Şimdi Ara

ASKERDE ŞÖFÖR OLMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
2
Favori
21.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Haplo

Askerde şöför olmak pek iyi değildir. Öncelikle arabanın temizliği, yağı, pası, arızası size aittir. Hem yıkar, hem açar, hem de bir sorun çıkarsa yapabildiğiniz ölçüde sorunun nedenini kavrayıp çözüme kavuşturmanız beklenir. İkincisi ise dinazorlardan birine yakın şöför olduysan çok daha sıkıntılıdır. Hem gecesi, gündüzü yoktur; kendisini bir yerlerden alıp bir yerlere götürmek için emir geldiği anda kapısında bitmeniz gerekir. Dinazorlarların o burnu havada karılarını da sağa sola götürmeniz için ayrıca ve vakitsiz emirler yağmaya devam edecektir. Orduda eşlerin rütbesi yoktur, ama kadınlar güç seven çirkin kalpli şeylerdir; bu yüzden rütbeli rütbesiz eşler bir yerde toplandığı ya da karşılaştığı zaman rütbesi olmayan kadın, kocasının rütbesini beşe katlayıp yıldızları galaksileri etrafa saçaraktan gördüğü herkese emirler yağdırmaya başlar. Kendini bir prenses gibi, bir kraliçe gibi hissetmek istiyordur. Bilirsiniz ki orduevi binaları subay orduevi ve astsubay orduevi diye birbirinden ayrılmaktadır; ayrı binaların olmadığı durumda ise aynı binada farklı farklı kafeteryalar, alanlar tahsis edilir. Subayın masasına geniş beyaz örtü üzerine bordo-kırmızı renklerinde şerit örtü serilir, sandalyesi masası koltuğu rahattır. Aileleri de aynı hizmetten yararlanabilmektedir. Astsubay bölümlerinde ise örtüsüz masalar ve rahatsız koltuk ve sandalyeler vardır. Aynı gemi içerisinde bile salonları farklıdır bunların. Görüyorsunuz ki rütbe yalnızca maaşa yansıyan bir durum değil, aynı zamanda kişiliğe yansıyan bir statüyü de oluşturuyor.

Buna göre yegane tavsiyem şöför, yazman ve ayakçı işleriyle rütbelilerin yakınında dolanmak yerine tertiplerinle beraber olmandır. Çatışma durumları olmadığı müddetçe askerlik dediğin yatılı lise gibi bir yer. Tertiplerinle beraber yaprak toplar, çer çöp temizler, tuvalet paspaslar, nöbet tutar, çim biçersin. Aynı koğuşta yatıp kalktığın, aynı pisliğin içine girip çıktığın, arkadaş benimsediğin insanlar yanında olduğu müddetçe, yaprak toplayıp tuvalet paspaslarken de kakara kikiri geyik yapabilir, böylelikle askerliği de buhrana düşmeden tamamlarsın.

mazot parasını bile sen karşılıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: naberabi

quote:

Orijinalden alıntı: DeeD

quote:

devleti kandırmaya girer suçtur belki ceza alırsın.askeri araç devirsen mala cana zarar versen ne olcak?düzelttir onu.

Yaş kaç askerlik yaptınız mı bu nasıl bir mantık ve düşünce

yapmadım öyle tahmin ediyorum.askere gitte görelim bakalım.

Bence git gör öyle konuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: bujilermemeyapmış

quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

Askerde şöför olmak pek iyi değildir. Öncelikle arabanın temizliği, yağı, pası, arızası size aittir. Hem yıkar, hem açar, hem de bir sorun çıkarsa yapabildiğiniz ölçüde sorunun nedenini kavrayıp çözüme kavuşturmanız beklenir. İkincisi ise dinazorlardan birine yakın şöför olduysan çok daha sıkıntılıdır. Hem gecesi, gündüzü yoktur; kendisini bir yerlerden alıp bir yerlere götürmek için emir geldiği anda kapısında bitmeniz gerekir. Dinazorlarların o burnu havada karılarını da sağa sola götürmeniz için ayrıca ve vakitsiz emirler yağmaya devam edecektir. Orduda eşlerin rütbesi yoktur, ama kadınlar güç seven çirkin kalpli şeylerdir; bu yüzden rütbeli rütbesiz eşler bir yerde toplandığı ya da karşılaştığı zaman rütbesi olmayan kadın, kocasının rütbesini beşe katlayıp yıldızları galaksileri etrafa saçaraktan gördüğü herkese emirler yağdırmaya başlar. Kendini bir prenses gibi, bir kraliçe gibi hissetmek istiyordur. Bilirsiniz ki orduevi binaları subay orduevi ve astsubay orduevi diye birbirinden ayrılmaktadır; ayrı binaların olmadığı durumda ise aynı binada farklı farklı kafeteryalar, alanlar tahsis edilir. Subayın masasına geniş beyaz örtü üzerine bordo-kırmızı renklerinde şerit örtü serilir, sandalyesi masası koltuğu rahattır. Aileleri de aynı hizmetten yararlanabilmektedir. Astsubay bölümlerinde ise örtüsüz masalar ve rahatsız koltuk ve sandalyeler vardır. Aynı gemi içerisinde bile salonları farklıdır bunların. Görüyorsunuz ki rütbe yalnızca maaşa yansıyan bir durum değil, aynı zamanda kişiliğe yansıyan bir statüyü de oluşturuyor.

Buna göre yegane tavsiyem şöför, yazman ve ayakçı işleriyle rütbelilerin yakınında dolanmak yerine tertiplerinle beraber olmandır. Çatışma durumları olmadığı müddetçe askerlik dediğin yatılı lise gibi bir yer. Tertiplerinle beraber yaprak toplar, çer çöp temizler, tuvalet paspaslar, nöbet tutar, çim biçersin. Aynı koğuşta yatıp kalktığın, aynı pisliğin içine girip çıktığın, arkadaş benimsediğin insanlar yanında olduğu müddetçe, yaprak toplayıp tuvalet paspaslarken de kakara kikiri geyik yapabilir, böylelikle askerliği de buhrana düşmeden tamamlarsın.

mazot parasını bile sen karşılıyorsun

yavaş salla devlet hiç bir şekilde senin cebindeki parayı istemez ikmal noktasına varamazsan sana en yakın ikmal noktasından yakıt takviyesi yapilir

• arkadaşlar ben daha yeni muane oldum sadece mesleği taksici yazdım arabadan anlarım temizlemekten felan zevk alırım o yüzden taksi şöförü yazdım asıl mesleğim garson boğazda bi restorantta çalışıyorum ama biraz sakar garson şimdi rütbelinin üstüne bişi döksem askerliğim yanar mesleğimi garson yazmadım o yüzden

birde bana sağ elmi sol elmi kullanıyorsun dediler sağ dedim sol gözünü kapatabiliyormusun dediler evet dedim komando olmak istiyomusun dediler evet dedim

boy 178 kilo 70 hiç ameliyat olmadım hiç bir yerim kırılmadı faça izi dövme felan yok hiçbir iz yok abilerim kesin komandosun dediler ama hayırlısın neyse o olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: omercan58

arkadaşlar ben daha yeni muane oldum sadece mesleği taksici yazdım arabadan anlarım temizlemekten felan zevk alırım o yüzden taksi şöförü yazdım asıl mesleğim garson boğazda bi restorantta çalışıyorum ama biraz sakar garson şimdi rütbelinin üstüne bişi döksem askerliğim yanar mesleğimi garson yazmadım o yüzden

birde bana sağ elmi sol elmi kullanıyorsun dediler sağ dedim sol gözünü kapatabiliyormusun dediler evet dedim komando olmak istiyomusun dediler evet dedim

boy 178 kilo 70 hiç ameliyat olmadım hiç bir yerim kırılmadı faça izi dövme felan yok hiçbir iz yok abilerim kesin komandosun dediler ama hayırlısın neyse o olsun
    Araba başında çok nöbet tutarsın kapı açarsın.
  • Manyakmısın aman diyim heleki jandarma olarak düşersen bittiğin andır... Millet sigarasını içerken sen o devriye benim bu devriye senin gezer durursun gece kaldırırlar yatagından ılay var araç hazırlansın diye, millet çayını içer sen araba yıkar benzin alır tağ kontrolu mslzeme kontrolu yapar durursun.ayrıca aracın sorumluluğu sendedir , zaten araclar eski patlamaya hazır bomba senden once 100 kişi kullanır balata sende patlar al basına bela ödersin...50 tl fazla para alıyosun sadece... İptal ettir hocam yada yanlış kodladım falan de ne bileyim

• quote:

öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar ben sivilde araç kullanmayı seven biriyim bi nevi hobi gibi askeri muanede mesleğimi taksi şöförü olarak belirttim asıl mesleğim garson askerde şöför olursam ne gibi artı ve eskileri olur tecrübeli abilerim lütfen yardım iyimi ettim kötümü bilmem.

Askerde şoför olursan rahat olursun rahat bir askerlik yaparsın. Ama keşke gerçek mesleğini belirtseydin birilerinin hakkını yemiş olabilirsin.
  • keşke yazmasaydım ama geri dönüşü yok hayırlısı neyse o olsun belli deyil gerçi ama belki komando olurum komando olmak istiyormusunuz bölümüne evet dedim.
  • quote:

devleti kandırmaya girer suçtur belki ceza alırsın.askeri araç devirsen mala cana zarar versen ne olcak?düzelttir onu.

• tavsiye etmem makam sofiru olursan komutanin yani basindan ayrilmazsin ambulans olusan gece hasta cikar kalkarsin gecenin koru tabi gidecegin yere gorede degidir

• quote:

öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar ben sivilde araç kullanmayı seven biriyim bi nevi hobi gibi askeri muanede mesleğimi taksi şöförü olarak belirttim asıl mesleğim garson askerde şöför olursam ne gibi artı ve eskileri olur tecrübeli abilerim lütfen yardım iyimi ettim kötümü bilmem.

Nöbet yoktur(uykusuz kalma diye)

Devamlı olarak komutanla gezersin.

Eğer köylere falan düşersen gel keyfim gel olursun.

Boyun uzunsa komando falanda olamassın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 16 Mayıs 2014; 2:47:17 >
  • Tek tavsiyem hic gorev almayın ,devrelerınle beraber ol komutanlarınla degil

• Senin gibi bir akıllı gelmişti bize.
    Berber olmamasına rağmen askerde rahat ederim diye kendini berber yazdırmış. Acemi birliğinde kontrol ediliyormu bilmiyorum ama dagıtım yapıldı bize düştü. 2-3 traştan sonra elemanın berber olmadığını anladık tabi :)
    Sonuç ; branş değişikliği yapıldı baska yere gönderildi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YediyuzYetmisYedi

Senin gibi bir akıllı gelmişti bize.
    Berber olmamasına rağmen askerde rahat ederim diye kendini berber yazdırmış. Acemi birliğinde kontrol ediliyormu bilmiyorum ama dagıtım yapıldı bize düştü. 2-3 traştan sonra elemanın berber olmadığını anladık tabi :)
    Sonuç ; branş değişikliği yapıldı baska yere gönderildi

O sekil giden ve askerliginde berberlik yapmis.dondugunde dukkan acip yakinlarda da emekli olan tanidigim var. sansliymis demekki

• berber kısmı sanattır arkadaşım benim ehliyetim var iyidi sürüyorum arabadanda az çok anlarım yani yaptım iş
  • quote:

berber kısmı sanattır arkadaşım benim ehliyetim var iyidi sürüyorum arabadanda az çok anlarım yani yaptım iş
    benımde 2 sene var,şoförlük mü seçsem yazıcılık mı ? boyum 178 kılom 75 uzağı göremiyorum 0.75 ve 1.00 derece komando olabılır mıyım acep,gözlük kullanıyorum
  • Askerde mekanize birlikte gzpt soforuydum. Hemde boluk komutanimiZ arac komutanligi yapardi. Denetlemede yagmurda araci yanlayarak gidiyorum diye beni deli sofor yapti. albayda benim aracta oldugundan oglum duz gidemiyomu diyince guldum diye boluk komutani takimimi degistirip 2gzpt 2 zma kitlediler. Ve takimdaki tek sofordum sen dusun simdi :D ha bu arada denetlemede bolugu ben kurtarmisim sonradan ogrendim

• abiler bide komando muanesi nasıl oluyo ben şuan muane oldum orda bidamı olcam
  • Komando olayını iyi bilem yok mu bende merak ediyorum boy ne kadar olmalı , göz bozuklugu olsa sorun olur mu vs va ayrıca komando neler yapar

• Araba kullanmayı çok severim benimde aklımı kurcalardı hep askerde acaba mesleğime şoför dedem mi sorusu

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.