< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
1 günde 1000 km yapmak (2. sayfa)
-
-
Arabaya bağlı, rahat konforlu bir arabaysa, adaptif hız sabitleyici ve şerit takip gibi güvenlik önlemleri varsa gidilir. Yoksa tek seferde gitmezdim şahsen
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha önce o kadar uzun yol yaptıysanız tek günde gidebilirsiniz. Önceleri 2 günde bölerek gittiğim 1600 km yolu son 3 seferdir 24 saatte gidiyorum. Evet tükenmiş oluyoruz ama pandemi sürecinde otelde kalmak istemedim. Keşke diyorum yol 1000 km olsa. Çünkü 1000 kmye kadar koymamaya başladı bana. Üstü eziyet oluyor. Kişiye göre, sağlık problemlerinizin olup olmamasına göre ve alışık olup olmamanıza göre değişir yani.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Müsadenizle bir sorum olacak. Adınız Turgut Yüksekdağ mı acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır değil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Araç ne hocam mola vermeden eski bir araçla gitmenizi tavsiye etmem şahsen
Urfa İzmir arası 1350 km gidiyorum yılda birkaç kez.
Gidilir fakat size tavsiyem yorulduğunuzda mola verin. En az 1 kere uyumak için durun.
2012 yılında vandan İstanbul'a geldim Dacia Duster ile 15 saat yakıt hariç durmadım lanet araba okadar konforsuz duki heryerim tutuluyordu arabadan inince toplam yol 21 saat sürmüştü molalarla beraber
Yapılır niye yapılmasın.
1980 km yol yaptım. 15 saat sürdü.
sabah 4.30 da yola çıktım. 20.30-21 gibi eve girdim.
7 sene evvel tek başıma Muş -Ankara (1024km) yapmıştım. Dogunun yolları vs .Gıda zehirlenmesi yaşıyor olmam da cabası. En son Ankara Siteler kavşağında kaybolmuştum.Bir daha yapar mıyim ? Sanmam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 29 Temmuz 2021; 0:19:27 >
Senede birkac kez 1450 km giderim bazen ikiye bolerim yolun tam ortasinda 750 kmde otelde dinlenir uyurum bazende tek seferde giderim. Her seferinde sabah 10 da cikarim yola. Tek seferde gittigimde hava kararmaya yakin yorulurum ama hava tam karardiktan sonra zombi gibi ayilirim bi anda. Şartlar ve imkanlar el veriyorsa bencede ikiye bölün. Ben tek seferde gittigim zaman kendi kendime derim ki niye hamballik yaptin durmadan direksiyonda ne gerek vardi
Çok gittim geldim
Hâlâ da gider gelirim
2 defa yemek molası + ihtiyaç molaları
Gece yola çıkarım,gündüz çekilmez
Açarım müziği yol ne çabuk bitti anlamam
Birer kere Van İstanbul ve İstanbul Bitlis olarak 2 kere o hatayı yaptım. Ortalama 1700 km. Yol bitmek bilmiyor ve sonlara doğru gerçekten çok yoruyor. İnsanın canı da sıkılıyor. Uyku ile ilgili bir problemim yok ama yorgunluk ve sıkılma çok ağır gelmişti.
En son sivas Muğla yaptım 1090 km yol öğlen 1 de yola çıktım gece 2 de yol bitmişti uyku değil ama yorgunluk 800 km den sonra baş gösterdi
İşim gereği devamlı gidiyorum hata cumartesi de 1100 km yolum var. Belli bir saatten sonra göz algıları gidiyor 80 ile giderken de 130 ile giderken de aynı hissi alıyorsunuz dinlenmeniz gerekiyor.
Tavsiyem erken çıkın 700 km yapıp iyi bir yere çekerek 2-3 saat dinlenin 2 saat kadar uyuyun kalktığınızda daha dinç oluyorsunuz kalan 400 km çok rahat gidilir.
Sağlıklı olduğunu iddia edemem fakat ben çok kez istanbul avrupa yakasında,giresun göreleye gittim 970 km.
ilk gidecegım vakıt samsunda bır gece konaklayıp guzergahı 2 ye boldum,sonrasında 8 kez tek seferde gidip geldim.fakat bende molaları abarttım,neredeyse otobusle aynı saatte gıdıp geldım yolu.ama zaten amacım cabuk gıtmek degıl,orada bana arac lazım oldugundan aracla gıtmektı.
araba az bıraz konforlu ıse,yolculugun buyuk cogunlugunu gunduze denk getırebılıyorsan bence gayet mumkun.
-
Citroen C3 aircrossquote:
Orijinalden alıntı: gainzzz34
Araç ne hocam mola vermeden eski bir araçla gitmenizi tavsiye etmem şahsen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herseyinhayirlisi -- 29 Temmuz 2021; 21:24:15 >
700 km.den sonrasi cekilmiyor, tavsiye etmem
1.000 km yol ancak guzel bir araba ve bos otoban ikilisiyle bir nebze cekilir
Gidilir, ben işim sebebiyle sık seyahat ederim, yorgunluğu etkileyen durumlar değişebilir fakat ben en çok kullandığım corolladan şikayetçiyim klasik japon ne yalıtım var ne koltuk konforu, aşırı yoruyor.
Neyse nacizane tavsiyem son km’lere yaklaştıkça mola sayılarını artırın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X