|
Askerdeyim zaman geçmiyor (2. sayfa)
-
-
Diyarbakırın dağında 11 ay askerlik yaptım. Haline şükret. 12 saat nöbette dağa taşa bakmaktan iflahım ......di
Can sıkıntısından(kafayı yemekten) karınca besliyodum fındıkları ufalayıp
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 14 Şubat 2021; 9:7:25 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Dark Territory
Diyarbakırın dağında 11 ay askerlik yaptım. Haline şükret. 12 saat nöbette dağa taşa bakmaktan iflahım ......di
Can sıkıntısından(kafayı yemekten) karınca besliyodum fındıkları ufalayıp28 gün bedelli kolay geçermi hocam
-
Meslekçi yedek subay olarak yapıyorum koşullarım gerçekten rahat. Ama temel eğitim gerçekten berbattı orada fazladan birkaç hafta kalsam kafayı yerdim heralde. Askerlik gerçekten zor genel olarak. Akıllı telefonun varsa durumun o kadar da kötü değil -
Bitmiş bişey kalmamış. Şafak çiz bittiğini göreceksin. -
Değerini bil o günlerin. Bize komutanımız zamanında "hayatta uyuyabileceğiniz en güzel uykuyu burada uyuyacaksınız, dertsiz, tasasız, sorumluluksuz". Şimdi anlıyorum -
O da ney öyle Şafak mı olurmuş? -
Bitmez bu kadar gun gecmeeeez.
15 ay yaptim isparta van bitlis. -
Ben 28 gün yaptım, o bile bir yıl gibi geldi. Allah sabır versin! -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-3C120B67928 gün bedelli kolay geçermi hocam
Alıntıları GösterO askerlik bitmez be hocam.
-
quote:
Orijinalden alıntı: rocky bayboğa
Arkadaşlar gerçekten zaman geçmiyor.sabah 5 te kalk içtimaya gir kahvaltını yap sonra mıntıka bölgelerine ayrıl ondan sonra geç eğitim alanına saat daha olsun mu sana 7 , orası paralel evren gibi bir şey arkadaşlar burada geçen bir güne karşılık orada tahminen 8 saat geçiyor , inanın bana abartmıyorumDoğru, resmen sabahtan öğlene kadar bir gün, öğleden akşama kadar bir gün, gece nöbetini katmıyorum zaten.
Ortamdan ortama değişmekle birlikte insan zaman geçtikten sonra arada bi özlemiyo değil, kader birliği kanıksanarak kafa dengi adamlarla yapılmış askerlik çok zorlu şartlarda olmuş olsa bile zaman zaman özlenir bence
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-3C120B67928 gün bedelli kolay geçermi hocam
Alıntıları GösterKüfür etsen daha iyiydi
-
quote:
Orijinalden alıntı: Six Feet Under.O askerlik bitmez be hocam.
Alıntıları Gösterevet ,o askerlik anlata anlata bitmez , :)
-
Yakın zamanda ben de gideceğim gözüm korktu, siz öncesinde yurtta vs. kalmış mıydınız? Ben eğitim hayatımda 7.5 sene yurtta kaldım yine o kadar zor gelir mi acaba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 14 Şubat 2021; 11:3:14 > -
12 ay yaptım adıyaman ilçedeydim jandarmaydım ilk teslim oldum usta birliğinde 2 ay vakit geçmedi aynı piskoloji oldu ama nöbet devriye temizlik çart çurt yapmaya düzene bindimi bi bakdım 45 gün kalmış bitmesine anlamadım bittiğini
-
Ben buraya anılarımı ,çektiğimiz çileleri yazsam destan olur. 100 den düşünce askerlik bitti derdik biz. -
Kesinlikle , hem de çok özlüyor insan; oradayken lanet edip bitmesi için gün sayarken bittiğinde üzülüyorsun inanılmaz garip bir yer bir daha asla gidemeyeceğini biliyorsun cunku savas vs hariç durumlar -
quote:
Orijinalden alıntı: vjdrsjejv
Yakın zamanda ben de gideceğim gözüm korktu, siz öncesinde yurtta vs. kalmış mıydınız? Ben eğitim hayatımda 7.5 sene yurtta kaldım yine o kadar zor gelir mi acaba.İnanır mısın askere 26 yaşında gittim ve hayatımda ilk kez o kadar ayrı kalmıştım. Acemi Amasya usta birliğim Diyarbakır idi. Aceminin ilk günlerinde biraz zorlanmıştım insan duygusal tribe giriyor tabi, kız arkadaşım da vardı o dönemler. Kısa dönem askerlik yaptım bu arada. Evet ilk başlar biraz zorlanıyorsun, usta birliği biraz daha iyi bu yönden, çarşı iznim de yoktu, telefon biraz rahattı. Hatta günler geçtikçe çarşı izni de olmadığı için artık ordakilerle bir aile gibi hissediyordum, aile özlemi bir süre sonra normal seviyeye geliyor zaten merak etme.
Askerliğim biraz zorluydu açıkçası, ama ordaki ortam hakikaten çok başka eğer iyi insanlarla denk gelirsen. Askerlik çok fazla bir şey katıyor mu dersen evet belki süper şeyler kazandırmıyor ama zorluklarla mücadele ve tek başına yepyeni bir ortama adaptasyon açısından kaçırılmaması gereken bir hayat tecrübesi olarak bakıyorum, 6 aydan biraz daha kısa zaten, içerde zaman akmıyor ama bir şekilde bitiyor.
Türkiye'nin her yerinden insanlarla tanışıyorsun, bir kısım asker arkadaşımla da hala görüşürüm.
Kendini kasma, rahat ol, üstesinden gelebilirsin ki öyle böyle herkes gidiyor zaten
-
quote:
Orijinalden alıntı: rocky bayboğa
Kesinlikle , hem de çok özlüyor insan; oradayken lanet edip bitmesi için gün sayarken bittiğinde üzülüyorsun inanılmaz garip bir yer bir daha asla gidemeyeceğini biliyorsun cunku savas vs hariç durumlarHarbiden öyle, üstüne para da versen bir akşam kalamazsın şu an, değişik bir hayat tecrübesi oldu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X