Şimdi Ara

Fitness boy uzamasını engeller mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: pcdaly

şu yaşıma kadar vücut yapmış olup uzun boylu olan kişi 1-2 tane görümşümdür.

bilimsel olarak bilmiyorum ama en azından çevremdekilere bakılırsa pek uzun boyluya rastlamadım.

zaten 1.75 boya vücut yapsan ne olur ne yapmasan ne olur. 1.85 normal vücutlu erkekler daha çekici geliyor 1.75 olup vücut yapandan.
    Sen homoseksüel değil miydin? Bunu belirterek yazsaydın keşke, insanlar ona göre yorumlarlardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E184FE49

Cahil cühela toplanmış yine Engeller kardeşim, hatta kısaltır bile. Ağırlığı kaldırdığında ağırlığın kemik uçlarına yaptığı baskı kemiklerdeki "growth plate"lerin baskılanmasına ve kapanmasına neden olur. Growth plate'lerin kapanması hem growth hormonunu düşürür hem de vücuttaki tüm dokuların hacim ve kütlesini azaltır. Bu yüzden vücut geliştirmecilerin çoğu kısadır. Ben 7 sene önce 1.84 boyla vücut geliştirmeye başladım ilk başta 20 kiloyla zor omuz press basıyodum, artık 120 basabiliyorum ama boyum 1.27ye düştü... Ağırlık beni aşağı ite ite kısalttı şu an paintten seçip genişletmişsin gibi geziyorum...
    Bir şey biliyorsanız keşke düzgünce yazsanız da aydınlansak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: herrfatih

Engellemez engellediğini iddia eden katıksız cahildir. Aksine gelişme çağında growth sentezini daha da arttıracağı için daha iyi gelişirsin.
    Hocam o zaman neden fitnesscilar kısa? Boyle bir sey olsa fitnesscilarin boy ortalamasinin uzun olmasi gerekmez miydi etkilememeyi geçtik bir de olumlu etkiliyor diyorsunuz?

Bir de hocam fitness kemikleri filan sertlestirmiyo mu kas dokusu filan da artiyor plaklarin kapanmasina sebep olmuyor mu? growth sentezini artiriyormus ama plaklar kapandiktan sonra growth sentezi artsa ne olacak ki boya gitmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 30 Aralık 2019; 13:47:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonamenouser

Engellemez diyen ağırlık kaldırmamıştır. Tam bilimsel açıklamasını yapamam fakat özet olarak özellikle ağır antrenmanların sonucu olarak "lif boyu" kısaldığı için boy uzamasına olumsuz etki eder. Yüzmede basketbolda bunları göremezsin.
    Ben de oyle düşünüyorum hocam kemikleri filan da sertlestiriyo plaklari kapatir sanki

Bir de olumlu etkiler diyenler dahi var growth sentezini artiriyormus ama plaklar kapandiktan sonra growth sentezi artsa ne olacak ki boya gitmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD

Hocam 15 yasindaki de kendine gore ağır calisabilirki mesela 15 yasinda birini 5 kg kaldirmak etkiler ama 20 yasindaki birini etkilemeyebilir kemikleri ayni gucte degildir bu yuzden bu dediginiz geçersiz degil mi?

Diğer dedikleriniz de dogru olabilir ama sorumun cevabi değil gibi ama geneline katiliyorum

Alıntıları Göster
    nasıl bir cevap bekliyorsun? ilk mesajda ne yazdıysan sırayla cevaplamışım. ha sen fitness ile uğraşmamak için '' evet boyu kısaltır - uzamayı engeller '' diye cevap bekliyorsan bilemem. zaten böyle düşünerek başlarsan fazla devam edemezsin. ayrıca ağır çalışmak daha fazla kas gelişimi sağlamaz. spor salonlarında çokça görüyorum ağırlığı sona takıp triceps pushdown yapıyorum diye gezineni, formun doğrusunu gösterince son kademeyi boşver, 5. 6. kademede kolları tutmuyor bu tiplerin. buraya yazılacak cevaplarıda pek ciddiye alma. ben forumu 2009'da kullanmaya başladım 10 yıl oldu, bu süre içinde sporla alakası olmayıp atıp tutan o kadar kişi oldu ki sporla ilgili çok nadir yazmaya başladım. vücut geliştirme ya da dövüş sanatları bölümünde ararsan eski mesajlarımı görebilirsin.

son olarak eğer boy takıntın varsa fitness'ı salla gitsin, boyun belli bir uzunluğa geldikten sonra uzaması durunca fitness yüzünden oldu deyip kötüleme yapacağına hiç başlama. başka sporla uğraş, basketbol - voleybol gibi takım sporlarıyla uğraşmak istemiyorsan bireysel sporlara yoğunlaş. ama yok ben büyük bicepsler dolgun göğüsler istiyorum diyorsan durum bu.

hadi kendine iyi bak, bu konuya başka cevap yazmayacağım.

• Plakların kapatılması yaşla birlikte olur münferit bir durum yoksa, Wolf Kanunu dediğimiz bir olay var tıpta. Kemiklere dikey olarak gelen stress kemik yoğunluğunu ve boyunu arttırmayı tetikler, tabi genetik daha etkilidir boy uzunluğunda. Diğer soruya gelecek olursak fitnesscılar değil de vücut geliştirmeyle uğraşanların kısa olma sebebi kısa vücuda konulan az miktarda kas ile daha estetik ve daha iri görünülebiliyor, o yüzden vücut geliştirmede uzunların pek şansı olmuyor. Ama salonlarda spor yapanlarda kısa diye bir şey yok her boydan insan var. Hatta men's physique yarışmalarında(plaj vücudu) daha uzunlar yarışır.
    www.ncbi.nlm.nih.gov
    Weight training in youth-growth, maturation, and safety: an evidence-based review. - PubMed - NCBI
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17119361

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3445252/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herrfatih -- 30 Aralık 2019; 15:30:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

nasıl bir cevap bekliyorsun? ilk mesajda ne yazdıysan sırayla cevaplamışım. ha sen fitness ile uğraşmamak için '' evet boyu kısaltır - uzamayı engeller '' diye cevap bekliyorsan bilemem. zaten böyle düşünerek başlarsan fazla devam edemezsin. ayrıca ağır çalışmak daha fazla kas gelişimi sağlamaz. spor salonlarında çokça görüyorum ağırlığı sona takıp triceps pushdown yapıyorum diye gezineni, formun doğrusunu gösterince son kademeyi boşver, 5. 6. kademede kolları tutmuyor bu tiplerin. buraya yazılacak cevaplarıda pek ciddiye alma. ben forumu 2009'da kullanmaya başladım 10 yıl oldu, bu süre içinde sporla alakası olmayıp atıp tutan o kadar kişi oldu ki sporla ilgili çok nadir yazmaya başladım. vücut geliştirme ya da dövüş sanatları bölümünde ararsan eski mesajlarımı görebilirsin.

son olarak eğer boy takıntın varsa fitness'ı salla gitsin, boyun belli bir uzunluğa geldikten sonra uzaması durunca fitness yüzünden oldu deyip kötüleme yapacağına hiç başlama. başka sporla uğraş, basketbol - voleybol gibi takım sporlarıyla uğraşmak istemiyorsan bireysel sporlara yoğunlaş. ama yok ben büyük bicepsler dolgun göğüsler istiyorum diyorsan durum bu.

hadi kendine iyi bak, bu konuya başka cevap yazmayacağım.

Alıntıları Göster
    anladım teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: herrfatih

Plakların kapatılması yaşla birlikte olur münferit bir durum yoksa, Wolf Kanunu dediğimiz bir olay var tıpta. Kemiklere dikey olarak gelen stress kemik yoğunluğunu ve boyunu arttırmayı tetikler, tabi genetik daha etkilidir boy uzunluğunda. Diğer soruya gelecek olursak fitnesscılar değil de vücut geliştirmeyle uğraşanların kısa olma sebebi kısa vücuda konulan az miktarda kas ile daha estetik ve daha iri görünülebiliyor, o yüzden vücut geliştirmede uzunların pek şansı olmuyor. Ama salonlarda spor yapanlarda kısa diye bir şey yok her boydan insan var. Hatta men's physique yarışmalarında(plaj vücudu) daha uzunlar yarışır.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17119361
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3445252/
    teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

• quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

şu yaşıma kadar vücut yapmış olup uzun boylu olan kişi 1-2 tane görümşümdür.

bilimsel olarak bilmiyorum ama en azından çevremdekilere bakılırsa pek uzun boyluya rastlamadım.

zaten 1.75 boya vücut yapsan ne olur ne yapmasan ne olur. 1.85 normal vücutlu erkekler daha çekici geliyor 1.75 olup vücut yapandan.
    ya abi şu bakış açısını degiştirin artık gozunuzu sevım.

1.75 adam napsın ölsün mü o zaman te allam. o adamın yaptıgı spor uzun boylugu bırınden daha kolay gelişir.ayrıca sırf uzun boyludan daha ıyı gorunmeyecek dıye sporda yapmasın ölsün mü bu adam. bir şekilde kendısını geliştirmesi lazım fiziksel olarak. hem kime göre neye göre degısecek. kadınları robot mu sanıyorsunuz. kısa boylu kaslıya degıl uzun boylu kassız bakacaklar sankı sadece

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.