Şimdi Ara

1 günde 1000 km yapmak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
0
Favori
6.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uyku sorununuz yoksa 3, 4 defa mola verilerek 1 günde 1000km yapılabilir bence.

Böyle bir yolculukta benim olmazsa olmazlarım şunlardır:

• Termos bardak (yolda dinlenme tesislerinden çay alınabiliyor)
    • Çeşitli kuruyemişler.
    • Güzel bir müzik listesi
  • herseyinhayirlisi kullanıcısına yanıt
    Yapılır hocam araç konforlu gibi hayırlı yolculuklar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şöförlüğüne, sabrına, fiziksel dayanıklılığına bağlı.Ben şunu yaptım sende yaparsın denilecek birşey değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha 10 gün önce arkadaşım 150.000 tl ye aldığı yeni aracıyla İstanbul'dan Kahramanmaraş'a girerken Ankara'yı geçtikten sonra uyuduğu için kaza yaptı.

Kendisi 16-17 senedir araç kullanır şoförlüğü iyidir ama bunun şoförlükle alakası yok.

Kendine ve başka birine çok şükür zarar gelmedi ama araç hava yastığı açtığı için büyük ihtimalle pert olacak.

Onun için 4-5 saat geç gidin ama sağ salim gidin.

• Planda olmayan sebeplerden dolayı rota değişti 1050 km’ye çıktı fakat 400 ünü yarın gidicem kalanını da sonraki gün. Büyük olasılıkla 1000‘i de tekte giderdim ama böylesi daha makul oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakiramaseksi

Rota pek iyi sayılmaz 1000km kısa bir yol değil ayrıca aracınız da iyi değil
    Aksine araba çok rahat hocam. Koltuğu olsun, süspansiyon konforu olsun sınıfı için çok iyi. 5000 km’ye yaklaştı araba daha süspansiyonu tak diye vurduğu birkaç keredir. Çalışma aralığı çok geniş. Hız sabitleme, dijital otomatik klima, Apple CarPlay, kol dayama, şerit ihlal uyarısı ve 130’luk puretech+EAT kombinasyonuyla yeterince tatmin ediyor. Tabi fiyatına göre..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herseyinhayirlisi -- 29 Temmuz 2021; 22:35:27 >
  • Gecen sene sifir uyku ve 3 tane haşlanmiş yumurtayla adana-gelibolu yaptim. Yapilmaz diye bir sey yok. Yoluda 12 saatte yaptim.

• Biz yılda 4 defa en az git gel yapıyoruz sadece gidiş 1100km tek şöför oluyor yani sıkıntı olmuyor ama molasız olmaz. Bir de kaçta çıktığına bağlı. Sabah 8-9 da çıkarsın 4 saatte yarım saat mola versen yeter

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yıl içerisinde 3-4 kez İstanbul çıkışlı 1200 km yolda gidiş geliş yapıyorum, genelde tek gider gelirim. Şahsen şimdiye kadar sorun yaşamadım fakat her bünye bir değil. Riske atılacak bir durum kesinlikle değil. En ufak bir yorgunluk, uyku belirtisinde ilk tesise girip 5-10 dk uyumak dahi kafi gelebilir ihmal etmeyin.

• Tamamiyle size bağlı. Ankara Mersin arası 500 km molasız geliyorum . 3 sene önce 3 saatte gelmişliğim de var ama ortalama 4.5 saat sürüyor . 1000 km için ise 500 sürüp güzel bir mola yemek dinlenme sonrası 500 daha gidilebilir. Ancak bu tamamiyle sizin uzun yol alışkanlığınıza bağlı. Önceleri kendinizi bu şekilde test edip de zorlanmadan gelmişliğiniz varsa ve bu da en az 10-15 kere ise gidilebilir. Yoksa can taşıyorsun kardeşim varsın 1 gün geç olsun sağlıkla git sağ Salim var ve geri dön

• Yaş çok onemli. Gencken tek seferde bin km uzeri gitmisligim çoktur. Lakin artik yapamiyorum. 600-700ncu km lerden sonra pilim bitiyor maalesef.

• Birkac defa yaptim. Her 300km de bir yeme kahve,kola birini yiyip ictim. Biraz da aracina bagli aslinda her aracla yapilmamali. Dayak yemise donmeyin sonra

• Uzun yol acemiyseniz kesinlikle yapmayın. 1 2 saatte bir dinlenin durun. Hız yapmayın otoban kullanın. Özelikle son saatlerinde bolca mola verin. En çok kaza son saatlerinde oluyor. Gece iyi bir uyku çekin. Bolca elma enerji içeceği kahve için. Sabah erkenden çıkın. Sakın ama sakın acele etmeyin. En önemli kural 50 km bile kalsa dinlenme molası verin. Arada bir en düz en boş zamanlarında 140 150 km hıza çıkın fakat kısa süreli olsun ki adrenalin olsun. Geriye kalan zamanlarda hız sınırlarını kesinlikle geçmeyin.

Aracınızın bakımı tam olsun. Eksik bir şey olmasın. Yakıtı her zaman büyük BP Shell OPET vs den alın. Ucuz yakıt almayın.

Edit aynı araca sahibim. 2020 C3 Aircross 1.2 shine.
    Araç sorun yok iyi bir araba. Fakat şerit takip sistemi sadece uyarı veriyor direksiyon müdahalesi yok. Cruise kontrol adaptif değil. O yüzden pek kullanışlı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhalif13 -- 30 Temmuz 2021; 23:32:51 >
  • Kimse yazmamış, uyku apnesi varsa, yani uykuda agir horlamaniz varsa uzun yola tek seferde tek şoför asla çıkmayın. Gün ici yorgunluk, yemeklerden sonra uyku isteği, surekli esneme olarak kendini belli eder. Memleketin yarısı böyle ama farkında değil. Yol illuzyonu olur, bi anda uykuya daliverir. Bi gün geç olsun güç olmasın. Rahatsiz etmiyorsa araba içinde biraz uyumak iyi geliyor veya en dandiğinden bi pansiyon 100-150 lira civarı, cok para değil.

• Kafein Tüketimi
    Yorulduğunuz Anda Kestirme
    En Önemlisi Vaktinden Önce Çıkmak
    Bol Mola
    Bakımlı Araç

• Her 3 saatte bir 10-15 dk mola verin ki yol ilizyonuna uğramayın,yola çıkmadan dinleneceğiniz yerleri seçin,uykunuzu alın,bu dediklerimi yaparsanız 1,500km bile yaparsınız :)Ancak çok ehliyeti alalı 5-7 sene geçmediyse hatta kendinize güvenmiyorsanız bile lütfen pansiyon da kalın 100 TL ile zengin olmazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrewShadYS -- 31 Temmuz 2021; 2:51:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben gittim ehe ehe ehe. gidersin nolecek ki?

diye bilinçsiz bilinçsiz niye gaza getiriyorsunuz ki adamı?

kazalar böyle oluyor işte.

yarın bir gün de böyle uykusuz biri gelir sizin arabanıza vurur, sizi refüje atar, sizin bacağınız kopar, eşinizin kafası kopar, çocuklarınız belinden ikiye ayrılır, ondan sonra da dersiniz, ben de gittim ehe ehe, nolcek ki diye.

Kalû belâ'da akıl dağıtılırken siz niye direndiniz almak istemediniz anlamıyorum

• Kazasız belasız geldim çok şükür yorum yapan herkese teşekkür ederim

• Bazıları da otoban demiş. Otobanlar hayalet gibi, kasvetli, çirkin ve ıssız. Devlet yolları daha güvenli. Tesisler, benzinciler daha çok; aydınlatma kesinkes çok daha başarılı. Daha hareketli olduğu için sürücünün gevşeme şansı daha düşük.

Böyle uzun yola çıkılacağı zaman hep gece 2-3 gibi çıkar giderim. O serinlikte, güzel bir radyo istasyonu ayarlayıp, sigaranı da tüttüre tüttüre yaptığın yolculuğun tadı başka oluyor.

• 4 gün önce Diyarbakır-İstanbul arasını geldim. 14xx km. 15 saat sürdü,2-3 saatte bir 10 dk mola vere vere. Mümkünse gündüz en erken saatte yola çıkılmalı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.