Şimdi Ara

Golf 7 kronik start stop arizasi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Golf 7 2014 model aracimi yillardir start stop kapali kullanmaya calisiyorum. Bazen unutup acik biraktigimda arac durdugunda start stop devreye giriyor ve arac duruyor. Gaza bastigimda arac tekrar çalışmaya çalışıyor ancak titreyerek sarsintili bir sekilde stop ediyor. Tekrar gaza bastigimda çalışıyor tekrar calismazsa elle manuel calistirmak zorunda kaliyorum. Bu durum her seferinde olmuyor 7-8 start stop durusunda 1 defa oluyor.

Bugün farklı olarak aracla seyir halindeyken arac sallanmaya basladi. Start stop hata uyarisi aldim, motor ariza lambasi yandi. Kenarda durdum arac hala sarsiliyordu. Bir kac defa durdurup calistirdim biraz ilerledim aracin sarsintisi kesildi ve uyari isiklari gitti.

Sizce bu durumun sebebi nedir?

Ilk hata ile ilgili videoyu paylasiyorum

Yardimlariniz icin simdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Golf 7 Start Stop Arızası: Ayrıntılı Bilgiler

Golf 7 araçlarında kronik bir sorun olarak karşımıza çıkan start stop arızası, aracın motorunun aniden durmasına ve tekrar çalıştırılmasında zorluk yaşanmasına neden olabilir. Bu arıza, "start stop hatası" veya "Golf 7 start stop arızası" gibi çeşitli isimlerle anılır.

Nedenleri

Start stop arızalarının birden fazla nedeni olabilir:

• Pil Arızası: Start stop sistemi, aracın motorunu çalıştırmak ve durdurmak için aküye güvenir. Zayıf veya arızalı bir akü, start stop sisteminin düzgün çalışmasını engelleyebilir.
    • Marş Motoru Arızası: Marş motoru, aracın motorunu çalıştırmaktan sorumludur. Arızalı bir marş motoru, start stop sisteminin arızalanmasına neden olabilir.
    • Sensör Arızası: Start stop sistemi, aracın hızını, motor sıcaklığını ve diğer parametreleri izlemek için sensörler kullanır. Arızalı bir sensör, sistemin motorun durdurulması veya çalıştırılması gerektiği konusunda yanlış bilgi vermesine neden olabilir.
    • Yazılım Hatası: Start stop sistemi, aracın kontrol modülündeki yazılım tarafından kontrol edilir. Yazılımdaki bir hata, sistemin arızalanmasına neden olabilir.

Belirtiler

Golf 7 start stop arızası genellikle aşağıdaki belirtilerle kendini gösterir:

• Motorun aniden durması
    • Motoru tekrar çalıştırmada güçlük
    • Gösterge panelinde "start stop hatası" veya benzeri bir uyarı mesajı

Start stop arızasını gidermek için aşağıdaki adımlar atılabilir:

• Akünün Kontrol Edilmesi: Akünün voltajını ve CCA (soğuk marş amperajı) değerini kontrol ettir. Zayıf bir akü varsa, değiştirilmesi gerekir.
    • Marş Motorunun Kontrol Edilmesi: Marş motorunun bağlantılarını kontrol et ve arızalı olup olmadığını test et. Gerekirse marş motoru değiştirilmelidir.
    • Sensörlerin Kontrol Edilmesi: Hız sensörü, krank mili sensörü ve diğer ilgili sensörlerin bağlantılarını kontrol et ve düzgün çalışıp çalışmadıklarını test et. Arızalı sensörler değiştirilmelidir.
    • Yazılım Güncellemesi: Yazılımdaki hataları gidermek için aracın kontrol modülünün yazılımının güncellenmesi gerekebilir.

Önemli Not: Start stop arızalarını gidermek için yetkili bir servise başvurmak önemlidir. Kendi başınıza onarım girişimleri, durumu daha da kötüleştirebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorunun kronik olduğunu nereden çıkardınız hocam onu anlamadım.

• NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Kendisinin kronik bir şekilde yaşadığını kast etmiş sanırsam . Aracımda bu sorun kronik var tarzında olmuş .
  • Videoda attigim olay yillardir oluyor o sebeple kronik yazdım. Arac sarsilmasi problemini çözüm. Atesleme bobini ile ilgiliymis. Ancak videodaki olayi ne yaptiysam cozemedim. Benzer sorun yasayan baska arkadaslar da varmis örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanakman -- 11 Kasım 2021; 0:2:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.