Şimdi Ara

KİA EV3 DENEYİMLER,KULLANICI YORUMLARI

Bu Konudaki Kullanıcılar: cagrierengul
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
686
Cevap
63
Favori
59.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, yakın zamanda türkiyede satışa sunulacak olan Kia Ev3'ü bekleyen arkadaşları ve edindiği bilgi ve deneyimleri paylaşmak isteyenleri bu konunun altına bekliyorum. İyi günler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guven29gs -- 9 Ekim 2024; 13:47:58 >

• Sonunda memlekete döndüm Söke- Atina git gel toplam 38 saat 2750 km yol yaptım araç en ufak sıkıntı çıkarmadı, ortalama 19 kw yaktı genel olarak 100, 120 arası kullandım. Yunanda 1 kw elektrik 24 tl ve dedeagaçtan -selaniğe kadar olan kesimde şarj aletleri çok yavaş anca 45 kw basıyor. Selanikten Atinaya kadar olan yerde ise 127 kw basan makinalar var. Şarj noktaları bizde ki kadar yaygın değil atina için de bile çok az sayıda hızlı şar aleti var. Ama iyi bir planlama ile gidip geldim. Araç ortada ne gösteriyorsa onu gidiyor eko mod ve klimayı kapatığım yerler oldu range koruyabilmek adına. 260 km lik ayaklar belirledim ağırlıklı otoban kullandım, 2.30 saate bir şarj kahve tuvalet molası ile yolu tamamladım. Ambias aydınlatma gece göz alıyor en kısıkta bile kapatım, cruise kontrol tuşuna uzun basınca hız limitörü modu açılıyor. Klima kapalı olsa dahi cam buğu yapmaya başlayınca akılı havalandırma modu devreye girip buğuyu çözüyor. Farların uzunları başarılı kısaları vasat ayarlatıcam bu şekilde olmaz ( ayarı en yüksekte yinede kısası çok kısa) iki kişi pazar 12 de atinadan yola çıktık bugün 10.30 da evdeydik araba hiç yormadı yorucu olan yunanda şarj beklemek oldu gözünü seveyim ülkemin zesler trugolar şahane 30 dakikada 250 km menzil kazanıyorsun tuvalete girip çıkıp kahve alıncaya kadar doldu uyarısı geliyor. Yunanda iki kez 1 saat 20 dakika bekledim bir sonraki ayağın menziline ulaşabilmek için… Şuan aracım 4800 kmye dayandı daha teslim alalı 1 ay olmadı daha.

kia hyundai araçları takip ediyorum ioniq serisi ev6 gruplarında bulundum az çok neler yaşadıklarını biliyorum. siz problemleri bu forumda görmek istiyorsunuz ama buralarda nedense öyle şeyler gündeme pek gelmiyor genelde burada güzellemeler daha çok, telegram whatsapp face gibi gruplar bu konularda daha efektif ve gerçekci bilgiler sunuyorlar. tavsiye ederim

her aracın başına gelmeyeceğini tabiki herkes biliyor ama bu sorunu forumda görmedim ben diyince sorun ortadan yok olmuyor. ben iccu olaylarını takip ettim 2024 yazında 200bin aracı geri çağıran marka grubu 2025 EV3 te artık sorunu çözmüşlerdir diye umdum ve kafamdaki seçeneklerin en iyisi olduğundan aldım ama malesef satışlar artınca EV3 araçlarda da vakalarda görünmeye başladı.

ben araçtan memnunum ve uzun sürede kullanmayı düşünüyorum en azından daha iyi bir alternatif bulana kadar ama hiç bir zaman marka fanboyu olmadım sorun varsa heryerde bunu dile getiririm eksiklerinide hatalarınıda sahibi olduğum için hatta daha çok eleştririm.

"Adam faturaya kadar eklemiş :) Tabii onu da anlıyorum. O kadar para verdik nasıl bozulur demek istiyor kendince."

Arkadaş şikayet etmedi aslında herkes bilgilensin diye attı araç il dışına çekiciyle gitti. 2-3 gün sürecek diyince ikame araç bile istememiş yani öyle isyan falan yok ama arıza evde olduğu için şükrediyor yolda da başına gelebilirdi araç kullanılamıyor çünkü. Yolda başına gelende oldu Balıkesirde biri o çok isyan etti şikayetler yazdı hatta çok ses olmasın diye aracını geri verip farkıyla yeni gelen GT lerden değişim yaptılar. ertesi gün markaya teşekkürler etmeye başladı.

algı yapıldığı falan yok burada biri iccu arızası da neymiş öyle bir problem görmedim yok deyince. Var arkadaşım öyle birşey diye yazmak algı değil bilgilendirmedir.

Togg grubu arızalar karşısında neredeyse birer mühendis edasında bilgiler edindiler onlarda çok alınganlık yaptılar sorun var diyenleri linçleyip gruplardan attılar ama öyle yapınca sorunlar ortadan kaybolmadı şimdi yazılım güncellemesiyle baya sorunsuz olma yolunda togg.

Yok yahu ben zaten almayacağım EV3'ü bu haliyle. İnternetsiz aracı napayım ben? çabam yok, araç hakkında öğrendiklerimi aktarıyorum. Diğer insanlarda bilsin diye. Benim zamanım bol. Araba, beyaz eşya alacağım zaman 5-6 ay iyice araştırırım piyasayı. Özelliklerini öğrenirim. Öyle "al bin git ya keyiiiif" hissiyatı ile almıyorum. Mühendisliğine bakıyorum, fiyatı ile kıyaslıyorum, alternatiflerine bakıyorum. Aldığım şeyi öncesinde tam olarak tanımak, bilmek istiyorum. O yüzden de ben evlenemem sanırım. :D

Dün KIA satış temsilcisi aradı. Hemen dedim yoksa interneti mi bağlattınız arabaya? Sonra takas için Jetta ya fiyat vereceklerini hatırladım. Dedim EV3 e internetin gelmesi lazım da değil, Kia connect donanımı olan, BTK izin verdiğinde interneti açılacak araçlar geldiğinde arayın ciddi düşüneyim... O zamana kadar daha güzel bir alternatif çıkmazsa... Hem ICCU olayı da iyice çözülmüş olur bakarsın.

ICCU olayını biraz daha araştırdım da rakamlar çok ciddi. Öyle açık kaynaktan baktığınız kadar 300-500 değil. 200k araç için geri çağırma yapmışlar. KIA grubu tam rakamları açıklamamış. Bir de 2023 den bu yana olan bir sıkıntıymış. Bir başka sıkıntı da, yeni yazılım yükletseniz dahi eski yazılım ile hasarlanan devreler yeni yazılım yüklendikten sonra da arızalanabiliyormuş. Kimilerinin başına bu da gelmiş...

Eski yazılımda, sorun oluştuğunda AKÜ takviye yapıp servise kadar sürebiliyorlarmış. Yeni yazılımda o olmuyormuş malesef. AGM akü kesin bir çözüm sunmuyor ama sorunu çok büyük oranda gideriyor şeklinde yorumlar okudum. Yani şehir dışında çok çıkan biri için aküyü Lithium yada AGM ile değiştirmek yerinde bir karar olacaktır ama bu sefer de ICCU arıza verirse "sen aküye müdahale etmişin, farklı tip takmışsın ondan olmuş" diye suçu size atmasalar bari.

1 haftadır elegance paket kısa menzil ev3 kullanıyorum. 1.490 liraya aldım. Daha önce ford Kuga ve Renault zoe kullandım.

1000 km yol yaptım. Kış şartlarında ş.içi 400 Km menzil aldım. Yazın 500 ü görür diye düşünüyorum. Bu menzil şehir içinde yeterli olduğundan, uzun menzilli versiyon daha ağır olduğundan, uzun menzil daha geç teslim edileceğinden kısa menzili seçtim.

Süspansiyon olarak kasa ve cüsse benzerliği nedeniyle Kuga ile kıyaslayabilirim. Kuga’dan açık ara daha iyi. Elektrikli araçlar gibi sert ve gergin bir süspansiyonu yok. Çukur ve kasisleri gayet iyi absorbe ediyor. Mahalle arasında test sürüşü yapıp bozuk yollarda kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Normalde elektrikli araçlarda yol ve rüzgar sesi halledilemeyen bir sorun. Bu araçta ben böyle bir sorun görmedim. Bu açıdan da gayet başarılı. Test sürüsünde mutlaka 100 km hızın üstüne çıkın. Yol ve rüzgar sesini ancak bu şekilde anlayabilirsiniz.

Bu fiyata şarj hazırlık, şarj hızı kısıtlaması, şarj kapasitesi sınırlaması, ısı pompası,şeritte tutma ve adaptif hız sabitleme (iyi çalışıyor), ipedal özelliklerini en alt pakette alabiliyorsunuz. Malzeme kalitesi ortalama.

Bence ödediğiniz paranın karşılığını veriyor, üst paketlerde hiç gözüm kalmadı. Görsel açıdan yorum yapmıyorum, o konu kişiden kişiye değişir. Dış plastik aksamı piyano black yapmak istiyorum sadece.
    Arabayı ilk aldığım 2020 yılından beri uzaktan erişim hizmetim var. İlk başlarda çok oyuncaklı geliyor kullanılıyor. Sonrasında aklınıza gelince bakılıyor ancak. Uzaktan kilitleme, cam açma kapama falan güzel şeyler. İlave bir takım özellikler de var tabii ama benim için en önemlisi aracın kendi navigasyonuna canlı trafik bilgisinin gelmesi. Gerisi çok da elzem değil bana göre.

Elektrikli araçta ilave olarak yüzde kaça kadar şarj olduğunu görmek iyi olurdu. İlk başlarda daha hızlı gelen OTA, güncellemeler sonrasında oldukça azalıyor.

Modemi de 10 Euro gibi düşünmemek lazım. Bugün iletişim hattı olan Mercedes’e iletişim modülünü takip Mercedes Me aktivasyonunu yapmak yaklaşık 3000 Euro tutuyor. Bunun çok az bir kısmı işçilik ücreti.

Kia CEO’su model karışıklılığı yaratmamak adına bazı şeyler kesinleşene kadar şimdiki araçlarda olmayacak demiş olabilir. Durumu zaman gösterecek.

Normalde uzaktan erişimli araçlarda tavan lambası kısımlarında erişimli olduğunu belirten düğmeler olur. Me Connect, Kia Connect vb. Kia da bu da yok. Asagidaki ekran gorunutusu yabancı bir videodan. Araçta bağlantı olduğu videodaki menülerden anlaşılıyor fakat var olduğunu belirten bir tuş yok. Demem o ki bizim araçlarda henüz ne var ne yok tam olarakbilmiyoruz. Bu iletişim modülü parça numarası internete düştüğünde servisten gidip teyit ederim.

Hayatta Herseyde olduğu gibi araç seçimlerinde de kriter kişinin öncelikleri. 2020 ya da 2021 de Model Y ilk satılmaya başladığında Hollanda’da test etmiştim. 1,5 saat süreniz var. Anahtarı veriyorlar, yanınıza satış temsilcisi oturtma gibi saçma sapan hareketler yok. İstediğiniz gibi kullanın. Kaza olmasın yeter. 45 dk zor dayandım araca. Arada durdum basınçlarını kontrol ettim. Hersey normal fakat aracın şehir içindeki gidişi at arabası gibi. Acayip sert bir yürüyen aksamı var. Bana göre sıfır konfor. Hemen geri götürdüm. Tek ekrana falan birsey demiyorum. Kullandıkça alışılabilir ama o sertliğe ben alışamam şahsen.

Bugun fiyat performans olarak öve öve bitiremedikleri BYD Seal-U nun alt takim yeni Dacia lardan hallice. Kimseye lafım yok. İyi günlerde kullansın araclarini.

Gunun sonunda EV3 teki kullanım keyfi, pratikligi ve konforu diğer araçlara göre bende baya ağır bastı. Bana göre çok büyük tercih sebebi bunlar.
    👍 2021’de araç alırken kompakt sınıftaki en iyi model C3’tü dedikten sonra ben cevap vermeyi bıraktım 😊 (Hani şu triger kayışı motor yağı içerisinde çalışan ve şikayetler sonrası yeni motorla birlikte kayışın zincirle değiştiği ve eski motorun terk edildiği araç.)

Dün gt line ivory mat gri aracımı teslim aldım. İlk izlenim iyi gidiyor iyi duruyor sesiz. kapını yanına yaklaşşınca kapıları açıyor ama arabadan uzaklaşınca nedense kitlemiyor onu bi çözemedim. dünkü testimde 140, 160 vs kmlere çıkmama rağmen gün sonu 23 kw yakmış bir günde 100 km yol yapmışım. Şuana kadar şu kapı meselesi ve viraj aydınlatması dışında başka bir hata kusur görmedim önceki aracım bmw 320 sportlinde dı 2019, Sıfır trim sesi var işçilik bmw ayarında yol tutuşta ona keza, direksyon turu çok ve dozajı çok iyi, uyarı sesleri rahatsız eder diye düşünüyordum sesini kısınca oda çözüldü, Birde motoru kapatınca regen ayarı 1 de başlıyor şerit ortalama ve otonomla başlıyor ki bunu her seferinde kapatmak lazım bana karışan arabayı sevmiyorum. ipedal 3 vs bana göre lüzumsuz otoya alınca hem akıyor hemde yolun virajı yada yokuşuna öndeki araca göre kendi hızını regenle ayarlıyor bu özelliğini sevdim. genel olarak şehir içine girmeden cevre yollunu kullanacağım için muhtemelen otoda kullanıcam. menü basit ve anlaşılır işe gidiş çıkış saatini girince aracı hazırlayacak sanırım o özelliği buldum test edecez görecez. Şimdilik bukadar.

Sıradışı bakış açısı değil. Mühendisim. Yüksek lisans tezim elektrikli araçların şarj sistemi. Gavur forumlarında bazıları "ucuz çin yapımı bazı L2 AC şarj cihazları gerekli enerjiyi veremediğinden ICCU bozulabiliyor..." diye dezenformasyon yapabiliyor mesela. Fakat AC ünitelerinin tamamı enerji sağlama bakımından esasında boş birer kutudur. Bildiğiniz prizden farkı yoktur. AC şarjda arabaya enerji verilmez o yüzden, araba enerjiyi kendisi alır. Kutular verilen elektriği herhangi bir şekilde değiştirmezler. Sadece sigorta (kaçak akım) kutusu + araca bağlı kablodan en fazla ne kadar enerji çekmesi gerektiğini araca söyleyen ucuz ($5 lık) devre. Yani 5k$ lık AC cihazı ile $100 lık AC cihazının araca beslediği enerji birebir aynı.

Ben Citroen C3 (2021) shine sahibiyim.. Alırken kompakt sınıfta en iyisi o idi, C4 yeni modelleri de henüz gelmemişti, 2-3 ay beklemeyeyim dedim aldım. C4 geldiğinde de yükseltecektim de beğenmediğim bir kaç şey vardı (örn. minicik sürücü ekranı gibi) yükseltmeye de gerek duymadım o yüzden. Esasında uzun yol EV bakıyorum ama, bu da hem uzun yol hem de şehir içi kullanılabilir gibi gözüktüğünden inceleyim dedim.

• Bende takipteyim, 2 batarya seçeneği (400km ve 600km), 2 de donanım seçeneği olacak diye söylediler Kia Türkiye'den. Yüzde 10 luk dilime girmesini bekliyorlarmış. Fiyatı Hyundai Kona EV gibi mi olacak yoksa Kia Niro EV gibi mi bunu merak ediyorum...

• DesEngB kullanıcısına yanıt

bence %10 üst limitlerinde girer uzun menzil yani 1800 ler kısa menzil 1600 ler diye düşünüyorum bakalım ne olacak yakın zamanda görücez.

• 400 volt mimariye sahip o sebeple Ioniq 5 veya Ev6 daha agor basiyor uzun yolda asiri avantaj 800v olmasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abide85 -- 14 Ekim 2024; 21:33:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elegance, Prestige ve GT-Line olmak üzere üç farklı pakette giriş yapacağı şeklinde bilgi aldım.

En üst donanım olan GT-Line, yıl sonuna kadar çok sınırlı sayıda ve muhtemel düşük batarya paketi ile %10'luk ÖTV dilimine girecek.

Elegance modeli büyük batarya paketi ile %10'luk ÖTV diliminde satılacak.

BYD'nin 4 Kasım'da TR'de satılacak modelleri ve fiyatları açıklaması muhtemel. Fiyatlandırma için kriter teşkil edebilir.

• Guven29gs G kullanıcısına yanıt

uzun menzil versiyonu %10'luk dilimle gelirse bütün rakipleri geride bırakır bence. Pek ümidim yok ama %10'luk dilime girse bile tavan fiyattan satarlar bence (1.920) gibi.

• ulukan U kullanıcısına yanıt

fiyat sınır olursa herkes Ev6 yı tercih eder gibi bakalım makul bi seviyeden gelir tahminim ve tercih sebebi batarya büyüklüğü olacak.Bakalım yakın zamanda ortalık karışacak 😅 kullanıcılar için seçenekler artıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSG - Kullanıcı Deneyimleri
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kore ve Almanya fiyatlarına bakarsak GT-Line uzun menzil Niro fiyatlarına yakın altında olabilir.
    #BYD nin %40 Çinli vergisi ne olacak takip eden bilgisi olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım listesi belli olmuş.

• Evet arkadaşlar fiyatlarda belli olmuş bir kaç arkadaşa fiyat listesi gitmiş, sizce nasıl fiyatlar ve her paket dolu dolu bence artık ülkenin tam bir fiyat performans aracı olmuş, ısı pompası standart hepsinde var. yorumlarınızı bekliyorum. dolu dolu araçlar 81 kw olanda 772km şehir içi şarj et unut ne zaman şarj ettiğini.

• Hiç bir markanın yapmadığı şeyi yapıp her bütçe için araç getirmişler, siz olsanız hangisini tercih edersiniz ve sebepleri neler konuşalım arkadaşlar

• bende ciddi ciddi bunu düşünmeye başladım,tasarım özürlü ioniq ve kona dan sonra bu araç ilaç gibi gelecek, düşük bütçeye de uygun olan versiyonu var. Face gruplarında araç gelmeden satan danışmanlar var bile.

• Bence bu fiyatları satabilmesi için ciddi miktarda bir kredi kampanyası başlatması lazım. Ya da bayilerde en az %10 indirim yapması lazım. Toggdan veya Tesla sr'den ne artısı var. Niye bunu alalım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Açıkçası heyecanla bekliyordum ama hayal kırıklığı oldu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elegance LR biraz satar gibi. Ama ne kadar satar bilemiyorum.

Prestige paket Tesla ile aynı fiyat sayılır. O nedenle satması zor.

GT-Line o fiyata pahalı gibi.

BYD'nin açıklayacağı model ve fiyatları da görmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oto_sever -- 25 Ekim 2024; 18:44:15 >
  • Bu araca bu fiyatlar fazla, ülkede bir kesim var kendilerini hiçbir şeye layık görmüyorlar. Dün canlı yayında biri "abbiiüee kapı kolu manuel olsa nolcak yaa çoğğ eyii fiyat" diyordu. Birileri çıkıp internete bağlı olmasın ne olacak diyor. Sürekli sektörü kaliteyi aşağı çeken tipler her alanda ülkeye zarar. B sınıfı bir araç, bu vergi dilimi ile bu fiyatlara mantıklı değil. Üstelik bir çok özellik kırpılmış şekilde geliyor. Elektrikli araca manuel bagaj kapağı.  Fiyatların 80-100 aşağı inmesi şart, umarım bayiler vs. aksiyon alır. Alacak arkadaşlara hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaNexxx -- 25 Ekim 2024; 23:27:42 >
  • ShaNexxx kullanıcısına yanıt

katılıyorum garip yerlerden kısmışlar ama fiyatlar öyle uygunda değil.

GT hariç tüm paketlerdeki gövde plastikleri düz plastik gelecek, yani dodikler neyse de üst kısımlar, arka kapı açma kısmı hep öyle olacak aracı zaten yakışıklı yapan bu çizgilerdi.

Ayrıca elektrikli bagajı ve arka sinyalleri led olmayan ve de adı prestij paket olan elektrikli araç mi olur:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wixland -- 27 Ekim 2024; 9:32:8 >
  • Ben fiyatların şu anki piyassadaki araçlara göre uygun olduğunu düşünüyorum(hepsi gereksiz pahalı) fakat bir kredi kampanyası olmaması büyük bir eksiklik 300k sıfır faiz falan olsa en azından tesladan ayrışırdı. en büyük artısı batarya çoğu donanım prestige de oda tesla ile aynı fiyat bakalım mutlaka yoğun ilgi görecektir. Bir de talebi karşılayacak kadar araç getirirler mi onu merak ediyorum. Arkadaşlar konuyu öne çıkarmak için öne çıkar butonuna basalım, teşekkürler.

• standart range f/p açısından evin 2.arabası olarak mantıklı mı sizce

• van Helsing 44 V kullanıcısına yanıt

bence f/p olarak BYD dolphin daha iyi bir seçenek olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wixland -- 30 Ekim 2024; 10:16:8 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.