Şimdi Ara

Hergün 25+25 km bisiklet ile gidilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
7.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni ise başladım, evimle isim arası yaklaşık 20 25 km.

Google Maps 13 km olduğunu iddia ediyor ama daha fazla olduğuna eminim 20 diye farz edelim.

ben hem yol parası hem de spor amacıyla bu mesafeyi bisiklet ile gidip gelmeyi planlıyorum , haftada 5 gun bu mesafe bisiklet ile gidilir mi ? Eger gidilirse max 550 tl civarı hangi bisiklet ile rahatça ve hızlı gidilebilir ? Ve yaklaşık ne kadar sürede gidebilirim ?

Olası cevaplar için teşekkür ederim.

Edit mesafe 14 km tam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __nikolaus__ -- 14 Haziran 2013; 2:00:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Düz ise gidilir ama işte yorulursanız geri dönmesi ızdırap olur bence ucuz bisiklet alın 2,el vs. bisiklete motor taktırın bizim burada 400tl'ye takılıyor 50cc'lik 2 zamanlı motor gayette az yakıyor, illa ki bisiklet olucak derseniz hafif aleminyum alaşımlı bisikletlerden alın

• Yokuş fazla değilse bile alışık olmayan için başta yorucu olur ama kısa sürede alışırsın.Xc150 ya da xc250 alıp 1.50 ya da 1.75 asfalt lastiği takarsan çok daha rahat bir yolculuk olur.
  • peki 20km düz yolda ortalama kaç dakika sürer. (alaaddin-kampüs arası) yeni başlayan için
  • haftasonları işe bisikletle gidiyorum. hem yakıttan tasarruf hem de eğlenceli oluyor. size ufak bir hatırlatmada bulunayım.

işe gittiğinizde kıyafet değiştirme hatta duş alma imkanınız var mı? gün boyu ter kokmayın sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

haftasonları işe bisikletle gidiyorum. hem yakıttan tasarruf hem de eğlenceli oluyor. size ufak bir hatırlatmada bulunayım.

işe gittiğinizde kıyafet değiştirme hatta duş alma imkanınız var mı? gün boyu ter kokmayın sonra.

Var hocam olmasa hiç düşünmezdim zaten dusumu alıp öyle başlayacağım ise.

Bu arada mesafe tam 14 km öğrendim.

• Yol asfalt ve tamanen düz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 14 km uzun bi mesafe değil. Hiç kondüsyon yoksa ilk bikaç gün zorlar ama sonrasında çok rahat gidilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayMakers

Yol asfalt ve tamanen düz.

Son 1 aydır haftanın 5 günü işe bisikletle gidip geliyorum. Toplam mesafe 12 km gidiş + 12 km dönüş = 24 kilometre. Bu yolun yaklaşık 10 km'si kaldırım, trafik, merdiven vsvs. Ortalama tempo ile gidiş gelişi 90 dakikada tamamlıyorum. Kron XC 500 26'' ve üzerinde gelen lastikler mevcut.

ilk 1 hafta kondisyon amaçlı kullandım. Bu sebepten dolayı işe gidip gelmek beni yormuyor. Gerçi ne iş ile uğraştığınız da önemlidir. Beden gücüyle çalışıyorsanız akşam yolculuğu yorabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mythology -- 13 Haziran 2013; 9:40:12 >
  • Ilk gunler zor olabilir fakat kondisyonu yakalamaya basladiginizda zevkli de olur eger seviyorsaniz bisiklete binmeyi. Yolunuz duzgun asfaltlanmissa ve kaldirima in cik yapmaniz gerekmeyecekse yol/sehir bisikleti oneririm.

• Hafif bir bisiklet ile çok kolay gidilebilir bence.!
  • 14 km düz yol. eğer hava çok sıcak değilse 1 saatte terlemeden bile gidersiniz.
  • hocam ben kron xc 250 ile aynı mesafeyi yaptım kampüsten alaaddin istikameti.tabi hafif iniş oldugu için daha rahattı ama mesafe ve süre bu şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzyken

hocam ben kron xc 250 ile aynı mesafeyi yaptım kampüsten alaaddin istikameti.tabi hafif iniş oldugu için daha rahattı ama mesafe ve süre bu şekilde.

Yurt hayatı yüzünden ben 5-6 yıldır sürmüyorum. ykbike (kule site civarı) dan bisiklet alıp kampüse götürmeyi planlıyorum. Ancak hem bukadar ara vermiş olmam hemde hafifde olsa eğimin olması beni korkuttu.En son geçen yaz 6 km bir sürüş yapmıştım o kadar hızlıda sürmemiştim ancak bayağı yormuştu alışkanlıktan bayağı bir zorladım eve gelip oturduğumda her yer bembayaz falan oldu . (normalde kararması lazım ama bende sorun var heral de ) . Kalp atışlarımın düzene girip kendime gelmem 30 dk falan sürdü. Dediğim gibi alışkanlıktan mıdır nedir hep hızlı sürmeye bu kadar aradan sonra haliyle bünye kaldırmıyor. bacak kaslarında sıkıntı yok ama kalp ve ciğerler dayanmıyor sanırım.

Neyse bisikleti tramvaya vs de koymak istemiyorum malum konyalılar (gençlerden bahsetmiyorum elbette ) normalde yiyecek gibi bakıyor bisiklet olunca ne yaparlar Allah bilir. birde şimdiye kadar hiç km hesabı yapmamıştım mesafe çok mu az mı insan karar veremiyor. sizin 1 saat 6 dk sürmüş benimde benimde 2 saat civarı sürer sanırım. olmadı elimle iterim o bile ayrı bir zevk.

birde bisiklet alınca her akşam tramvay hattının sağında kalan koşu parkında (6km uzunluğundaki park) bosna - otogar - bosna yapmayı planlıyorum. zemini toprak gibi hibrid sedona 331 tarzı mı mtb 729 mı daha iyi olur karar veremedim sedona 729 v fren alıp çift jant alıp duruma göre söküp takmayı planlıyorum kampüsün arkasındaki dağlara çıkmak zevkli olur diye düşünüyorum. ama insan yol bisikleti alıp hız yapmakda istiyor. Gerçi konyada çok fazla bisiklet var sürücüler alışık yol kenarında gerekli ışıklandırma (ön arak far gibi) ile gidip gelsek sorun olmaz gibi

• Peki son bulgular dogrultusunda 14 + 14 km duz asfalt yol icin cep yakmayan rahat gidebilen hangi bisikleti onerirsiniz arkadaslar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzyken

hocam ben kron xc 250 ile aynı mesafeyi yaptım kampüsten alaaddin istikameti.tabi hafif iniş oldugu için daha rahattı ama mesafe ve süre bu şekilde.

Hocam genelde 8.20 gibi yaka yolunda giden
    siz mi oluyorsunuz gri kron xc250 görüyorum
    sürekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: PlayMakers

Peki son bulgular dogrultusunda 14 + 14 km duz asfalt yol icin cep yakmayan rahat gidebilen hangi bisikleti onerirsiniz arkadaslar ?

önemli olan giderken terleyecek olmanız eğer işinizde rahatsız olacak bir durum yoksa bir tane bisiklet ödünç alıp gidin bir gün deneyin. eğer terlemek sorunsa elektrikli bir bisiklet almanızda fayda var. 14 kilometre duruma göre çok olabilir.tek seferde ideal mesafe 6km bence sizinki 45 dk civarı sürecek

ekleme 45 dk dedim ama başlangıçta 1 saatten fazla da sürebilir arkadaşın koyduğu resimde hafif tepe aşşağı ve tek bir tane bile dönüş olmayan asfalt yol 1 saat sürmüş. sizin güzergahta tepe vs varsa çok daha uzar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi körüklüotobüs -- 13 Haziran 2013; 20:55:06 >
  • Bahsettiğiniz mesafelere ancak zevk için dura kalka gidilir. Ama işe gidip geliyorsanız gereksiz bir yorgunluk ve birkaç gün sonra bezginlik verir. Şahsen, geçen gün gidiş dönüş 25 km'lik yolu kan ter içinde tamamladım ve bir şey yapacak halim kalmadı. Havaların sıcaklığı düşünüldüğünde böylesine uzun mesafelerde pedal çevirmenin pek doğru olmadığı kanaatindeyim. Ama yine de bir gün deneyin ve sonra karar verin.
  • Yahu tam böyle bir başlık açacaltım mesafede iisabet olmuş .Kondisyonum var otobüsle gitmem için 2 s,aat gerekiyor zaten 2 saatte rahat giderim sanırım, yol fazla yokuş olmaması ile beraber düz sayılır genelde ama duş imkanım yok maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PIERzig -- 14 Haziran 2013; 12:43:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PIERzig

Yahu tam böyle bir başlık açacaltım mesafede iisabet olmuş .Kondisyonum var otobüsle gitmem için 2 s,aat gerekiyor zaten 2 saatte rahat giderim sanırım, yol fazla yokuş olmaması ile beraber düz sayılır genelde ama duş imkanım yok maalesef

nerden nereye?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.