Şimdi Ara

Askere 0 Tl İle Gitcem Ne Olur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kantinden poça çay vs almayı hiç mi düşünmüyorsun ?
    yanına 50-100 bir şeyler al
  • Skylined kullanıcısına yanıt
    şu yüzlerce askerin zehirlendiği devlet de mi askerine iyi bakan devlet?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kantinden su alamazsın,iç çamaşırı ve çorap alamazsın. Yemek kötü çıkar, tost alamazsın. Devrelerin çay söyler, ezik durumuna düşersin. Az da olsa para bulunsun.

• Gidilir gidilmesine ama sen yinede gitme kardeş
  • normal asker maaşını bılmıyorum ama hudut birliklerinde hudut tazminatı ile birlikte erler 350 400 lira maaş alıyor yok uzun dönem yapacağım dersen asteğmenler felan ise 4 bin tl maaş alıyor.
  • Gece uyurken herseyin calınabilir,cep telefonu,bot,traş takımı falan yenisini almak icin para lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 24 Temmuz 2018; 1:35:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakın parasız gitme.Askere mutlaka para biriktirerek git.Ben gerçekten çok sıkıntı çektim bunun yüzünden.Hiç bir ihtiyacını doğru dürüst karşılayamazsın.Gerçekten bunalırsın.

Bayburtlu bir arkadaşım vardı.Bende para olmadığı için bütün askerlik boyunca adam bana bakmıştı.Bazıları sanırım askerlik yapmamış rahat rahat konuşuyor "hiçbir şey olmaz" filan yazmışlar.

Benim zamanımda maaş 15 liraydı.(10 sene önce)Sadece kantin değil olay.Çarşıya çıkacaksın orada alacakların olacak.Çorap,çamaşır,atlet,şampuan,jilet,bot boyası,krem gibi bir sürü şey.(Bunları kantinden de alabilirsin ama dandiktir.Ben hiç almadım.Hep çarşıdan almıştım)

Ayrıca tek çamaşırı,çorabı 12 ay boyunca kullanacağını mı sanıyorsun?O çamaşır mutlaka ya her hafta kaybolacak yada çalınacak.
    Çarşıya çıkınca yemek filan yiyeceksin,ya da aktivite gibi şeyler için para lazım.İnternet cafeye gidersin ya da yeni elbise alırsın.

Askeriye içinde en fazla gazinoda para harcarsın.Sürekli çay,bisküvi,tost,kola gibi ıvır zıvır alırsın.Mutlaka alırsın çünkü zaman geçirecek başka bir aktivite yok orada.Herkes gazinoda oturur.(Yani bir nevi oranın cafesi)

Yemekhanede çıkan yemeği beğenmezsen kantinden hazır yemek almak zorunda filan kalırsın.Pizza,tost,hamburger gibi.(Benim acemi birliğinde pizza yapıyorlardı.)

Kısaca orada can sıkıntısından deli gibi para harcıyorsun.Sen beni dinle "hiçbir şey olmaz" diyenleri dikkate alma.Gitmeden önce bende hiç tahmin etmemiştim paranın su gibi akacağını.Çok sıkıntı çektim.

(Ben 2008 senesinde Side Jandarma Kampında askerlik yaptım)

@Gofretcocuk54

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 24 Temmuz 2018; 2:20:50 >

• Ya bu çalınma olayı ne saçma şey hicbirsey götürmiycezmi ozman gerçi telefonu çalarsa GPS den bulurum ama ...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu devirde askeremi gidilir millet bedelli gidiyo

• murat8361 kullanıcısına yanıt
    Yaş 22 olacak 21 dolacak Aralık 2 de üniversite sınavına girmedim fln

• quote:

Orijinalden alıntı: Gofretcocuk54

Yaş 22 olacak 21 dolacak Aralık 2 de üniversite sınavına girmedim fln
    Tecil ettir .seneye aof ye girersin bi kaç seneye yine çıkar bedelli halledersin.

Okul yok nasıl tecil:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Gofretcocuk54

Okul yok nasıl tecil:)
    Lise mezununuda tecil etmiyolarmı .liseyidemi bitirmedin

• Dostum acemi birliğim bugün bitti ve askeriye de aç kalmazsın ama susuz kalırsın. Mesela dün yediğim yemeği söylim. Sabah 6 gibi kahvaltı yaptık kahvaltı da tereyağı, bal ve milföy hamuru vardı. Ekmek ile yersen sabah doyarsin. Domates de verdiler uzun zamandır vermemişlerdi ama domates çoğu kişiye verilmedi çünkü bitti eğer sırada arkada kaldın ise domates kalmaz. Milföy hamuru kötü ve hep kötü çıkıyor ama doyuyorsun.

Masada su var ama su çeşme suyu.

Öğlen makarna veya pilav oluyor yanında çorba kesin oluyor ve fasulye yemeği veya ara sıra patates yemeği oluyor. İçecek nadiren ayran veriliyor veya yoğurt. Su gene çeşme suyu. Meyve veriliyor kayısı, şeftali, karpuz, kavun veya kırmızı erik duruma göre veriyorlar her gün farklı bir meyve. Akşam da gene aynı tarz yemekler oluyor değişiklik pek olmuyor. 14 gün acemilik yaptım 50 60 TL param gitti oda su ve kolaya gitti. Çünkü su hep çeşme suyu veriyorlar tadı biraz kötü garip o yüzden ben icemiyordum. Ayrıca artık kendi sigortanı kendin yapıyorsun 30 TL sigorta parası lazım oluyor.

Lise bitti tecil ettirdim bu tecil bitecek 2019 da

• adminastör kullanıcısına yanıt
    Ne sigortası ve ne kadar süre ?

• Gofretcocuk54 kullanıcısına yanıt
    Asker süresi olurda şehit filan olursan ailene para veya gazi olursan para verilsin diye ve senin sigortan işte 30 TL 1 kere veriyorsun 1 yıl sigortalı oluyorsun.

• Buyurun beyler acemi de çıkacak yemek😂

https://i.hizliresim.com/oV6JDo.jpg

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEHET

"Devlet askerine iyi bakar."

Sabah kahvaltısı diye 1 tane kötü marka kek veriyorlardı. Yemekleri öyle istediğin kadar alamazsın. Yemek dağıtan askerler vardır ve onlar ne kadar koyarsa o kadar alabilirsin. Et yemekleri ölmüş at eti gibi kokar. Çorba diye önüne su koyarlar. Ve daha niceleri.

Alıntıları Göster
    nerede yaptın askerliği
  • PENDRAG0N kullanıcısına yanıt
    İstanbul
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.