Şimdi Ara

Fitness boy uzamasını engeller mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben şahsen engelleyeceğini düşünüyorum özellikle press hareketleri filan

Uzun boylu fitnessçı neden fazla yok? Bizim salonda vardi adam 22sinden sonra baslamis mesela

Şimdi uzun fitnesscilar ornek vereceksiniz veya konuya da gelir muhtmelen uzun fitnesscilar ama mesela adam 185 boyu var belki 190 olacakti fitness yuzunden max kapasitesine ulasamadi?

Ben fitnessle boy arasinda cok iyi bir iliski oldugunu düşünmüyorum ama sen kimsin diye soracak olursaniz bu işin uzmani değilim sonuçta

Bu soruyu net yanitlayabilecek var mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fitness Boy Uzamasını Engeller mi?

Vücut geliştirmeyle uğraşan birçok genç, fitness'ın boy uzamasını engelleyip engellemediği konusunda endişelenmektedir. Bu endişeler özellikle 15 yaş gibi büyümenin hızlandığı yaşlarda artmaktadır. Ancak araştırmalar, fitness'ın boy uzamasını engellemediğini göstermektedir.

Çalışmalar, ağırlık kaldırmanın büyüme plakalarına zarar vermediğini ve dolayısıyla boy uzamasını engellemediğini ortaya koymuştur. Aksine, fitness, kemik sağlığını iyileştirerek ve kas kuvvetini artırarak genel sağlığı ve zindeliği destekler.

Yine de, boy uzaması açısından dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır:

• Çok Yoğun Egzersiz: Çok yoğun veya aşırı egzersiz, büyüme hormonunun salınımını engelleyebilir. Bu nedenle, aşırı antrenmandan kaçınmalı ve dengeli bir egzersiz programı izlemelisiniz.
    • Yeterli Beslenme: Boy uzaması için yeterli kalori, protein ve diğer besinleri almak çok önemlidir. Fitness antrenmanları ile birlikte sağlıklı bir beslenme planı takip ettiğinizden emin olmalısınız.
    • Uyku: Yeterli uyku, büyüme hormonu salınımı için gereklidir. Her gece 8-10 saat kaliteli uyku aldığınızdan emin olun.

Sonuç olarak, fitness'ın boy uzamasını engellediğine dair bilimsel bir kanıt yoktur. Ancak sağlıklı bir yaklaşım benimseyerek ve yukarıdaki hususlara dikkat ederek, fitness hedeflerinize ulaşırken boy uzamanıza devam edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • engeller adım gibi eminim ben 16 yaşımdan itibaren 1yıla yakın yaptım fitness tam uzama çağımda ozamandan beridir boyum 2cm uzamış boyum şuan 165 ister inan ister inanma yaşım 21

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağırlık kaldırırsan engeller. Ama barfiks çekersen katkıda bulunursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysjodyy

engeller adım gibi eminim ben 16 yaşımdan itibaren 1yıla yakın yaptım fitness tam uzama çağımda ozamandan beridir boyum 2cm uzamış boyum şuan 165 ister inan ister inanma yaşım 21
    Ben de aynısını düşünüyorum kesinlikle

Ben de 16 yasinda gittim ama Allah'tan 3 ay yapip biraktim 3 ay da yuzme gittim neyse ki ergenliğe de geç girdim boyum 17-18den sonra cok uzadi suan dewam edio ki bilmiom

Şuan 19um kemikler kapandi mi bilmiom fitness yine ihtiyacım oldugu için yapıyorum ama press filan yapmiyorum omuz ve serbest ağırlık girmiyorum omurgaya yuk bindirmemeye calisiom

En iyisi 21 yasina kadar yüzme gitmek fitness filan gelisme doneminde asla gidilmemesi lazim yuzme en iyi spor yuzme ve basketbol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 29 Aralık 2019; 21:5:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UltioPasha

Ağırlık kaldırırsan engeller. Ama barfiks çekersen katkıda bulunursun.
    Hocam sirf barfiksle fitness olmayacagina gore engeller diyebiliriz o zaman?

• Engellemez. Uzun boylu bir sürü bodybuilder var. Boy ne kadar uzunsa kazanman gereken kas kütlesi o kadar fazla oluyor. 1.50 biri gidip 3 ay kaldırsa bile kocaman olur. Kısaların powerliftingde başarılı olması da range of motion daha kısa oldugu için daha kolay kaldırabiliyorlar bu yüzden de halkımız aa bakın hepsi kısa diyor
  • şu yaşıma kadar vücut yapmış olup uzun boylu olan kişi 1-2 tane görümşümdür.

bilimsel olarak bilmiyorum ama en azından çevremdekilere bakılırsa pek uzun boyluya rastlamadım.

zaten 1.75 boya vücut yapsan ne olur ne yapmasan ne olur. 1.85 normal vücutlu erkekler daha çekici geliyor 1.75 olup vücut yapandan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vücut geliştirme mi Boks mu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Halter kaldırmadığın sürece etkilemez. Fitness'ta tonla makine, hareket var. İlla olumlu olumsuz etkileyeni olur etkilemeyeni olur.

• engellemez, zaten 15'li yaşlarda birisi ne kadar ağır çalaşabilir ki boy uzamasına engel olsun. ben 15 yaşında fitness'a başlamıştım, gerçi öncesinde başka sporlarlada uğraşmıştım basket- karate- taekwondo gibi, boyum 1.84 olarak kaldı değişme olmadı. dahada uzarmıydım diye sorarsan sanmıyorum çünkü ben belli bir yaşa kadar kısa boyluydum sonra birden uzadım ve 1.84'de kaldım, dizlerimde birden boyum uzadığı için izler var, parmak boyunda ince çatlak gibi.
    ayrıca neden fazla uzun boylu fitness ile uğraşan yok onuda yazayım, kısa boyda olanların kasları daha çabuk gelişir çünkü kasları daha küçüktür böylece daha koaly gelişirler. ağırlıklarıda yere daha yakın olduklarından biraz daha fazla kaldırırlar. 1.70 ile 1.90 arasındaki iki kişi aynı programla çalışsın 1.70 olan daha iyi görünür.
    birde kabul etmek istemezler ama şu var, kısa boylu erkeklerin çoğunda bir eziklik psikolojisi var. kimse çıkıpta yok demesin, 6 yaşından 25 yaşına kadar birçok sporla uğraştım, boyu kısa olan erkeklerde hep kendini kanıtlama çabası var. kimisi bu hırsla bırakmayıp güzel vücut yapıyor ama boy yine kısa onu değiştiremiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Halter kaldırmadığın sürece etkilemez. Fitness'ta tonla makine, hareket var. İlla olumlu olumsuz etkileyeni olur etkilemeyeni olur.
    Evet hocam ben de genele bakarak soruyorum zaten mesela ama olumlu etkileyen az varken olumsuz etkileyen hareketler daha cok gibi

Genele yayarsak yani full body calisan birisi mesela bence olumsuz etkiler boyu

• quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

engellemez, zaten 15'li yaşlarda birisi ne kadar ağır çalaşabilir ki boy uzamasına engel olsun. ben 15 yaşında fitness'a başlamıştım, gerçi öncesinde başka sporlarlada uğraşmıştım basket- karate- taekwondo gibi, boyum 1.84 olarak kaldı değişme olmadı. dahada uzarmıydım diye sorarsan sanmıyorum çünkü ben belli bir yaşa kadar kısa boyluydum sonra birden uzadım ve 1.84'de kaldım, dizlerimde birden boyum uzadığı için izler var, parmak boyunda ince çatlak gibi.
    ayrıca neden fazla uzun boylu fitness ile uğraşan yok onuda yazayım, kısa boyda olanların kasları daha çabuk gelişir çünkü kasları daha küçüktür böylece daha koaly gelişirler. ağırlıklarıda yere daha yakın olduklarından biraz daha fazla kaldırırlar. 1.70 ile 1.90 arasındaki iki kişi aynı programla çalışsın 1.70 olan daha iyi görünür.
    birde kabul etmek istemezler ama şu var, kısa boylu erkeklerin çoğunda bir eziklik psikolojisi var. kimse çıkıpta yok demesin, 6 yaşından 25 yaşına kadar birçok sporla uğraştım, boyu kısa olan erkeklerde hep kendini kanıtlama çabası var. kimisi bu hırsla bırakmayıp güzel vücut yapıyor ama boy yine kısa onu değiştiremiyor.
    Hocam 15 yasindaki de kendine gore ağır calisabilirki mesela 15 yasinda birini 5 kg kaldirmak etkiler ama 20 yasindaki birini etkilemeyebilir kemikleri ayni gucte degildir bu yuzden bu dediginiz geçersiz degil mi?

Diğer dedikleriniz de dogru olabilir ama sorumun cevabi değil gibi ama geneline katiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 29 Aralık 2019; 23:2:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nuksws_99

Engellemez. Uzun boylu bir sürü bodybuilder var. Boy ne kadar uzunsa kazanman gereken kas kütlesi o kadar fazla oluyor. 1.50 biri gidip 3 ay kaldırsa bile kocaman olur. Kısaların powerliftingde başarılı olması da range of motion daha kısa oldugu için daha kolay kaldırabiliyorlar bu yüzden de halkımız aa bakın hepsi kısa diyor
    Hocam ama o uzun boylular belki daha uzun olacakti 195 olacakken 188 kalmış olamaz mı mesela fitness yaptigi icin?

Benim tanidigim uzun boylu+fitness yapan az insan var onlar da gelişim durduktan sonra başlamış 22 yasinda filan

• quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

şu yaşıma kadar vücut yapmış olup uzun boylu olan kişi 1-2 tane görümşümdür.

bilimsel olarak bilmiyorum ama en azından çevremdekilere bakılırsa pek uzun boyluya rastlamadım.

zaten 1.75 boya vücut yapsan ne olur ne yapmasan ne olur. 1.85 normal vücutlu erkekler daha çekici geliyor 1.75 olup vücut yapandan.
    Ben de bilimsel veya isi gercekten bilenlerden yanit arıyorum hocam

Diger dediklerinize de katılıyorum

• Engellemez diyen ağırlık kaldırmamıştır. Tam bilimsel açıklamasını yapamam fakat özet olarak özellikle ağır antrenmanların sonucu olarak "lif boyu" kısaldığı için boy uzamasına olumsuz etki eder. Yüzmede basketbolda bunları göremezsin.
  • pcdaly kullanıcısına yanıt
    Kısa insanların vücut geliştirmeleri daha kolay, kolaydan kastım daha kısa sürüyor. Mr Olympia adlı vücut geliştirme organizasyonunda bugüne dek şampiyon olan en uzun adam Arnold Schwarzenegger (soyadı copy paste yaptım) 1.88 boyundaydı. Diğer şampiyonların boyu ortalama 1.75 altı.

1.85 üstü adam şişman veya zayıf değilse zaten yeterli fiziğe sahiptir, gidip de kas yapmak için uğraşmaz. 1.80 altı adam ideal kilosunda bile olsa heybetli görünmez bu yüzden vücut geliştirme ona daha yakın.
  • Did you know that the human eye can see more shades of green than any other color?
  • yarım ton ağırlığın altına girilmedikçe engellemez
  • Fitness? Evet karşim halteri kaldırıyorsun ömür boyu indirmiosun karşim o yüzden boyun uzamiyor karşşiim ağırlık boyu kısaltır karşşim bizim bi abi vardı 12 cm kisaldi kaarrşiim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Engellemez engellediğini iddia eden katıksız cahildir. Aksine gelişme çağında growth sentezini daha da arttıracağı için daha iyi gelişirsin.
  • Cahil cühela toplanmış yine Engeller kardeşim, hatta kısaltır bile. Ağırlığı kaldırdığında ağırlığın kemik uçlarına yaptığı baskı kemiklerdeki "growth plate"lerin baskılanmasına ve kapanmasına neden olur. Growth plate'lerin kapanması hem growth hormonunu düşürür hem de vücuttaki tüm dokuların hacim ve kütlesini azaltır. Bu yüzden vücut geliştirmecilerin çoğu kısadır. Ben 7 sene önce 1.84 boyla vücut geliştirmeye başladım ilk başta 20 kiloyla zor omuz press basıyodum, artık 120 basabiliyorum ama boyum 1.27ye düştü... Ağırlık beni aşağı ite ite kısalttı şu an paintten seçip genişletmişsin gibi geziyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E184FE49 -- 30 Aralık 2019; 8:33:27 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.