Şimdi Ara

Bir ev masrafı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: sethyl Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar seneye 4-5 arkadaş eve çıkmayı planlıyoruz ancak hesaplar için kira dışında 4-5 kişilik bir evin masrafı ortalama ne olur acaba bilen paylaşırsa sevinirim

• mutfak masrafı , haftada bir gün dışardan yemek söylersiniz ( olmaz deme en az 1 gün oluyor :) - varsa apartman aidatı - elektrik,su,doğalgaz ücretleri, internet faturası,
    nerden baksan en az 500-600 eder bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bykanky

mutfak masrafı , haftada bir gün dışardan yemek söylersiniz ( olmaz deme en az 1 gün oluyor :) - varsa apartman aidatı - elektrik,su,doğalgaz ücretleri, internet faturası,

hangisi daha mantıklı hocam bilen birine benziyosun 3kişimi 4 kişimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: doogukan

quote:

mutfak masrafı , haftada bir gün dışardan yemek söylersiniz ( olmaz deme en az 1 gün oluyor :) - varsa apartman aidatı - elektrik,su,doğalgaz ücretleri, internet faturası,

bence öğrenci evi dediğin en fazla 3 kişi olmalıdır. zaten 5 kişi çıkarsanız nasıl bi evde oturacaksınız dublex olmadan fln çok zor yani ki olsada 4-5 kişi eve mi çıkılır çok sorun olur bence. ben şahsen tek yaşıyorum rahatım yerinde şükür.d ama benim çevremde %90 2 kişi çok azda 3 kişi kalan var. 4-5 kişiye rastlamadım hiç sınava falan 5kişiyle aynı yerde çalışılır mı yahu zor gelir bana

• quote:

quote:

sorunsuz kişilikler ise 3 te olur 4 te olur... Ama geçimsiz ise 1 kişiyle bile o ev insana dar gelir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: frekans33

quote:

quote:

sorunsuz kişilikler ise 3 te olur 4 te olur... Ama geçimsiz ise 1 kişiyle bile o ev insana dar gelir...

• 2 yılda 3 ev değiştirmiş biri olarak çok rahat söyleyebilirim ki 2 kişiden fazla eve çıkılmaz. Ne kadar yakın arkadaşlarında olsa ev ortamında sorun oluyor hatta yakın arkadaş olunca ters bir durum olunca kırılmasın diye söyliyemiyosun söylesen normalden daha büyük sorun çıkıyor falan filan. Ev masrafına gelirsek evine göre değişir ilk evim aparttı eşyalı falandı kirası 1075 tl idi 3 kişi kalıyoduk kişi başı yemek içmek kira derken 600 tlyi buluyodu masraf bayağı pahalıydı ama rahattı ev. 2. evimin kirası 450 tl idi 4 kişi kalıyoduk ama huzur yoktu sürekli bulaşık temizlik sorunu çıkıyodu adamlar çok tuhaftı 4 ayda eve bir şohben taktıramadık düşünün evde yemek yemiyodu evin masrafı 160-170 falan tutuyodu dışarda 300-350 tllik yemek masrafım oluyodu çıktım o evden. 3. evimde 2 kişiydik kiramız 340 tl idi çok çok rahattım ev arkadaşımlada iyi anlaştık kah evde yiyoduk kah dışarda yiyoduk ev yemek içmek 350-400 tl falan tutuyodu.

Tecrübelerime dayanarak 2 kişiden fazla eve çıkmayı tavsiye etmiyorum. Bunun için Ankarada 400 tl ye ev bulsam elektrik su doğalgaz internet vs derken aylık 500 tl olur aylık 400 tlde mutfak masrafı olsa 900 tl işte bunu 2 ye bölsen 450 tl 3e bölsen 300 tl kişi başı masraf olur ki bence ev için gayet uygun bir fiyat 4-5 kişi eve çıkıcaksan zaten evde yemek yeme fikrini unut imkansız ilk 2-3 gün yersiniz sonra bakarsın evde temiz bir şey kalmaz yıkayan olmaz 5 kişinin bulaşığını yıkamakda zoruna gider öylece kalır yemek işi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KEndin çıkabiliyorsan çık. Yoksa çıkma, can ciğer arkadaş olsan titiz biriysen (benim gibi) illaki sorun çıkar evde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

2 yılda 3 ev değiştirmiş biri olarak çok rahat söyleyebilirim ki 2 kişiden fazla eve çıkılmaz. Ne kadar yakın arkadaşlarında olsa ev ortamında sorun oluyor hatta yakın arkadaş olunca ters bir durum olunca kırılmasın diye söyliyemiyosun söylesen normalden daha büyük sorun çıkıyor falan filan. Ev masrafına gelirsek evine göre değişir ilk evim aparttı eşyalı falandı kirası 1075 tl idi 3 kişi kalıyoduk kişi başı yemek içmek kira derken 600 tlyi buluyodu masraf bayağı pahalıydı ama rahattı ev. 2. evimin kirası 450 tl idi 4 kişi kalıyoduk ama huzur yoktu sürekli bulaşık temizlik sorunu çıkıyodu adamlar çok tuhaftı 4 ayda eve bir şohben taktıramadık düşünün evde yemek yemiyodu evin masrafı 160-170 falan tutuyodu dışarda 300-350 tllik yemek masrafım oluyodu çıktım o evden. 3. evimde 2 kişiydik kiramız 340 tl idi çok çok rahattım ev arkadaşımlada iyi anlaştık kah evde yiyoduk kah dışarda yiyoduk ev yemek içmek 350-400 tl falan tutuyodu.

Tecrübelerime dayanarak 2 kişiden fazla eve çıkmayı tavsiye etmiyorum. Bunun için Ankarada 400 tl ye ev bulsam elektrik su doğalgaz internet vs derken aylık 500 tl olur aylık 400 tlde mutfak masrafı olsa 900 tl işte bunu 2 ye bölsen 450 tl 3e bölsen 300 tl kişi başı masraf olur ki bence ev için gayet uygun bir fiyat 4-5 kişi eve çıkıcaksan zaten evde yemek yeme fikrini unut imkansız ilk 2-3 gün yersiniz sonra bakarsın evde temiz bir şey kalmaz yıkayan olmaz 5 kişinin bulaşığını yıkamakda zoruna gider öylece kalır yemek işi.

eyvallah ustam tecrübene sağlık

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.