2006 yılında kısa dönem olarak Marmaris'te yapmıştım. Aslında yüksek lisans için İngiltere'deydim. En az 2 yıl kalacaktım. Tatilde ülkeme dönünce tecilimin yapılmadığını öğrendim. Tecil işlemleri için şubeye gidince de kaçak göründüğümü öğrendim. Doğruca İzmir'e oradan da Marmaris'e yolladılar. O zaman Fransa'da yaşayan bir kız arkadaşım vardı bana fotolar yollardı mektupla. Hafta sonu zamanımın çoğunu onunla internet cafede messenger'dan görüntülü konuşarak geçirirdik. 6 kişilik klimalı odalarda kalırdık. Sadece iki kısa dönem olduğu için bize hürmet gösterirlerdi. Hiç çaprazda nöbet tutmadım. Gece 4'ten 8e kadar araç girişi yapılan kapıda bilgisayar girişlerini ve kimlik kontrollerini yapardım. Sonra kahvaltı yapıp yazı büroya gidip akşama kadar evrak girişi çıkışı yapardım. Akşam yemeğinden sonra çay-sigara ve sonunda 9-10 gibi yatardım. Bizde cep telefonu yasaktı. Gizlice sokmaya çalıştım ama yakalanmıştım. Uzun dönem erler ile neredeyse hiç muhabbetim yoktu. Çoğu köylü kurnazı, güvenilmez, yalancı ve çıkarcı çocuklardı. Sende para olduğunu biliyorsa ne yapar eder kendini acındırır harçlık veya sigara kapmaya çalışırdı. Memleket muhabbetinden başka muhabbet bilmiyordu çoğu. İçlerinde harbi olanlar da vardı. Yaşı büyük 3-4 kişiydik ve genelde beraber takılırdık. Birimizde araba bile vardı. Hafta sonu izinde içmelere falan giderdik. |
Askerdeyim zaman geçmiyor (3. sayfa)
-
-
Benim arkadaşım da aynı durumdaydı. Yanına 5 tane kitap almıştı gitmeden. Hepsini 1 ayda bitirmiş. Her ay ona 5 tane kitap yolluyorum öyle öyle vakit geçiyormuş. En iyisi kitap okumak yani.
-
Vay be konuyu açalı bir hafta geçmiş :) an itibariyle atarsa 115. Yazdıklarınızı tek tek şimdi okudum. Burada telefon biraz sıkıntılı, bir haftadan beri ilk kez çıkardım. Askerliği doğuda yapıyorum ama sınırda değilim. Sivilde rahat bir hayat sürdüğüm için epey zorlandım ama alışıyorum artık. İnşallah geçecek bu günlerde -
20 gün önce terhis oldum sen benim torunumun alt devresisin
-
Biter mi be -
Atarsa 105 -
Benden sonra 366 tabldot yemeğin var :}
-
O nasıl bir hesap şekli :D -
Bir günün nasıl geçiyor hocam anlatsana.
Göreviniz ne bu arad? -
Yıl 2021 zorunlu askerlik -
Ben şu kadar ay yaptım, ben bu kadar ay yaptım diyenlere bitiyorum.
Kardeşim bizim zamanda 15 ay yaptık çünkü şartlar öyleydi, şimdi insanlar 6 ay yapıyor çünkü şartlar böyle..
Sanki bize sordular; 6 ay mı istersin 15 ay mı diye de biz de 15 ayı seçtik... Adamlar 6 ay yapıyor diye ne gözünüze batıyor be!!
Zaman askerdeyken geçmiyor gibi geliyor ama maalesef zaman su gibi geçiyor..
Kendini meşgul edecek bir şeyler bul, ilgini çeken konular hakkında kitaplar oku(kitap işi gerçekten işe yarıyor, ayrıca zamanını verimli kullanmış da olursun.). Bu günler de geçeceeeek, üzerinden yıllar geçeceeek, vay beeee ne günlerdi diyeceksin :) Sadece sabır gerekiyor.
-
Hocam burası çok düzensiz değişik ve sıkıntılı bir birlik. Görev sürekli değişebiliyor. O yüzden buradan vereceğim bir bilgi senin için çok yararlı olmayabilir. Ama durumun varsa bedelli yapmanı öneririm, hatta durumun yoksa da şartları zorlamanı öneririm :) -
Atarsa 94 -
Atarsa 86 -
quote:
Orijinalden alıntı: monroi
Atarsa 86Plakalara az kalmış
-
Cuma günü plakalar inşallah -
Atarsa 79 -
Değişen hiçbirşey yok :) bende şuan askerdeyim eğitim seviyemiz aynı ama tecilim bittiği için bedelliye başvuru bile almadılar. Çoğu kültürle alakası olmayan iğrenç tipler kişisel bakım bile zor bela.. Artık ayrım olmadığı için herkes birlikte daha beter berbat bir durumda uzman çavuşlar arttığı için eğitimsiz rütbeli sayısıda fazlalaştığından kalite onlarda bile yerlerde.. Ordu evinde olmama rağmen lanet ettim atarsa 113 bakalım :)quote:
Orijinalden alıntı: synthesizer2006 yılında kısa dönem olarak Marmaris'te yapmıştım.
Aslında yüksek lisans için İngiltere'deydim. En az 2 yıl kalacaktım. Tatilde ülkeme dönünce tecilimin yapılmadığını öğrendim. Tecil işlemleri için şubeye gidince de kaçak göründüğümü öğrendim. Doğruca İzmir'e oradan da Marmaris'e yolladılar.
O zaman Fransa'da yaşayan bir kız arkadaşım vardı bana fotolar yollardı mektupla. Hafta sonu zamanımın çoğunu onunla internet cafede messenger'dan görüntülü konuşarak geçirirdik.
6 kişilik klimalı odalarda kalırdık. Sadece iki kısa dönem olduğu için bize hürmet gösterirlerdi. Hiç çaprazda nöbet tutmadım. Gece 4'ten 8e kadar araç girişi yapılan kapıda bilgisayar girişlerini ve kimlik kontrollerini yapardım. Sonra kahvaltı yapıp yazı büroya gidip akşama kadar evrak girişi çıkışı yapardım. Akşam yemeğinden sonra çay-sigara ve sonunda 9-10 gibi yatardım.
Bizde cep telefonu yasaktı. Gizlice sokmaya çalıştım ama yakalanmıştım. Uzun dönem erler ile neredeyse hiç muhabbetim yoktu. Çoğu köylü kurnazı, güvenilmez, yalancı ve çıkarcı çocuklardı. Sende para olduğunu biliyorsa ne yapar eder kendini acındırır harçlık veya sigara kapmaya çalışırdı. Memleket muhabbetinden başka muhabbet bilmiyordu çoğu. İçlerinde harbi olanlar da vardı. Yaşı büyük 3-4 kişiydik ve genelde beraber takılırdık. Birimizde araba bile vardı. Hafta sonu izinde içmelere falan giderdik.
-
O ara yaşadığın ruh halini tahmin bile edemiyorum, 15 sene geçmiş ama sonrasında ne yaptın acabaquote:
Orijinalden alıntı: synthesizer2006 yılında kısa dönem olarak Marmaris'te yapmıştım.
Aslında yüksek lisans için İngiltere'deydim. En az 2 yıl kalacaktım. Tatilde ülkeme dönünce tecilimin yapılmadığını öğrendim. Tecil işlemleri için şubeye gidince de kaçak göründüğümü öğrendim. Doğruca İzmir'e oradan da Marmaris'e yolladılar.
O zaman Fransa'da yaşayan bir kız arkadaşım vardı bana fotolar yollardı mektupla. Hafta sonu zamanımın çoğunu onunla internet cafede messenger'dan görüntülü konuşarak geçirirdik.
6 kişilik klimalı odalarda kalırdık. Sadece iki kısa dönem olduğu için bize hürmet gösterirlerdi. Hiç çaprazda nöbet tutmadım. Gece 4'ten 8e kadar araç girişi yapılan kapıda bilgisayar girişlerini ve kimlik kontrollerini yapardım. Sonra kahvaltı yapıp yazı büroya gidip akşama kadar evrak girişi çıkışı yapardım. Akşam yemeğinden sonra çay-sigara ve sonunda 9-10 gibi yatardım.
Bizde cep telefonu yasaktı. Gizlice sokmaya çalıştım ama yakalanmıştım. Uzun dönem erler ile neredeyse hiç muhabbetim yoktu. Çoğu köylü kurnazı, güvenilmez, yalancı ve çıkarcı çocuklardı. Sende para olduğunu biliyorsa ne yapar eder kendini acındırır harçlık veya sigara kapmaya çalışırdı. Memleket muhabbetinden başka muhabbet bilmiyordu çoğu. İçlerinde harbi olanlar da vardı. Yaşı büyük 3-4 kişiydik ve genelde beraber takılırdık. Birimizde araba bile vardı. Hafta sonu izinde içmelere falan giderdik.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X