Arkadaşlar EV3 için bir bayii aradım şuan için araçlar gelmeden verdik hepsini diyor kasımda yine gelir diyor 😅 yani test aracı bile gelmemiş ama araçlar bitmiş. Bu aracı almak biraz zor olacak gibi bakalım BYD girdiğinde piyasa nasıl değişecek. |
KİA EV3 DENEYİMLER,KULLANICI YORUMLARI (2. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Bayilere Her paketten birer tane göndermişler GT veya prestiji test aracı yapıyorlar. Test aracı olmayan dolu paketide hatırlı müşteriye vermişler coktan. Çoğunda elegans paket vardi. Elegans içinde Byd yi beklemek lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wixland -- 30 Ekim 2024; 17:21:40 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar yavaş yavaş araç ile alakalı türk içerikler de çoğalmaya başladı.
Oğuzhan YILDIRIMyoutube
Çekimde destekleri için İnallar Bursa Kia bayiine teşekkür ederim. www.inallar.com.tr 0(224) 267 13 65 Arkadaşlar herkese selamlar, öncelikle kanala abone olup videoyu beğenirseniz sevinirim. Kanalın büyümesi için desteklerinize ihtiyacım var. Instagramda 54oguzhanyildirim hesabına hepinizi beklerim orada 105 bin kişiyiz. 00:00 İntro 00:07 Giriş 00:39 Yeni Kia Ev3 01:39 Kia Ev3 Kutu Açılışı 06:50 Bagaj Alanı 07:40 İç Mekanı 13:50 Arka Yaşam Alanı 15:08 Dış Çekimhttps://www.youtube.com/watch?v=M6dgOOyF-zk -
Bugün aracı incelemeye gittim. Elegance paketli araçtı. Araç olduğundan daha iri ve cüsseli hissettiriyor. Yanca genişlik 1.85 m. Bence B SUV standartlarına göre biraz geniş. Arka diz mesafesi ve iç hacim oldukça yeterli. Bagaj da sınıfına göre iyi. Araçta Auto-Regen mevcut. Bu iyi bir özellik. Gelelim eksik gördüğüm noktalara:
- Arabanın iç trim kısımlarında (kapı üstleri, dash-board) hiç yumuşak malzeme kullanılmamış. Sadece kapı tutamaklarının arka kısımlarında az bir miktar suni deri malzeme var.
- Tavan kaplamaları zayıf ve kalitesiz hissettiriyor. Ayrıca yeterli yalıtım malzemesi kullanılmamış hissiyatı var.
- Koltuk oturma minderleri kısa. Baldır desteği zaten yok. Uzun yolculuklar için konforsuz olabilir.
- Yurt dışı incelemelerde belirtilen, en baz modelde bile olan arka kayar koltuklar ve yatırılabilen sırtlıklar TR paketinde gelen hiç bir modelde yok.
- En önemlisi, yurtdışındaki tüm modellerde standart olan; "CCNC - Connected Car Navigation Cockpit" ve "OTA - Over The Air" modülleri ülkemize ithal edilen EV3 modellerinde yok. Yani bu araçlar uzaktan güncelleme alamayacaklar.
En baz donanıma sahip "Elegance" modeli için donanım eksikliklerinden bahsetmeye gerek yok. EV3 kataloğundan donanımlar incelenebilir. Üst paketlerde ilave donanımlar var, ancak o fiyat bandında da üst sınıf araçlar (Tesla Model Y, Kia EV-6, HYUNDAI IONIQ 5 gibi) mevcut.
Bana göre Kia EV3, bazı önemli donanım eksiklikleri göz önüne alındığında, ağırlıklı olarak menzil ile öne çıkan bir model gibi duruyor.
Elegance paketli EV3, içerdiği donanımla 1.640.500 TL liste fiyatı ile biraz pahalı sanki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oto_sever -- 8 Kasım 2024; 23:54:54 >
-
Bugün aracı inceledim,Kia Niro sahibi olarak yapacağım değerlendirmelerimi;
+ Araç oldukça cüsseli gözüküyor.
+ Boya seçeneklleri çok güzel.
- Malzeme kalitesi oldukça kötü.(2023 14bin km'de ki Niro'm bariz fersah fersah daha kaliteli.
- Kotuklar kumaş
- Kapı içleri,dashboard nereye dokunsan asla yumuşak malzeme yok. Resmen minibüs kaplaması gibi.
- O jantlar nedir ???? Lütfen yahu?
- Bu araba elektrikli taksi tercih edenler için mükemmel olur. Eğer UBER avrupada ki gibi çalışsa hiç düşünmem bundan 3 tane alır çalıştırırdım.
Kusura bakmayın da cam tavanı olsun,o su busu olsun derken binilebilir versiyon ancak prestige ' e tekabül ediyor.
Onun da fiyatı 1860k
O sebeple gidip kendime Mini Countryman sipariş ettim.
-
Selam Arkadaşlar araç alaklar için bayiilerde şuanda gelecek araçlar arasında prestige yok çoğu bayii ile gösritüm elegance uzun menzil ve standart gelecekmiş aralıkta sizlerinde bilgisi var ise prestige paket olan bayii var ise yazar mısınız?
-
Kalite algısı vs söylemlerine katılmakla beraber arabadan ne beklediğiniz konusunu anlamdım. Elinizde ne var mesala ev 3 için bunları söylüyorsunuz buda çok önemli bence belirtin. Adam 2015 Fluence satmış ev3 almış ona göre araba efsaneee :)
Donanım vs sonraki satış konusunda ne olur bilemem ama elektrikli araçta en onneli şeyin ilk önceliğin menzil olduğunu düşünenlerdenim.
Bu manada bakınca long rage giriş paketi bile mantıksız gelmiyor tabiki insana çünkü benzer menzil göremiyorum digerlerinde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aslında güzel araba tasarımı beğendim ama satarken elimde patlarmı fikriyle pek yanaşmam sanırım.
-
Ben mesela elektrikli araçtan teknoloji bekliyorum. uzaktan erişebileyim, telefonumla kapısını açıp, çalıştırabileyim, kaliteli bi iç malzemeyle sessiz konforlu bi yolculuk beklerim. Zaten elektrikli aracı alan kişi satarken zarar edeceğini bir sonraki yılda daha iyisinin belki daha ucuza alınabileceğini falan hesaba katar ve keyif alacağı bir araç almak isteyecektir. sadece büyük bataryalı menzili iyi diye bomboş takur tukur araba istemem şahsen Tek derdimde menzil olsaydıda fluence satmadan mozotu koyup devam ederdim :)
-
2 yıl önce veya geçen yıl Kona, Niro aldığını düşün ve sahibindene gir fiyatlara bak daha fazla kayıp var ama öldü bitti gibide değil. Talep tabiki daha az istatistik belli 10 kişiden sadece 1 i elekrikli düşünüyor ama bu oran gittikçe artıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wixland -- 19 Kasım 2024; 23:38:58 > -
merhaba bir haftadır kıa ev3 kullanıcısıyım . bir hafta önce fethiye acarlar bayiiden aldım. herkes gibi benimde aklımda elektrikli arac ile ilgili şüphelerim vardı . ama şimdi iyiki almışım diyorum . ileri de ne olur bilemem ama şimdi mutluyum.
-
elektrikli arac alacaklara tavsiyem doguştan eletrikli arac alsınlar gercekten fark ediyor .
-
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Ben de Elegance LR alma arefesindeydim. Son anda iptal ettim. Öncelikle aracı test etmek ve bir süre daha beklemek istiyorum.
Elegance'da bazı istediğim donanımlar yok. Prestige ise bence pahalı. Tamam menzil var. Ama o fiyata da Tesla SR, IONIQ-5/6 gibi donanımlı üst sınıf EV'ler var.
Sonu yok ama; araca uzaktan erişim olmaması, uzaktan güncelleme almaması, EV'lerin sürekli gelişme (cep telefonu gibi) içerisinde olması, ikinci el kaygısı gibi hususlar bir süre daha bekleme kararı almama sebep oldu.
Sizden ricam;
- Özellikle süspansiyon konforundan bahsetmeniz. Kasislerden ve çukurlardan nasıl geçiyor? İçeri ses atıyor mu? Bozuk satıhlarda nasıl?
- Ayrıca, araç yeni ama göğüs ve kapılardan trim sesi geliyor mu? İleride gelir hissiyatı var mı?
- Malzeme kalitesi ve genel yalıtım nasıl?
Şimdiden teşekkür ederim.
-
merhaba ben fethiyede yaşıyorum cogunlukla parke taşı .... diğer aracımla kıyasladıgım zaman cok sessiz süspansiyon noktasında gayet başarılı buldum
gögüs ve kapılardan ses gelmiyor herhangi bir tkırtı sesi yok
malzeme kalitesi tartışılır
koltukları deri istedim yaşadıgım yerle ilgili
arac performans anlamında bnece gayet başarılı
-
hangi paket hocam koltuklar deri olduğuna göre elegans değil
-
deri değil hocam kumaş deri istemedik çok sıcak oldugundan fethiye bizim için iyi oldu
-
Bayilerde Prestige ya da GT paket yok sanırım.
-
Çok az araç geliyor. Az gelince hatırlı müşteriler alıyor.
Az adet olunca indirim yapılmıyor. Kia az satıp çok kar etme stratejisi uyguluyor sanırım.
Donanıma göre en az 150-200 bin pahalı araçlar aslında. Arz sıkıntılı olunca, rekabet yok. Pahalı olduğu aşikar ama araç bulunmadığı için kimse de pahalı diyemiyor.
Prestige ve GT donanım fiyatlamasında, üst segmentte araçlar var. Ellerini güçlü tutmak için Elegance donanımlı modeli daha çok getirmek isteyeceklerdir.
-
İD.4 geldi boyut olarak büyük belki rakibi olmayabilir ama Aralıkta born ve dolphin gelecek gibi, Cupra Born 700km menzili ile uzun menzil elegans veya prestije rakip olacaktır. BYD dolphinde o doluluk ile kısa menzil elegans yerine tercih edilebilecek bir araç bence
yani şu an meydan boş gibi ama yakında rakipler ile dolacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wixland -- 27 Kasım 2024; 23:49:53 > -
bu araçları dışarıda şarj edince km maliyeti ne oluyor ?
mesela trugo 9,6 tl miş. batarya 81 kw den 81x9,6 =777 tl 500 km gittik diyelim 777 / 500 = 1,5 tl hesapladım var mı bi yanlış ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 11 Aralık 2024; 0:46:42 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X