Merhaba, Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. 2 ay sonra düğünüm var. Geçen ay bir ev kiraladık. Zaten kiralık ev bulmanın zor olduğu bu dönemde düzgün bir ev bulmuşken kaçırmak istemedim. (kira bedeli de uygun değil yani yanlış anlaşılmasın) Ama ev sahibi vergi ödememek için kirayı "kira bedeli" olarak yatırmamı istemiyor. O zaman ödediğime dair makbuz vs verirsiniz diyorum, öyle uğraşamam hesaba yatırırsın ama açıklama kısmını boş bırakırsın diyor. İlk günden ters düşmek de istemiyorum. Ben her ay adamın hesaba kirayı "diğer ödemeler" kısmından yatırıp, açıklamaya örn; "mayıs ayı için" gibi bir şey yazsam, ileride oluşabilecek bir sorunda kirayı yatırdığımı kanıtlar mı? Sonuç olarak her ay aynı gün aynı hesaba düzenli para girişi olacak? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkür ederim. |
Ev Sahibiniz Kira Ödemesi Açıklamasıyla Kirayı Yatırmanızı İstemiyorsa Ne Yapmalısınız?
Bazı durumlarda, ev sahipleri kira ödemesi olarak "kira" açıklamasını kullanmanı istemeyebilirler. Bu durumda, kirayı bankaya yatırırken farklı bir açıklama kullanmanız gerekebilir.
"Kira" açıklamasını kullanmamanızın birkaç nedeni olabilir. Örneğin, ev sahibiniz gizlilik nedenleriyle kira ödemelerinizi gizlemek isteyebilir. Ayrıca, bazı ülkelerde "kira" açıklamasıyla yapılan ödemeler için vergi avantajları bulunmaktadır.
Kirayı bankaya yatırırken "kira" açıklamasını kullanmak istemiyorsanız, şu alternatif açıklamalardan birini kullanabilirsiniz:
- Kira ödemesi
- Konut kirası
- Mülk kirası
- İkametgâh kirası
- Aylık ödeme
Açıklamada ev sahibinin adının veya mülkün adresinin yer almaması gerektiğini unutmayın. Bu bilgiler, gizlilik nedenleriyle açıklamaya dahil edilmemelidir.
Kirayı yatırdığınızda açıklama kısmına ne yazmanız gerektiğinden emin değilseniz, ev sahibinize danışmanız önerilir. Ev sahibiniz, açıklamada hangi bilginin yer almasını istediğini size söyleyebilir.