Şimdi Ara

Sarı yağ lambası ve stop etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
19.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hayırlı günler.Otomatik vites carina aracimda bir hafta önce yağ değişimi yaptim.aracimda iki gündür yolda seyir halindeyken sari yağ lambası ara ara yanip sönüyor. Ama dün, önce lamba sabit yandi ve arkasindan araba stop etti. sanayiye uğradım. İlk önce kartere bağlı yag musurunu söküp temizleme islemi yapıldı. Biraz ugrastilar ama ters bir sey bulamadilar.simdi size şunu sormak istiyorum. Aracımin onceki yagi 10w40 idi.Yag degisiminde 5w30 konuldu. Acaba uyumsuzluk falanmi yapti.problem hala devam ediyor. Yağ pompası olabilir mi düşünüyorum...
    Simdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış yağ filtresi lambayi geç söndürüp ara ara yakabilir(Yağ filtresi değiştiyse).aracınıza uygun yağ ve orjinal filtre takın hala devam ederse yağ uyarı müşürüne baktırın.inşallah yağ pompası değildir baya tuzlu bir parça.lambanın yanmanın anlamı yağ basıncının düştüğü anlamına gelir.yağ eksilincede düşer ve yanar.

• Evet filtre degisimi de yapildi.yeni takilan orjinal değildi malesef. Benim en çok takıldığım nokta aracin stop etmesi.sari yag lambası yanip sönmedigi zaman araba stop ediyor. Ama su ana kadar kirmizi yag lambasi yanmadi.

• 10w40 yağdan sonra 5w30 yağa geçmek araç için ölüm demektir farkında olmayıp yağ biter ve geçmiş olsun
  • Yağ lambası kırmızı olur sarı olan nasıl bir şey?

• Evet iki tane yagdanlik gostergesi var.alttaki kirmizi, arac calismadan yaniyor calistiktan sonra sönüyor. Bitanede sari yagdanlik var oda panelde üstte.iste bu sari ilan ara ara yanip sönüyor. Fakat sürekli yanmaya baslayip sönmedigi zaman araba stop ediyor. Sıkıntım bu stop etmesinkn sebebi nedir.yag filtresi orjinal degildi.acaba filtre sebep olabilir mi?
     Sarı yağ lambası ve stop etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6BD4B980B -- 2 Aralık 2015; 20:26:51 >

• Dediğim gibi yağ ve filtre ni degistir orjinal olsun yağ lambası şakaya gelmez . duzelmesse yag pompasi olabilir bakilmasi lazim servise cek araci .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkdkutalmış

10w40 yağdan sonra 5w30 yağa geçmek araç için ölüm demektir farkında olmayıp yağ biter ve geçmiş olsun

5w30 tam sentetik arac daha rahat calisir vs gibi düşüncelerle birde 10w40 ile arasinda pek fiyat farkı yoktu olmusken iyisi olsun dedim.neden zarar verebilir aciklarsaniz sevinirim.

• upliftingsky kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi paraya kiydim orjinali alip taktim.birde yağı tekrar 10w40 ile degisim yaptim şimdilik lamba söndü. Tekrar yanmazsa sanırım filtre ve yag yüzünden.

• 5 30w daha ince yag ondan rahat calisir demislerdir kisin ince yazin kalin yag muhabbeti .bunlar eski arabalar icin gecerli sibir yada yasamiyorsak katalogunda ne yaziyorsa o daha idealdir genelde 10 40 olur yaz kis aynidir hava cok soguk yerlerde 5 30w a döner -40 gibi gerek yok.birde yag filtresinin icinde delikler oluyor 5delik 4 delik onlar etkiliyor orjinal yag filtresi kullan her zaman arabanin butun parçalarıni. Basima gelmişti.

• Sorunum yeniden tekrar etmeye basladi.özellikle trafikte dur kalk yaptığım zaman sarı yag lambası yanıyor ardindan 10 yada 20 saniye sonra araba stop ediyor. Sanirim yag pompasindan.yeterli yaglama basinci mi oluşmuyor acaba ???
    Suna özellikle dikkat ettim. Yüksek hizlarda giderken hicbirsey olmuyor.Araba canavar gibi.dur kalk yapmaya başladığım zaman ve agir akan trafikte lamba yanıyor ve stop etme gerçekleşiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6BD4B980B -- 17 Aralık 2015; 17:36:46 >
  • Hocam sen bu araci boyle kullanma git bi sanayiye yag basincini olctur mazallah yaglama sakaya gelmez yatak sarar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.