
    Son 20 yıldır bu kadar hareketsizleşti insan ırkı
  • TavukMemesi kullanıcısına yanıt

15 km fazla geldi bana. Eklemlerin aşırı kullanımı kireçlenmeye neden olur.

En fazla 5 km yürüyün. Kan dolaşımı için 1-2 km tempolu koşu, bacak sağlığı için egzersiz çok daha uygun olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: OptikForm

15 km fazla geldi bana. Eklemlerin aşırı kullanımı kireçlenmeye neden olur.

En fazla 5 km yürüyün. Kan dolaşımı için 1-2 km tempolu koşu, bacak sağlığı için egzersiz çok daha uygun olur.

Yürüyüş kireçlenme yapmaz önler knk
    Yetişkin genç bir insan 5km ile enerji atamaz

Özetle şunu söyleyeyim; 3 kilometre yürümek kireci önleyebilir ama 15 km yürümek kireç yapar, önlemez.

Yetişkin bir insan 5 km ile enerji atamazsa 2 kilometre yürüyüp 2 kilometre koşarsa enerjisi atar hem de pek çok kas grubu çalışmış olur. Ayrıca enerji atamıyorsan az enerji al sen de.

• OptikForm kullanıcısına yanıt

Fazla yürümek kireçlenme yapmaz hocam

Kireçlenme dediği , diz kapağındaki kıkırdağın aşınması sonucu eklemlerin üst üste binmesidir

Yürüme gibi aktiviteler tam tersi eklemleri , tendonları güçlendiriyor.

Günde 15 KM yürümenin hiçbir zararı yok , tam tersi bir çok faydası var

• mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

Baktığım pek çok kaynakta kireçlenmenin sebepleri arasında eklemlerin aşırı kullanımı yer alıyor.

Sadece bir doktor dizleriniz ağrıdığı anda yürüyüşü hemen sonlandırmanız gerek demiş.

Tüm bilim camiasının bacak ve diz sağlığı için söylediği ortak söz egzersiz.

• OptikForm kullanıcısına yanıt

Kireçlenmenin en büyük kaynağı eklemleri hiç kullanmamaktır

Aşırı kullanmaktan kastı ise , haddinden fazla yük bindirmek.

Eğitimin olmadığı konularda yorum atmak konusunda neden ısrar ediyorsunuz  

Dizlerin ağrıyorsa , doktor belki oradaki bir tendonun , eklemin ya da menisküsün hasar gördüğünü tespit etmiştir. Onun üzerine yürümeyi azalt demiştir , o bölgedeki yükü azaltmak için

Sağlığı yerinde olan bir insan için 15 km yürümenin hiçbir zararı yok. Son yorumum , kolay gelsin herkese  

• mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

15 km yürümeyin zararlı,

egzersiz yapın,

son yorumum,

iyi günler.

Hergün 15 km Yürümek 

• 15 km yürümek çok zaman alır bir kere tempolu koşu ile 5 km koş hem daha kısa sürer hemde aynı kaloriyi yakarsın.
  • Eklem ve kıkırdaklar zarar görür. Sıvı yani jel azalması sebebi ile bir zaman sonra sorunlar yaşanır. Tempolu koşuyu da orman gibi yumuşak toprak zemin üzerinde yumuşak bir spor ayakkabısı ile yapmalısınız. Eğer vücutta ağırlık varsa o bile zararlı, belli bir kiloya ininceye kadar Bisiklet lazım o zaman.
  • Ben pandemiden beri günde 10 km yürüyorum düşük temponda. Gluten ve şekeri bırakıp bununla beraber 15 kilo verdim. Ama şu aralar kilo için çıkmıyorum. Sahilde yürüdüğümden midir nedir pozitif enerji yükleniyorum. Hatta evde artan yemekleri alıp çıkıyorum. Köpek ve kedi besliyorum.

Hergün 15 km Yürümek
  • Çok fazla hocam. Tavsiye etmiyorum. 3-7 arası bence makul.

Bir ara 23 Km yürümüştüm. Feci ağrılar girmişti bacaklarıma. Yani 15 Km de fazla olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan_3002

Eklem ve kıkırdaklar zarar görür. Sıvı yani jel azalması sebebi ile bir zaman sonra sorunlar yaşanır. Tempolu koşuyu da orman gibi yumuşak toprak zemin üzerinde yumuşak bir spor ayakkabısı ile yapmalısınız. Eğer vücutta ağırlık varsa o bile zararlı, belli bir kiloya ininceye kadar Bisiklet lazım o zaman.
    la 15km yürüyüşte ne jel azalması ne eklem zararı olm şakamısınız siz
    Hergün 15 km Yürümek
  • vakit buldukça 3 km yürürüm eve gelir azcıkta karın kası mekik vs yaparım hiç yapmamaktan iyidir ama çıkıpta 15 km yol yürümem onun yerine hafif tempo 3 km koşarım aynı kaloriyi yakarım

birde şeker ekmek makarna vs den uzak dururum vücudun yaşlanmasını geciktirmek için

• Fthcyr F kullanıcısına yanıt

olm 15km yi tekte yürümüyorum zaten 5x3 yapıyorum nerede yürüyecen 15km yi tekte kadıköyden beşiktaşa mı yürüyon

3km dediğin bişey değil sigaraya çıktığımda 3km yürüyon zaten

• Ben günlük 15 km düzenli yürüdüğüm zamanlarda ayaklarımın derilerinde dökülme ve kaşıntı başlıyor, ayakkabılarım çok daha çabuk yıpranıyor değişimli giysem bile çorap falan da dayanmıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.