Şimdi Ara

Üniversite'de ' alttan ' ders almak .

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
47.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak , üniversiteden üniversiteye fark eder mi olay bilmiyorum ben Osmangazi Üniversitesi öğrencisiyim öncelikle . Şu an 1. sınıfım tahminim itibariyle 2 tane ders bir tanesi 3 bir tane 4 kredi yani toplamda 7 kredilik dersleri ikinci sınıfın ikinci dönemi tekrar almam gerekli olacak . Bize tanınan toplam hak en fazla 20 kredi . Ortalamam 2'nin üzerinde .

Şimdi sormak istediğim şey ben bu dersler yüzünden ikinci sınıfın ikinci döneminden eksik ders alırsam , bu iki tane dersi seneye versem bile benim okulum uzar mı . Yoksa 4. sınıfın ikinci döneminde vermem için kredi imkanım kalır mı ?

Çok kafama taktım bunu kaç gündür , tecrübeli arkadaşlar varsa mezun olmuş yardımcı olurlarsa çok makbule geçer .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mech.engr -- 19 Haziran 2013; 2:34:56 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitede "Alttan" Ders Almak

Üniversitede "alttan" ders almak, daha önce başarısız olunan bir dersi tekrar almak anlamına gelir. Bu dersler, öğrencilerin daha önce aldıkları derslerin ön koşulu olması veya mezuniyet için gerekli olması nedeniyle alınmalıdır.

Alttan Ders Alınca Dönem Uzar mı?

Evet, alttan ders alınca dönem uzar. Alttan ders, normal ders yükünün yanı sıra alınır, bu nedenle öğrencilerin derslerini tamamlamak için ek bir yarıyıl veya yıl geçirmeleri gerekebilir.

Alttan Ders Alma Süreci

Alttan ders almak isteyen öğrenciler, bölüm başkanlığı veya fakülte sekreterliğine başvurmalıdır. Başvuru, genellikle dersin tekrar edileceği yarıyılın başlamasından önce yapılır. Alttan dersler, normal ders programına göre işlenir ve sınavları da aynı şekilde yapılır.

Alttan Derslerde Başarı

Alttan derslerde başarılı olmak için öğrencilerin derse düzenli olarak katılmaları, ödevlerini zamanında teslim etmeleri ve konuları dikkatlice çalışmaları gerekir. Öğretim üyesinden ek yardım istemek veya çalışma gruplarına katılmak da başarı şansını artırabilir.

Önemli Hususlar

• Alttan dersler, öğrencilerin akademik sicillerine "FF" olarak işlenir.
    • Öğrenciler, aynı dersi en fazla iki kez alttan alabilirler.
    • Alttan dersler, bazı durumlarda öğrencilerin burs veya kredi almalarını etkileyebilir.
    • Öğrenciler, alttan ders alma konusunda herhangi bir soruları veya endişeleri varsa bölüm başkanlığı veya fakülte sekreterliği ile görüşmelidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eğer alttan alacağın ders diğer sene olan dersle bağlıysa kesin uzar çünkü aynı anda alamazsın onun dışında bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yokedici_destroyer

eğer alttan alacağın ders diğer sene olan dersle bağlıysa kesin uzar çünkü aynı anda alamazsın onun dışında bilmiyorum
    upup
  • quote:

Orijinalden alıntı: mech.engr

upup

Alıntıları Göster
    cevabı çok basit üniversitene öğrenci işlerine soracaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balotelli

bu biraz daha özel bir soru oldu o nedenle tatmin edici bir cevap alacağımdan pek emin değilim bu tarz tecrübeleri olan mezun arkadaşlar varsa belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazymotherfuka

quote:

bu biraz daha özel bir soru oldu o nedenle tatmin edici bir cevap alacağımdan pek emin değilim bu tarz tecrübeleri olan mezun arkadaşlar varsa belki

öğrenci işleri bu tip durumları biliyorlar cevap alamayacağını sanmıyorum
  • quote:

quote:

quote:

öğrenci işleri bu tip durumları biliyorlar cevap alamayacağını sanmıyorum

deneyeceğim peki teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • #çare yaz okulu
    #muhendislikyökoluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: yec44

#çare yaz okulu
    #muhendislikyökoluyor
    anlamadım kardeş .

#çare Drogba diyesim geldi nedense

Teknik öğretmenlere mühendislik verilme muhabbetini diyorsun sanırım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yec44

#çare yaz okulu
    #muhendislikyökoluyor
    anlamadım kardeş .

#çare Drogba diyesim geldi nedense

Teknik öğretmenlere mühendislik verilme muhabbetini diyorsun sanırım

Alıntıları Göster
    Üstteki arkadaşın dediği gibi en net cevap öğrenci işlerinden gelir.

Benim yorumum 2 dersin alttan varsa mezun olana kadar üstten ders alarak bu açığı kapatırsın.AMA bu bıraktığın 2 ders alacağın derslerin koşullarından ise işte o zaman problem çünkü üstten ders alamazsın.En kötü yaz okulunda verirsin ancak dediğim gibi üstten ders alarak açığı kapatırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

Benim yorumum 2 dersin alttan varsa mezun olana kadar üstten ders alarak bu açığı kapatırsın.AMA bu bıraktığın 2 ders alacağın derslerin koşullarından ise işte o zaman problem çünkü üstten ders alamazsın.En kötü yaz okulunda verirsin ancak dediğim gibi üstten ders alarak açığı kapatırsın

anladım hocam saolun okul üstten ders almak için en az 3.0 ortalama istiyor o yüzden sıkıntı olabilir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

anladım hocam saolun okul üstten ders almak için en az 3.0 ortalama istiyor o yüzden sıkıntı olabilir

Alıntıları Göster
    seneye alacağın derslerin kredisine bak bide üst sınıflardan bi senede alabileceğin maksimum kredi sayısını öğren ama muhtemelen uzatmazsın okulu bizim 7 ders vardı bu sene bi arkadaş 2 tane alttan 3 kredilik ders aldı sorun olmadı yeni senenin derslerini de alabildi mühendislik okuyosan raad ol mühendis adam alçak gönüllüdür dersleri alttan alır

• quote:

Orijinalden alıntı: platinone

seneye alacağın derslerin kredisine bak bide üst sınıflardan bi senede alabileceğin maksimum kredi sayısını öğren ama muhtemelen uzatmazsın okulu bizim 7 ders vardı bu sene bi arkadaş 2 tane alttan 3 kredilik ders aldı sorun olmadı yeni senenin derslerini de alabildi mühendislik okuyosan raad ol mühendis adam alçak gönüllüdür dersleri alttan alır

aynen mühendislik okuyorum nerde bildin

Şimdi şu an tam olarak dediğin gibi 2 tane 3 er kredilik ders kalıcak sanırsam . Yani 4 . sınıfa kadar illaki bi kredi açığı olur da ben bunları alırım ders telafisi yapmadan yoksa ilk yarıyılda almalımıyım hemen .

• quote:

quote:

aynen mühendislik okuyorum nerde bildin

Şimdi şu an tam olarak dediğin gibi 2 tane 3 er kredilik ders kalıcak sanırsam . Yani 4 . sınıfa kadar illaki bi kredi açığı olur da ben bunları alırım ders telafisi yapmadan yoksa ilk yarıyılda almalımıyım hemen .

Alıntıları Göster
    hangi bölümdesin, hangi dersleri alacaksın ?

• al tabiki de zaten 2. sene bi bakınca haa diyosun bunları biliyorum rahatlıkla ve iyi notla geçebiliyosun rahat olur yani umarım bu arada tabiki 2 tane alttan dersin varsa ilk aklıma mühendislik okuyo olduğun geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cebocan

Physics II ve Basic Computer Science adında bir ders ingilizce tabi bu dersler bide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mech.engr -- 19 Haziran 2013; 20:19:37 >
  • quote:

al tabiki de zaten 2. sene bi bakınca haa diyosun bunları biliyorum rahatlıkla ve iyi notla geçebiliyosun rahat olur yani umarım bu arada tabiki 2 tane alttan dersin varsa ilk aklıma mühendislik okuyo olduğun geldi

Anladım hocam teşekkürler , yani 2. sınıftan bir ders eksik alsam bunlar yüzünden gene mezun olana kadar tamamlarım heralde o korkutuyo beni

• quote:

quote:

Physics II ve Basic Computer Science adında bir ders ingilizce tabi bu dersler bide

ogü makinedenim bende basic ile fizik II açılmıyor diye biliyorum. Basic benim de alttan hala

• quote:

quote:

quote:

ogü makinedenim bende basic ile fizik II açılmıyor diye biliyorum. Basic benim de alttan hala

Aynen geçen sene açılmış sanırım ama bu yıl açılmıyo benim şansa. Şimdi ben bu iki dersi seneye alttan alınca 2.sınıf ikinci dönem eksik ders alırmıyım alırsam okul uzar mı hocam ne diyosun

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen geçen sene açılmış sanırım ama bu yıl açılmıyo benim şansa. Şimdi ben bu iki dersi seneye alttan alınca 2.sınıf ikinci dönem eksik ders alırmıyım alırsam okul uzar mı hocam ne diyosun

6 kredi ediyo, 2. dönemden 1 ders alamazsın onu da yaz okulunda alıp verirsin ya da 3. sınıfın 2. döneminde alttan alırsın. Geçen sene baya bi ders açtılar da bu sene niye böyle oldu anlamadım hem krediyi düşürdüler hem açılan ders sayısını. Bu arada fiziği sertaç'dan aldın demi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.