|
Tavuk Dünyası'nın Yumuşacık Tavuğunun Sırrı
Tavuk Dünyası'nın tavukları, benzersiz tatları ve yumuşacık dokuları ile bilinir. Bu lezzeti elde etmenin sırrı, özel tavuk marinasyonunda yatmaktadır.
Tavuk Dünyası'nın tavuklarını marine etmek için kullandığı tarifin net olarak açıklanmadığını belirtmekte fayda var. Ancak, bazı tahminlere göre, marine sosunda????????::
- Baharatlar: Kekik, biberiye, sarımsak tozu, soğan tozu ve kırmızı pul biber gibi baharatlar
- Yağ: Zeytinyağı veya ayçiçek yağı gibi sağlıklı yağlar
- Yogurt: Tavuğa yumuşaklık ve nem kazandırmaya yardımcı olur
- Limon suyu: Marine sosuna tazelik katar
Tavukları marine etmek için öncelikle istenilen miktarda tavuk göğsü veya butu yıkayıp kurulamalısın. Ardından, hazırlanan marine sosunu tavuğun üzerine sürerek her yerine temas etmesini sağlamalısın. Tavuğu en az 4 saat veya bir gece boyunca buzdolabında marine etmen önerilir.
Marine süresinin ardından, tavuğu ızgara, fırın veya tavada pişirebilirsin. Pişirme süresi, kullandığın pişirme yöntemine ve tavuğun boyutuna bağlı olacaktır.
Tavuk Dünyası'nın kullandığı tavukların neresinden geldiğiyle ilgili net bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, tavuğun göğüs veya but kısımlarının genellikle daha yumuşak olduğu bilinmektedir.
Tavuk Dünyası'nın yumuşacık tavuklarını evde yapmak için yukarıda verilen tavsiyeleri takip edebilirsin. Doğru marine sosu ve pişirme yöntemi ile sen de lezzetli ve yumuşacık tavuklar elde edebilirsin.