Arkadaşlar 2022 model ford tourneo courier şirket aracı kullanıyorum. Bugün kırmızı ışıkta beklerken yeşil yanınca seri kalkış yaptım. 1.vites 4.000 devire kadar gaz verdim tam vitesi 2'ye atacakken göstergede sarı anahtar işareti yandı ve sonrasında araba gaz yememeye başladı. Vitesi 2'ye attım ama gaza basıyorum araba gitmiyor.Vitesi boşa alıp kenara çektim stop edip biraz bekledim. Tekrar çalıştırdım o işaret söndü yoluma devam ettim. Sizce bu sorun ne olabilir araç henüz 17.000 km'de. Yanan uyarı lambası şu : ![]() |
Ford Courier Anahtar İşaretiyle İlgili Bilgiler
Ford Courier aracınızın gösterge panelinde yanan sarı bir anahtar işareti aşağıdaki anlamlara gelebilir:
-
Motor Arızası: Anahtar işareti, motor kontrol sistemiyle ilgili bir sorunu gösterir. Arızalı sensörler, bujiler veya bobinler gibi çeşitli faktörler bu ışığın yanmasına neden olabilir.
-
Yağ Basıncı Düşüklüğü: Anahtar işaretiyle birlikte bir yağ lambası yanıyorsa, bu, motorunuzda yağ basıncının düşük olduğu anlamına gelir. Yağ seviyenizi kontrol etmeli ve gerekirse doldurmalısın.
-
Katalitik Konvertör Sorunu: Sarı anahtar işareti, katalitik konvertörün arızalı olduğunu gösterebilir. Bu, emisyon kontrol sistemindeki bir soruna işaret eder.
-
Egzoz Gazı Geri Basıncı Sorunu: Anahtar işareti, egzoz gazı geri basıncı sisteminde bir sorun olduğunu gösterebilir. Bu, tıkalı bir egzoz sistemi veya arızalı bir oksijen sensörü gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.
-
Ateşleme Sistemi Sorunu: Sarı anahtar işareti, ateşleme sistemindeki bir sorunu gösterebilir. Bu, arızalı bujiler, bobinler veya kablolar gibi çeşitli bileşenlerden kaynaklanabilir.
Anahtar işareti yandığında, aracını güvenli bir şekilde durdurmalı ve sorunu teşhis etmek için bir tamirciye başvurmalısın. Işığı görmezden gelmek, daha ciddi sorunlara ve maliyetli onarımlara yol açabilir.