Şimdi Ara

Hergün 15 km Yürümek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • farklı spor dallarına başlayan birçok kişide aynı hatalı düşünceyi görüyorum: "spor sağlığa faydalı, e madem öyle o zaman ben de çok fazla yapayım"

- biri hangi zeminde koşulacağını araştırmadan hergün delirmiş şekilde koşuyo sonra eklemlerinde kalıcı hasar oluştuğuyla kalıyo.
    - biri bisiklete başlıyo hergün 100 km sürüyo (şaka-abartı değil bunu yapan 2 tnaıdığım var)
    - biri sabah-akşam amuda kalkıp yerde geriliyo sonra belinde hasar oluşuyo hastanelerde sürünüyo.

15 km yürümek de buna eklenebilir.

hocam insan vücudu otomobil gibi. her parçanın bi ömrü var. hergün 15 Km yürüyecek olusan dizlerin, eklemlerin çok kötü olur.

kaldı ki bunu yapman sana ekstra bi sağlık da katmayacak emin ol.

benim vardığım son nokta şu:
    1- gündelik masa başı gerilme hareketleri yapılmalı.
    2- haftada bir bisiklet, haftada bir evde dumble'larla çok zorlamayan bi ağırlık kaldırma antremanı, ve haftada bir diğer egzersizler (hoplama, zıplama, amuda kalkma tarzı şeyler var ya işte onlar)

şunları yap, üstüne bir de ev işi yap (temizlik yap, kendi yemeğini yap zaten onu yaparken markete de yürüyecen sürekli) bunları yaptın mı tamamdır işte is gibi spor yapmış biri olursun.

ve en önemlisi gere %100 karanlık ortamda (gece lambası olmayacak, karartma perdesi ile sokak lambası da bastırılacak) en az 7 saat uyumak. gece uykusu yani.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Hocam spor yapanlar sağlıklı uzun yaşıyor ben sana masa başı çalışıp boyun bel fıtığı olan adamları gösteririm + kilo şeker hastalığı kalp hastalığı sayarım spor çok önemli

• ben spor önemsiz demedim ki. masa başında our da demedim. herşeyin bi ölçüsü var demek istiyorum. herhangi bir fiziksel aktiviteyi "aşırı" şekilde yapmak sağlıksızdır. ölçülü yapmak gerek. yukarıdkai mesajımda onu açıkladım.

herün 100 km bisiklet kullanmak sağlıksızdır.
    hergün 15 km yürümek sağlıksızdır.
    uygun olmayan zeminde hergün koşmak sağlıksızdır.

bu liste uzar gider.

ayrıca uzun yaşam olayı sadece hareket etmekle alakalı değil. az yemek de işin önemli bi kısmı. bakıyosun gencecik ve dipdiri vücutlara sahip profesyonel sporculardan patır patır erken ölüm vakaları görülebiliyo, birçok farklı spor dalında bu oldu. öte yanda bakıyosun, 50'sinde yüzü-gözü kırışmış olan (bu adam çökmüş dediğin) çelimsiz bi köylü 95 sene yaşıyo.

hayatta hiçbir şeyi abartmamak gerek.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.