Merhaba. İnşAllah birkaç güne ev satın alacağım. Evde şuan kiracı var. Yıllık kira sözleşmesi yapılmış. 1 ağustosta. Ama 2019 ağustosta yapılmış. Şu şartlarda yenilenmiş demekki. Bu sene de aynı kiracı evde oturmakta.Sorum şu bilgi sahibi arkadaşlara; 1- Ben bu evi satın aldığım takdirde kiracı en geç kaç gün içinde evi boşaltmak zorunda? 2- Tapuyu aldıktan snra kiracıya ihtarname göndermem gerekli mdiir? Emlakçımdan en geç 45 gün içinde boşaltmak zorundadır diye bişe duydum! Doğru mudur? 3- Şayet 45 gün süre doğruysa bu. Tapuyu alıp ihtarname çekildikten sonraki 45 gün için midir? Yoksa sözleşme bitiş tarihinden sonra en geç 45 gün için midir? Cevaplarsanız sevinirim!!! < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kira sözleşmesi olan evi satın almak
-
-
Boşaltmak gibi bir zorunluluğu yok. Kendiniz oturacaksanız, yeni malikin ihtiyacı sebebiyle tahliye prosedürünü takip etmeniz gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun 310. maddesinde; "Sözleşmenin kurulmasından sonra kiralanan herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı olur." denilmektedir. Ayrıca yine aynı Kanun'un 351. maddesinde; "Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir. Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir." denilmektedir.
-
Yani benim evi satın aldıktan sonra kiracaıya noterden ihtarname çekmem mi gerekir?
Evi 1 ay içinde boşaltması için bu prosedürü uygulamam en garanti yol mu?
Aynen öyle
-
Sağolun. Kiracıyla konuştum.Tekrar durumu izah ettm. Kendisi Ev buldum 1 ay içerisinde çıkarm büyük ihtimalle dedi. Sözünüze güveniyorum artık dedim🤷🏻♂️
quote:
Orijinalden alıntı: Senefru1Sağolun. Kiracıyla konuştum.Tekrar durumu izah ettm. Kendisi Ev buldum 1 ay içerisinde çıkarm büyük ihtimalle dedi. Sözünüze güveniyorum artık dedim🤷🏻♂️
Siz yine de tetikte olun, aldıktan sonra söz verdiği tarihte çıkmazsa yukarıdaki süreleri kaçırmadan mutlaka bir avukatla konuşup tahliye işlemlerini başlatın yasal olarak.
Aksi takdirde çok daha uzun sürer bu süreç
-
İyi de burada kiracı mağdur oluyor.
Kirasını düzgün ödüyor diyelim ve çıkmak istemiyor;
ve emlakçı komisyonu + taşınma nakliye masrafı da yaptı diyelim.
En azından bu 2 masrafı, çıkmasını isteyen ev sahibi karşılamalı.
Maalesef kanun kiracılara böyle bir hak tanımıyor.
-
Garibanın yüzü gülür mü **
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X