Şimdi Ara

DSG - Kullanıcı Deneyimleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
3
Favori
8.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DSG Şanzıman ile ilgili araştırma yaptığımızda forum içerisinde pek çok konu açıldığını görmekteyiz. Bu konuların neredeyse tamamına yakını ilgili konu başlıklarından da anlaşılacağı üzere DSG’nin sorunları üzerine açılmış konulardır. Konu başlığının “DSG Sorunları” & bu konuları açanların da Volkswagen ve/veya Volkswagen Group araçlarına ön yargıyla yaklaşan kişiler olduğu durumlarda ise gerçekten DSG Şanzıman ile ilgili bilgi ve kullanıcı deneyimlerini okumak isteyen kullanıcılar mağdur olmaktadırlar.

Bu konunun açılış amacı 6 ileri yağlı ve 7 ileri kuru tip dahil tüm DSG şanzımanlarla ilgili kullanıcı deneyimlerini mümkün olduğunca bir araya getirmek, Volkswagen tarafından gerçekleştirilen DSG ile ilgili güncellemeleri takip etmek, gelişmeler ile farklılıkları tartışmaktır. 

Volkswagen ve/veya Volkswagen Group araçlarına sahip olmayıp da kulaktan dolma bilgilerle, başkalarından duyulan şikayetlerle gerçek kullanıcı deneyimlerini ayırt etmek bu konunun asıl amacıdır. Donanım Haber Forum sayfalarına giren kayıtlı üye veya misafir kullanıcı DSG şanzıman hakkında bilgi almak istediğinde böylelikle gerçek kullanıcı deneyimlerine bir başlık altında ulaşabilecektir. 

DSG şanzımanlı araca sahip olup da sorun yaşayanlar ise araçlarının marka ve model bilgileri yanında model yılını da belirterek sorunlarını paylaşırlarsa özellikle varsa yaşanan sorunların seyrini de takip edebiliriz.

Konunun hayırlı olması ve DSG şanzımanlı araç almak isteyen kişilere gerçek KULLANICI DENEYİMLERİ doğrultusunda yardımcı olması dileğiyle ; 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Müdürümüzde 2011 Passat bulunmakta DSG sorunu yaşanmadı.
  • Komşuda 2010model seat leon var 90.000kmde dsg şanzuman hiç bir sorunu yok.
    Saygılar...

• Yaşanan sorunları da konu başlığı altında dile getirelim. Böylelikle DSG şanzımanlı araç almayı düşünenlere olası problemleri de örneklemiş oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.L.Crassus

Yaşanan sorunları da konu başlığı altında dile getirelim. Böylelikle DSG şanzımanlı araç almayı düşünenlere olası problemleri de örneklemiş oluruz.
    Semtte buluşma yaptığımız arkadaşlardan iki Sciroccoda sorun yok.
  • Forumda ve internetteki diğer sitelerde şöyle bir yargı ve kavram karmaşası da var; DSG nin kavraması değişti örnekleri DSG'li aracın tüm sanzimani değişti şeklinde dile getiriliyor. Bu hatali ifade insanlarda haklı bir cekingenlik oluşuyor. Bu nedenle değişen kavrama örneklerini de mutlaka aracın kilometresi ve kullanıldığı şehir ve trafik şartlarını da belirterek dile getirelim

• quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

Araç versiyonları ve tahmini km bilgileri ne şekildedir hocam? Neticede Scirocco'lar çok özenle, narin ve steril kullanılan araçlar değiller.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

Araç versiyonları ve tahmini km bilgileri ne şekildedir hocam? Neticede Scirocco'lar çok özenle, narin ve steril kullanılan araçlar değiller.

Tam emin olamadığım için belirtmedim, sorarım ve mesajımı güncellerim
  • Bence tam yerinde bir konu. Dsg kullanicilarinin deneyimlerini paylasacak olmasi guzel.ama kullanmayip olup laf salatasi yapacak cok kisi olacaktir

• quote:

Orijinalden alıntı: martuc

Bence tam yerinde bir konu. Dsg kullanicilarinin deneyimlerini paylasacak olmasi guzel.ama kullanmayip olup laf salatasi yapacak cok kisi olacaktir

İnternette dolaşan DSG bozuldu 18.000tl fatura çıktı denilip de fatura ibraz edilemeyen bir ton dialog var hocam siz de bilirsiniz. Konu burada dursun şanzıman sorunu yaşayanlar sorunun ne olduğunu, değişen parçayı belirtsinler bizler de gerçek izlenim sahibi olalım.

Aynı zamanda DSG'den memnun olanlar da neden memnun olduklarını anlatsinlar ki insanlar özgür iradeleri ile arti ve eksileri tartarak karar verebilsinler.

• 2013 Golf7 Dsg Comfortlıne aracımdan 6 aylık dönemde hiç şikayetçi olmadım çünkü benim için otomatik olmazsa olmaz gibi.Yalnız geçen hafta araçtan gelen rahatsız edici sesten dolayı servise gittim.Yapılan test sürüşünde bilhassa yokuş yukarı giderken gelen sesin Dsg dişlilerinden bazılarının sıyırmş olduğunu belirttiler.Araç 10.000 km de.Aracı Doğuş servise dün itibari ile bıraktım.Açıkçası içimde garanti dışı diyip faturayı önüme koyarlarsa ne yaparım korkusu oldu.Sağolsun servis yetkilisi ve test sürüşüne çıkan arkadaş gereken açıklamalarla form açtılar ve ücretsiz bir şekilde olacağını(bugün öğrendim onuda)söylediler.içim rahatladı en azından.Bugün yaptığımız görüşmede parça beklediklerini parçanın gelişininde hafta başını bulacağından tarafıma araç tahsis ediceklerini söylediler.Gerçekten bayağı süpriz oldu benim için bugün gidip aldım özellikle otomatik vites verdiler.Hoş süpriz oldu.Verdikleri araç 2012 BEETTLE DSG kırmızı olunca güzel oldu.
    Şöyle söyliyim arkadaşlar ben Dsg arıza verdi diye bir daha Dsg almam demem sonuçta olabilir şeyler.Kesinlikle yine Dsg alırım.Yeri geliyor bazen yolda sinirlenip kendimi kaybediyorum gaza bir abanıyom manuelden beter kalkıyorum.Şimdi kapalı kutu belkide kullanım hatası olabilir.Dsg kullanmak kibarlık istiyor bana göre.

• 2011 model polo sayesinde DSG ile tanistim.simdi golf7 ile devam ediyorum.toplamda 40bin km civari kullandim ve hic sorun yasamadim. gecisleri hissettirmemesi cok onemli.
    bu arada arabami cok ozenli kullandigimi belirtmeliyim. Ornegin arabayi calistirdigimda isinmasini beklerim. Vitesi d konumuna getirir daha sonra el frenini indiririm.arabayi park ettigimde ilk olarak el frenini ceker daha sonra vitesi park konumuna alirim.
    Sonucta gunumuz vitesleri eskisi gibi tam otomatik degil ve eskilerine gore daha dikkatli kullanmak gerekiyor.
    ozellikle aracini benim gibi %90 istanbul trafiginde kullanan insanlar icin DSG buyuk nimet.
    bu arada arabalarimiza gerekli ozeni mutlaka gostermeli, servis bakimlarini aksatmamaliyiz.

• DSG golf7 sahibiyim. Bundan oncekı aracım olan golf6 mı satmamın en onemlı nedenı DSG :) Yani golf6 manueldi ve DSG merakı bana en sonunda arabayı sattırdı. sattıktan 7 ay sonrada golf7 sahıbı oldum. Zaten çok begendıgım bir şanzıman tipi DSG sahip olduktan sonra da iyice sevmeye başladım. Vites geçişlerinde ki pürüzsüzlük ve ani ataklarda manuel gibi tepki vermesi çok güzel. Bir arkadaşımda da tdi manuel golf 7 var, adam şimdi keşke TSI DSG alsaydım diyor :)

Ben de elimden geldıgınce dikkat edıyorum DSG kullanırken. Arabayı park ettıgımde once el frenı kaldırıp sonra P ye alıyorum mesela. Yada özellikle yogun dur kalk trafiğinde isem, durduğum esnalarda 5 saniye bile olsa vitesi N konumuna alıyorum.

Biraz da dikkatli kullanılırsa uzun yıllar keyifle kullanılabilecek bir şey DSG :)

• DSG kullanıcısı olarak 8050km deyim ve bir tık yok... Çok değil ama klasik yorumların aksine "Şirket aracımız 45000km de tık yok oda DSG":)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lanseloth -- 7 Şubat 2014; 12:53:56 >
  • 2012 golf 6 122 dsg kullanicisiyim. 28 bin km de aracimin kavramasi degisti. Ancak mekatronik degisse hatta sanziman arizasindan dolayi yolda dahi kalsam bu dsg den sogumama neden olacak bir etken degil. Ben yine bir otomatik arac alsam dsg olmazsa eger s-tronic, zf, 7g-tronic gibi sanzimanlardan birini almayi isterim. Bana gore dsg mukemmel sanziman, tsi mukemmel motor, TSI+DSG ise mukemmel kombinasyon.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk sayfadan yerimizi alalım.

Arkadaşımin vw caddy 1.9tdi dsg caddy sinde de hiç problem yok. Hatta kendisini buraya cagirayim.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Ilk sayfadan yerimizi alalım.

Arkadaşımin vw caddy 1.9tdi dsg caddy sinde de hiç problem yok. Hatta kendisini buraya cagirayim.

Caddy forumlarda en çok DSG problemi söylentisine maruz olan DSG'li Volkswagen modeli. Arkadaşınız aracının yıl olarak modeli, toplam km'si ve izlenimleriyle değerlendirmelerde bulunursa çok faydalı olacaktır.

Özellikle Jetta, Polo, Tiguan, CC ve Passat kullanicilarindan da DSG hakkındaki izlenimlerini duymak isteriz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Ilk sayfadan yerimizi alalım.

Caddy forumlarda en çok DSG problemi söylentisine maruz olan DSG'li Volkswagen modeli. Arkadaşınız aracının yıl olarak modeli, toplam km'si ve izlenimleriyle değerlendirmelerde bulunursa çok faydalı olacaktır.

Özellikle Jetta, Polo, Tiguan, CC ve Passat kullanicilarindan da DSG hakkındaki izlenimlerini duymak isteriz

Alıntıları Göster
    2012 polo dsg sahibiyim. Tek kelime mükemmel

• Merhaba,
    Aracım, 2013 Tiguan 2.0 TDI 140 PS 4X4
    Nisan 2013 Trafiğe çıkışlı
    Şu an itibariyle, 14.100 km de
    Transmisyon tipi, G1D (7 İleri) D7A
    Hiçbir kusuru, hiçbir sarsıntısı, şu an itibariyle yok.
    Son derece memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: martuc

2011 model polo sayesinde DSG ile tanistim.simdi golf7 ile devam ediyorum.toplamda 40bin km civari kullandim ve hic sorun yasamadim. gecisleri hissettirmemesi cok onemli.
    bu arada arabami cok ozenli kullandigimi belirtmeliyim. Ornegin arabayi calistirdigimda isinmasini beklerim. Vitesi d konumuna getirir daha sonra el frenini indiririm.arabayi park ettigimde ilk olarak el frenini ceker daha sonra vitesi park konumuna alirim.
    Sonucta gunumuz vitesleri eskisi gibi tam otomatik degil ve eskilerine gore daha dikkatli kullanmak gerekiyor.
    ozellikle aracini benim gibi %90 istanbul trafiginde kullanan insanlar icin DSG buyuk nimet.
    bu arada arabalarimiza gerekli ozeni mutlaka gostermeli, servis bakimlarini aksatmamaliyiz.

Merhaba,
    İmzamda görülen otomobili 2012 temmuz ayından bu yana kullanıyorum. Otomobili 35000 km. de satın aldım, şimdi 50000km. de.
    Geçen eylül ayında 45000km. bakımını yaptırdım. Bunun dışında otomobilimin bir tek benzin masrafı var.
    Yazısını alıntı yaptığım arkadaşın otomobil kullanma alışkanlığı benim otomobil kullanma alışkanlıklarıma çok uygun.
    Bugüne kadar yerli ve yabancı bir çok otomobil kullandım. Beni ençok etkileyen TSI motor ve DSG şanzımanlı Jetta oldu.
    Kullanmak çok rahat olduğu gibi prestijli ve keyifli. Allah dileyen herkese nasip etsin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.