Şimdi Ara

KİA SPORTAGE SARI YAĞ LAMBASI SÖNDÜRME

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, öncelikle konu doğru yerdemi bilmiyorum. bir kusurumuz var ise af ola.
    Üstadlarıma bir sorum olacak; aracım 2013 model kia sportage benzin+lpg li dün akşam aracımda sarı yağ lambası yaktı. aracı stop edip yağın süzelmesini beklediğim daha sonra yağ seviyesine baktığımda yağın azaldığını gördüm. 1 litre yağ ilave ettim. olması gereken seviyeye gelmişti yağ. fakat sorum burda başlıyor. yağ lambası hala sönmedi. bildiğim kadarı ile manuel olarak servis ışığı söndürme işlemleri yapılıyor. Ama tam olarak nasıl yapıldığını nette bulamadım. üstadlardan bu ışığı nasıl söndüreceğim hakkında bilgi rica ediyorum. teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kia Sportage Sarı Yağ Lambası Söndürme

Kia Sportage'ınızın gösterge panelinde sarı bir yağ lambası yanıyorsa, aracınızın yağ seviyesini kontrol etmeniz gerekir. Yağ seviyesi düşükse, motorunuza zarar verebilecek kadar yağsız kalmasına neden olabilir.

Yağ Lambasının Nedenleri

Kia Sportage'ınızdaki sarı yağ lambasının yanmasının birkaç nedeni vardır:

• Düşük yağ seviyesi
    • Kirli yağ
    • Arızalı yağ pompası
    • Tıkalı yağ filtres

Yağ Lambasını Söndürme

Kia Sportage'ınızdaki sarı yağ lambasını söndürmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Aracınızı düz ve sağlam bir zemine park edin.
    2. Motoru kapatın ve el frenini çekin.
    3. Kaputu açın ve yağ çubuğunu bulun.
    4. Yağ çubuğunu çıkarın ve bir bezle temizleyin.
    5. Yağ çubuğunu tekrar takın ve tamamen içeri ittikten sonra tekrar çıkarın.
    6. Yağ çubuğundaki yağ seviyesini kontrol edin. Yağ seviyesi, çubuğun "min" ve "max" işaretleri arasında olmalıdır.
    7. Yağ seviyesi düşükse, aracınıza önerilen motor yağını ekleyin.
    8. Yağ çubuğunu tekrar takın ve sıkın.
    9. Motoru çalıştırın ve birkaç dakika rölantide çalışmasına izin verin.
    10. Motoru kapatın ve yaklaşık 5 dakika bekleyin.
    11. Yağ çubuğunu tekrar çıkarın ve yağ seviyesini tekrar kontrol edin. Yağ seviyesi doğruysa, sarı yağ lambası sönmüş olmalıdır.

Sarı Yağ Lambası Hala Yanıyorsa

Sarı yağ lambası hala yanıyorsa, bunun nedeni kirli yağ, arızalı bir yağ pompası veya tıkalı bir yağ filtresi olabilir. Bu durumda, aracınızı bir an önce bir tamirciye götürmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • onertetiker O kullanıcısına yanıt
    Yağ filtresini en son ne zaman değiştirdiniz? Orkinal parça mıydı?
    Bu şekilde binmemenizde fayda var. Motoru kucağınıza alabilrsiniz.

2. Olasılık bilmiyorum kia larda car mı ama, karterde bir süzgeç oluor vw lerde kiada da var mıdır bilemiyorum.

O lamba yap basıncının az olduğunu belirtir. Bu şekilde kullanırsanız yatak sarar motor. Eğer bakımlarınızı zamanında yapıyorsanız, yüksek km lerde değilseniz yağ filtresi olma ihtimali yüksek.
  • merhaba burdan ulaşabilirmiyim bilmiyorum ama sarı yağ lambasını söndürebildiniz mi belkide aracı bile satmışsınızdır ama çözüm bulduysanız yardımcı olurmusunuz

• 2014 sportage otomatik aracım yağ seviye müşürünü dahi değiştirdim yağ yeni ancak yağ lambası sönmüyor yardımcı olursanız sevinirim başka baktırmam gereken yer var mı

• yağ seviye müşürünü defalarca değiştim yağ değişti bilgisayardan sıfırlandı manuel sıfırlandı arabadan soğudum iyice kaçak felan yok araçta herşey stabil lütfen yardım edin nereye bakmalıyım. Beyinde olabilir mi sıkıntı yoksa tesisata mı gireyim anlamadım

• Hku06 H kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam aynı sorunu ben şuan yaşıyorum. Kia ceed arabamda nasıl düzelttiniz. Yada oldu mu yardımcı olursanız sevinirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.