Bildirim
DSG - Kullanıcı Deneyimleri (2. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
2013 DSG Chrome Edition Tiguan sahibiyim. DSG ile ilgili problem yaşamadım. Şu anda aracım 7.500 km de.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaşlar ben de iki tane dsg araç kullanıyorum.birincisi 2010 1.6 6 ileri dsg cady şu anda 160 binde şu ana kadar hiç bir sorun çıkmadı
Veteriner hekim olduğum için sürekli köy yollarındayım buna rağmen daha hiç bir sorun çıkarmadı.
İkinci aracım tiguan 2.0 tdi 25 /10/2013 sıfır aldım tahminim fabrikasyon hatasından dolayı araç soğuk iken tak diye küt bir ses geliyordu.Servis şanzımanın değişeceğini söyledi.haftaya şanzıman değişecek.Ama buna rağmen tekrar araç alacak olsam dsg alırım.Çünkü temmus ayında qq aldım manuel fites idi 2 ay kullanamadım sattım.VW rahatlığını bulamadım
Söz Volkswagen kullanıcılarında olunca gerçekten güzel izlenimler geliyor arkadaşlar. Allah tekerinize taş sektirmesin. Uzun yıllar sorunsuzca ve keyifle araçlarınızı kullanmayı nasip etsin.
Mekatronik'le ilgili yasanan sorun örnekleri de son dönemde 2012 ve 2013 model yılına ait araçlarda epey azaldı galiba. Sorun örneği derken dışarıdan okuyan takipçiler için belirteyim buradaki sorun kelimesi münferit vak'aları kastediyor. Kendi aracim 2013 Nisan ayında alındı. O dönem ekonomim DSG farkını kurtarmadi. Bir sonraki aracim çok büyük ihtimalle DSG şanzımanlı olacağı için servise sorduğumda 2013 Model Yılı ile (Golf için konuşuyorum, diğer modellerde de daha önceden kullanıma geçilmiş olabilir. bilgili arkadaşlar yardimci olabilirler) Mekatronik'in değiştirildiği artık mekatronik kaynaklı geri dönüşlerin azaldığı ifade edilmişti. Bilgileri ve deneyimleri üst üste toplayinca "DSG Sorun" başlıklı konuları okurken yazilanlara temkinli yaklaşmak - ön yargıları pas geçmek gerektiğinin önemi gerçekten bir daha ortaya çıkıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
2011 passatımda 25 bin kmde kavrama değişti ve 3. nesil kavrama takıldı. bu kavrama için sorunsuz/sorunu çözdü deniyordu ancak bu kavramanın da soruna çare olmadığı konusunda çok sayıda kullanıcı yorumu okudum son zamanlarda. bu sorunun das auto tarafından bizim ülkemizde de kabullenilmesi (abd ve çin'de olduğu gibi) ve ücretsiz garantinin uzatılması gerekmekte ancak bunun gerçekleşeceğini sanmıyorum. çünkü çin'de bu iş devlet baskısıyla gerçekleşti fakat hükümetle kanka olan Doğuş'un buna zorlanacağını hiç aklım kesmiyor nedense.
Merhaba,
Maalesef bende ses problemi var. Motor ısındıktan sonra, özellikle düşük devirlerde zincir sürtmesine benzer, şangırdama gibi bir ses var. Aynı ses bozuk yollarda ve kasislerde de gelmekte. Arac nisanda trafiğe çıktı ve ben sesi aracı aldıktan birkaç ay sonra farkettim. Servise götürdüm ve test sürüşü yapıldı. Servis elemanı bu sesin tüm dsg lerde olduğunu, ve normal bir ses olduğunu söyledi. Ama bendeki hissiyatı çok da normal değil. Bir de özellikle yavaşlarken 3. Vitesten 2. Vitese geçişte bi titreme, yığılma yapmakta. Üstte videoda bahsedilen ses nedenleri benim durumumu açıklar mı. Bir de gördüğüm kadarıyla videoda sesin kaynağı gösterilmiş ama bunun bir sorun olup olmadığı söylenmemiş???? Sizlerde de benzer ses var mıdır?
Herkese iyi günler,
Sıfır araç alıcak olanlar daha şanslı dsg'ler çoğu sorundan arındırılmış geliyor. Yalnız yine de çift kavramalı sistem yapısı gereği sorun çıkarmaya müsait çok karmaşık bir mekaniğe sahip. Diğer çift kavrama üreticilerinde de pek çok sorunla karşılaşılıyor ama belki kullanıcı sayısının fazlalığından ve alman kalitesine olan güvenden dolayı bu durum dsg içim çok dile getiriliyor. Sorunsuz otomatik seçeneklerinden biri tek kavramalılar ama onlarında konfor dezavantajı var. Piyasada ki en iyi sistem bence zf şanzımanlar tam otomatik (tork konvertörlü) bu sistemler en sorunsuz otomatik şanzıman tipi yalnız ağırlık ve maliyet problemleri var ayrıca önden çekişli araçlar için uygun değil.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende bu hafta sonu 0km Leon TDI DSG teslim aldım.
Garantimi 2 sene uzattım, şuan 4 sene kafam rahat.
10 yıldır manuel kullanan biri olarak geçen yıllarıma acıdım diyebilirim
DSG müthiş bir keyif.. 500km oldu. 5 sene binmeyi planlıyorum umarım sorunsuz geçer.. -
Bu topikten dsg konforludur ama risktir sonucu cikiyor sanirim
Aslında bu tartışmanın çözümü Doğuş Otomotiv'de saklı. Garanti süresini amerikada olduğu gibi 10 seneye çıkartmaya kasmalarına gerek dahi yok. Garanti süresini 5 seneye çıkartıp +2 yıl garantiyi yine ücretle de olsa satsalar toplam 7 sene garanti ile insanlar belirli bir oranda riski almış olurlar. Ancak adamların ne yazık ki tüketici ile ilgili dertleri yok. Genelde sorunsuz da olsa bu söylentiler bizlerin kafasını karıştırmaya yetiyor da artıyor.
Arkadaşlar aracımı satıp golf 6 tsi almayı düşünüyorum ama bır turlu manuel mı yoksa dsg lı mı almalıyım sorusuna yanıt bulamadım cunku ıkıncı el alacağım ıcın tereddutlerım var (dsg yı bırazda esım ıcın ıstıyorum).
Birde acaba donanım sevıyesı olarak hangı yıl ve donanımı almak mantıklı (golf 6 dusuk model yüksek donanım-yüksek model dusuk donanım)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmen16 -- 14 Mart 2014; 14:46:39 > -
quote:
Orijinalden alıntı: xmen16
Arkadaşlar aracımı satıp golf 6 tsi almayı düşünüyorum ama bır turlu manuel mı yoksa dsg lı mı almalıyım sorusuna yanıt bulamadım cunku ıkıncı el alacağım ıcın tereddutlerım var (dsg yı bırazda esım ıcın ıstıyorum).
Birde acaba donanım sevıyesı olarak hangı yıl ve donanımı almak mantıklı (golf 6 dusuk model yüksek donanım-yüksek model dusuk donanım)
https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=82053557&p=1081#89185861
Diğer konumuzda cevap verdim hocam
-
merhaba
2006 model dizel dsg passat aldım km fazla sayılır 230000 de şanzımandan yana tek sıkıntım şu; bazen arabayı Eğimli bir yerde park ederken D den P ye aldıktan sonra EN SONDA FRENDEN AYAĞIMI ÇEKEREK bıraktığımda bir boşluk oluyor araba küt diye vuruyor ve daha sonra arabayı çalıştırınca P den R ye çok çok zor geçiyor sanki vites kolu kırılcak gibi oluyor çok zorluyorum fakat önce elektronik el frenine basıp frenden ayağımı çekip D den P ye alınca bu sorun olmuyor.sizce bu hepsinde yaşanan bir durummu yoksa şanzımanda bir sorun mu var anlayamdam bilen varsa paylaşırsa sevinirim
bunun haricinde hızlanması çok iyi geçişler sarsıntısız
açıkçası çok memnunum inşallah böyle devam eder
bu arada şanzıman yağı ve filtresi 60.000 km de bir değişmeli diyorlar doğrumu?
2010 model golf 6 dsg araç sahibiyim. ilk yıllar sıkıntı yokken son 2 yıl içinde dsg den vuruntu gelmeye başladı. bu klasik bir sorunmuş zaten. herzaman yapmıyor ama çok kullanınca birde çok fazla dur kalk yapınca şehir içinde bazen oluyor. yapacak bir şey yok yazılım güncelleme felan yaptırmak lazım. başkada sorun yok çok şükür. tekrar araç alacak olsam yine dsg olsun isterim. -
quote:
Orijinalden alıntı: kuzeyhattı
merhaba
2006 model dizel dsg passat aldım km fazla sayılır 230000 de şanzımandan yana tek sıkıntım şu; bazen arabayı Eğimli bir yerde park ederken D den P ye aldıktan sonra EN SONDA FRENDEN AYAĞIMI ÇEKEREK bıraktığımda bir boşluk oluyor araba küt diye vuruyor ve daha sonra arabayı çalıştırınca P den R ye çok çok zor geçiyor sanki vites kolu kırılcak gibi oluyor çok zorluyorum fakat önce elektronik el frenine basıp frenden ayağımı çekip D den P ye alınca bu sorun olmuyor.sizce bu hepsinde yaşanan bir durummu yoksa şanzımanda bir sorun mu var anlayamdam bilen varsa paylaşırsa sevinirim
bunun haricinde hızlanması çok iyi geçişler sarsıntısız
açıkçası çok memnunum inşallah böyle devam eder
bu arada şanzıman yağı ve filtresi 60.000 km de bir değişmeli diyorlar doğrumu?
Park ederken aracın yükünü el frenine bindirdikten sonra P konumuna almanız şanzuman sağlığı açısından önemli bir nokta. Şanzumanda bir sorun yoktur diye düşünüyorum. Bu durumu DSG araçların hepsinde görebilirsiniz. Ne zaman titreme, geçişlerde kararsızlık gibi durumları hissetmeye başlarsanız o zaman şanzumandan şüphelenmeye başlayabilirsiniz. Yağ değişimi için bir şey diyemeyeceğim ama, üreticinin öngördüğü süreden önce değiştirmek kesinlikle daha iyi olur.
-
2013 golf 7 sahibiyim araç 5500 küsür km'de.
konuda belirttiğim sıkıntıyı yaşıyorum (nadiren) onun dışında memnunum
http://forum.donanimhaber.com/m_90148339/tm.htm -
2013 model 1.6 tdi 7 ileri kuru kavrama dsg jetta sahibiyim. Aracım 5000 kmde. Hiçbir sorun yaşamadım şanzımandan son derece memnunum. Aynı aracın manuelini de kullandım dsg ile aynı kalkış ve seyir performansını yakalamanız mümkün değil. Yine araba alsam yine dsg ya da çift kavramalı şanzımanı olan bir araba alırım. Çünkü çift kavrama yakın geleceğin teknolojisi. Eksikleri var ama geliştirilmeye devam ediyor.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
çok te?ekkür ederim -
Yaklaşık 1 aydır DSG 7 ileri Golf 1.2 TSİ kullanıyoruz. İlk izlenimler olarak vites geçişlerini hissettirmemesi, rampalarda ve ara hızlanma taleplerinde gaz verince 2 vites düşürerek seri bir şekilde hızlanması müthiş. Araç tepkileri bir üst motor manuel vitesli araçtan şehiriçi kullanımlarında daha seri. (1.4 TSİ 122hp Manuel Vites GOLF de mevcut) Aracı teslim aldigimizdan beri özellikle forumda okuduğumuz kavrama ömrünü uzatmaya yönelik önerileri uygulamaya çalışıyoruz. Aracı satın almadan evvel kavrama ömrünü Istanbul şartlarında 30.000km olarak kabul ederek satın aldık. Az mı gidecek daha fazla mı zaman gösterecek. Araç yılda 5.000km kadar yapmayacak gibi duruyor şimdilik ama olası sorunları da mutlaka forum platformunda paylaşacağım. Şimdilik ilk izlenimler böyle olumlu gitmekte; hayırlısı bakalım
-
eniştemde 2.0tdi dsg tiguan var şu ana kadar bi sıkıntı yapmadı araç 2012 model 35000 de ama bence tek sıkıntı ben sürerken şu dikkatimi çekti araç 50 kmle giderken 4.vitese atıyor yüksek vites kullanıyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X