Şimdi Ara

1 günde 1000 km yapmak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
6.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ticari araçlar için ülkemizde ve AETR konvansiyonu üyesi ülkelerin tümünde digital takograf ile 24 saatte en fazla 9 saat sürüş yapılabilir. Tek seferde kesintisiz en fazla 4,5 saat sürüş yapılabilir. 45 dakika mecburi mola var. 9 saat dolduktan sonra 1 metre ilerlersen takograf hata verir. Yani bir kamyoncu ve tırcı, ya da otobuşçü için optimal kaliteli sürüş süresi günlük 9 saat hesaplanmış.

Eğer sen de bu mantıktan haraketle o gün işe gider gibi sabah uyanıp marşa basıp haraket edersen 1000 kilometre yol sorun olmaz.

Kan dolaşımı ve temiz hava için 2 saatte bir mola verip aracın etrafında bir kaç tur atmanı öneririm. Hususi araçla 9 saatte toplam 45 dakika mola vererek rahatlıkla gidersin 1000 kilometreyi.

Enerji içeceği ve soğuk kahve gibi sağlıksız şeyleri de tüketme. Bunun yerine mevsim meyveleri al yanına.

Tabi bu senaryonun aksine bütün gün işte çalışıp akşam eve geldikten sonra bu gece yola çıkayım dersen büyük risk alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 1 Ağustos 2021; 1:6:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Açıkçası biraz da araca bağlı. Nispeten konforlu bir araç ise , çok yormayacaksa problem olacağını sanmiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gunde 1000-1200 km rahat yapılır da ,biraz da yol durumuna bağlı ,İstanbul Antakya arası 1100 km

11 saate gidiyorum ,yorulmadan ,yol hep otoban ve duble yol , akıcı , İstanbul Tokat arası 800 fln km ,

12 saate zor bitiriyorum , Gerede'den sonra Samsun yolu

yürümüyor , radar ,EDS .

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.