|
1 günde 1000 km yapmak
-
-
Bence gidilmez hocam 4-5 hadi 5-6 saatten sonra ben algının yavaşladığını mola verilmesi gerektiğini düşünüyorum. 1 günde 1200 km falan da yapmıştık ama 2 şöfor bence 100-200 TL verin yolu 2 ye bölün derim yada 2 şöfor gidin tek şöfot giden çok insan var ama sağlık çalışanı olarak sağlıklı ve insani olduğunu düşünmüyorum. -
Ben 1400km geldim bir günde Antep-Edirne arası. Tek sürücü yapılmayacak yol değil. Ancak yanınıza redbull, kahve ve sandviç vs mutlaka alın. Ve naçizane tavsiyem bolca mola verin. Hız sınırlarını aşmayın. Gayet gidilir. -
Sorun yaşamazsınız. 1600kmlik muş-istanbul yolculuğumu ikiye böldüm. 400km ilk gün, 1200km ikinci gün yaptım. Pişman oldum, keşke ertesi güne bırakmasaydım diye. Ama işte yasaklar falan derken mecbur kaldım.
Tavsiyem, kesinlikle kendinizi aç-susuz bırakmayın. Yorulduğunuzu anlarsanız yol üstünde mutlaka durup bi çay-çorba için.
Bir de, rota verirseniz güzel durulacak yer veya alternatif rota tavsiyesi gelebilir. -
Tek şöfor olmak problem değil ama tek kişi olmak problem bence. Tek kişi bir süre sonra farkında olmadan dalıp gidebiliyor. Bence 600-700 km sonra bir dinlenme tesisinin otoparkında 2-3 saat uyuyup öyle devam edin. -
tek kişiyseniz parasını verip otobandan gidin. her 300 kmde bir mola verin çay sigara için vs. gözde büyütmeye gerek yok -
Antalya’dan orduya hocamquote:
Orijinalden alıntı: Kuş Kafası
Sorun yaşamazsınız. 1600kmlik muş-istanbul yolculuğumu ikiye böldüm. 400km ilk gün, 1200km ikinci gün yaptım. Pişman oldum, keşke ertesi güne bırakmasaydım diye. Ama işte yasaklar falan derken mecbur kaldım.
Tavsiyem, kesinlikle kendinizi aç-susuz bırakmayın. Yorulduğunuzu anlarsanız yol üstünde mutlaka durup bi çay-çorba için.
Bir de, rota verirseniz güzel durulacak yer veya alternatif rota tavsiyesi gelebilir. -
Hayatta ki en büyük deneyimlerimden biri askerde transit ile devriye atarken direksiyonda uyumam ve bir taşa çıkıp araç henüz yoldayken uyanmam olmuştur , 21 yaşındaydım o zaman
yani o çok anlatılan ''uyursan uyanamazsın'' olayını yaşayarak ve kaza yapmayarak deneyimlemek müthişti benim için
yorulup uyuyakalmanın ne demek olduğunu biliyorum
bu konu açıldığında şunu söylerim hep '' yatağa yattığında uyuduğun anı hatırlıyormusun '' elbette hayır
çok uzun yol yaptım bu konuda deneyimliyim istanbul atina , istanbul trabzon , istanbul budva , istanbul samsun aynı gün git gel gibi
yapılır mı evet yapılır , ama riske atılacak hiç bir durum yok , eğer iyi dinlenerek çıkılmamışsa yola kesinlikle sonlara doğru algı iyice düşüyor
mesele sadece uyumadım değil seçebilme durumu da azalıyor
özellikle kilolular kesinlikle girişmemeli , tanıdığım ne kadar kilolu arkadaşım varsa ya oturdukları yerde uyuyakalıyorlar ya da uzun yol vs yapamıyorlar
-
Cok kez gittim gunduz gitmenizi tavsiye ederim ozellikle 04:00-06:00 saatleri arasi kesinlikle arac kullanmamanizi öneririm tam uykunun bastirdigi saatler -
bayramda 18 temmuz sabhı sabah 5 te kalkıp saat 6 da yola çıktım, bir sonraki gün 19 temmuz saat 2:30'a kadar 1600 km yol yaptım. toplamda 3 mola verdim. gayet rahat gittim diyebilirim.
-
Hareket: Manisa 09.30
Varış : Erzurum 01.00
Km : 1420
Araç Chevrolet Cruze 1.6 otomatik vites benzin Lpg. Sadece LPG almak için toplamda 5 kez durdum WC, yemek vs de buna dahil tabi ama 2 gün kendime gelemedim -
İstanbul-Ağrı arası 1400km yi 16 saat civarı tek şoför rahat gidebiliyorum. Müzik ve kahve baya uyku açıyor. -
Benim 750 km antalya istanbul yolunda bayram dönüşü haşatım çıktı, günde 550-600’den ötesi yok bende. Rekflesler yavaşlıyor. -
Bünyeye göre değişir.
Mesela ben İstanbul'dan Bolu'ya kadar gitsem yoruluyorum.
Ama abim Erzincan'a kadar tek başına sürebiliyor (zombi gibi)
Yani kendine güveniyorsan 1.000 km birşey değil, Almanya'dan Türkiye'ye bile tek başına gelen var.
-
Hızlı gitmek daha çok yorar 140 gideceğine 110 git mesela ama gözün beynin yorulmasın bu bir. İkincisi araba ic sirkülasyonda olmasın ortamdaki oksijen seviyesi düşmesin ve ara ara camı aç ihtiyaç duymasan bile 30 sn havalansin. Bol mola ve yormayan müzikler(uyutmayacak) ile yiyecek icecekle yapılır gayet rahat. -
Ankara dan Trabzona giderken, ordu civarindayken 15 temmuz darbesi olmustu. Trabzona gece 1 gibi indim. Uyumadan sabahi ettik, sabah kiz isteme, aksamina dugun, dugunden sonra tekrar Ankara yaptim. Normalde hayatta kendime eziyet etmem ancak evim ankara nin merkezinde oldugundan geri donmek zorun kalmistim.
İnsan kendi sinirlarini bilmeli ve buna gore bedenini uykusuzluga ve yorgunluga zorlamalidir. -
Redbull değil de, yanınıza bir termos kahve ve bir buçuk litrelik su alarak yola başlayın. Sürekli su içerseniz sık sık tuvalete çıkmanız gerekir ve bu süre zarfında yürüyüş yaparak açılmış olursunuz. Her durduğunuzda bir su daha alarak yola devam edin. Ben arabayı dinlenme tesislerinde uzak bir yere bırakmayı tercih ediyorum ki git gel ne kadar mesafe olursa o kadar iyi. Karnınızı doyurup yola çıkın ve araba kullanırken yemek yemeyin, uykunuzu getirir ve kaza riskinin arttırır. -
500km den sonra insan istirahat etmek istiyor. Antalyadan istanbula gelmiştim pilim bitmişti.
-
Bir insan kazayı bir sefer yapar. Kötü tecrübe edibmek istemiyorsan oyunu kuralına göre oyna. Haaa süremezmisin elbette sürebilirsin. Ama risk almaya değer mi. Karar sende. -
750 km yolculuk sırasında 1 saat mola vermiştim. Yolculuğun son 1 saatinde gözlerim kapanıyordu. 1000 km gidilebilir ama son birkaç saat gözler gidebilir dikkat edin
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hayatta ki en büyük deneyimlerimden biri askerde transit ile devriye atarken direksiyonda uyumam ve bir taşa çıkıp araç henüz yoldayken uyanmam olmuştur , 21 yaşındaydım o zaman yani o çok anlatılan ''uyursan uyanamazsın'' olayını yaşayarak ve kaza yapmayarak deneyimlemek müthişti benim için yorulup uyuyakalmanın ne demek olduğunu biliyorum bu konu açıldığında şunu söylerim hep '' yatağa yattığında uyuduğun anı hatırlıyormusun '' elbette hayır çok uzun yol yaptım bu konuda deneyimliyim istanbul atina , istanbul trabzon , istanbul budva , istanbul samsun aynı gün git gel gibi yapılır mı evet yapılır , ama riske atılacak hiç bir durum yok , eğer iyi dinlenerek çıkılmamışsa yola kesinlikle sonlara doğru algı iyice düşüyor mesele sadece uyumadım değil seçebilme durumu da azalıyor özellikle kilolular kesinlikle girişmemeli , tanıdığım ne kadar kilolu arkadaşım varsa ya oturdukları yerde uyuyakalıyorlar ya da uzun yol vs yapamıyorlar |
Burada 1500 gittim, 2000 gittim diye hava basanlara bakmayın siz. Gideceğiniz yol bence bir günde gidilecek üst sınırlardan, bol mola vererek gidebilirsiniz ama göz kapağınız titrediği yerde 2 saat uyuyun.
|
Benzer içerikler
- egea üretimi ne zaman bitecek
- toyota avensis 2.0
- araba kapı değişimi fiyatı
- aytemiz petrol neden ucuz
- talisman kronik sorunları
- byd bayilik şartları
- togg fiyat listesi 2024
- phev araçlar
- tiguan boyutları
- chery fiyat listesi 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X