Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Askere giderken en çekindiğiniz konular (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
31.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • etek altı traşı kontrolü kaldırıldı,bunu bize usta birliğindeki komutanlar bile söyledi..Doğuda görev yapan komutanda bunu söyledi batıda yapanda...Bilecikte bile sıkıntı olmadı,onu geçtim koltuk altı bile kontrolü yoktu.
  • banyo wc vs aklınıza takılan tüm sorular gittiğiniz yere göre değişir arkadaşlar o yüzden çok düşünmeyin her yere ayak uydurursunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _can84_

etek altı traşı kontrolü kaldırıldı,bunu bize usta birliğindeki komutanlar bile söyledi..Doğuda görev yapan komutanda bunu söyledi batıda yapanda...Bilecikte bile sıkıntı olmadı,onu geçtim koltuk altı bile kontrolü yoktu.

içimi rahatladın sagol arkadas..:)) orlarda nası takip etcem diyodum..:) hadı koltuk altı ıkı dakkada bıterde oburu onbes dk surerdi..:D bişe sorcam aranızda hic bahriyelilerin muhafiz sinifini bilen varmı ne yapıyolar gorev olarak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzaffersezen

tek cekincem traş makinesi götürmem sorun olur mu ?? Traş makinemde sinek kaydı traş oluyorum, jiletle 1 yıldır falan traş olmadım. Makineye alıştım, jilet çok fena yapar ya :)
    Acaba makineye izin var mıdır ??

Kesinlikle içeri sokamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vikernes

quote:

tek cekincem traş makinesi götürmem sorun olur mu ?? Traş makinemde sinek kaydı traş oluyorum, jiletle 1 yıldır falan traş olmadım. Makineye alıştım, jilet çok fena yapar ya :)

Ciddi misin ?? Traş makinesi olmuyor mu ??
  • Ben spordan korkuyorum millet nasıl çömelip z.çacam diye düşünüyor yahu
  • quote:

quote:

quote:

sadece traş makinesi değil elektrikli ve pilli hiçbir aleti sokamazsın boşuna götürme,
  • askerliği bitirmiş olarak çekindiğiniz konular, her gittiğiniz yere göre değişiyor,
    eger kısa dönem çavuş olarak gidiyorsanız 1 ay eğitim süresince zorlanırsınız ondan sonra usta birliğine gittiğinizdede 1-2 hafta alışma süresi ondan sonra problem olmaz,

benim gittiğim yerde ne uyku ne banyo nede tuvalet sorunu vardı, ama bu gittiğniz yere göre değişir.

size tavsiyem ne en önde gidin ne en arkada ortalarda takılın,

merak ettiğiniz soruları cevaplayabilirim.

şimdiden hayırlı teskereler
  • Spordan da korkmayın bu kadar.Yapamayanı dövmediler (en azından bizim birlikte).Nasıl yapacağım diye de düşünmeyin.Kısa süre sonra insan askerliğin tüm şartlarına uyum sağlıyor.Gözünüzde büyütüp boş yere psikolojinizi bozmayın arkadaşlar.Orası sadece askerlik ve disiplinden ibaret değil.Çok güzel anılarınızın olacağı zamanlar da olacak.Gidecek kimsenin başına kaza bela gelmesin inşallah.Herkese hayırlı teskereler diliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylmzzz

quote:

etek altı traşı kontrolü kaldırıldı,bunu bize usta birliğindeki komutanlar bile söyledi..Doğuda görev yapan komutanda bunu söyledi batıda yapanda...Bilecikte bile sıkıntı olmadı,onu geçtim koltuk altı bile kontrolü yoktu.

içimi rahatladın sagol arkadas..:)) orlarda nası takip etcem diyodum..:) hadı koltuk altı ıkı dakkada bıterde oburu onbes dk surerdi..:D bişe sorcam aranızda hic bahriyelilerin muhafiz sinifini bilen varmı ne yapıyolar gorev olarak..

nöbet ve ıvır-zıvır işler, ha bir de nöbet

• quote:

Orijinalden alıntı: profurio

quote:

quote:

kardes nöbet olcagı belli bişe zaten..muhafızdan başka bişe beklenemez zatende..ama tam olarak denizci muhafızı olarak neyi beklicez..hangi ıvır zıvırı yapcaz...gemıde mı olcam..kamara nobetı mı tutcam?

• nöbet te kısa çavuşlar çapraz nöbet yasak diye biliyorum ama gittiği bölüğe göre değişebilir, ben çapraz nöbet tutmadım ama nöbetçi çavuşluk yaptım, onun için uyku problemim yoktu gece başlardım çavuşluğa sabah bırakırdım, sabah uyur gece uyanırdım. ne iştima vardı nede spor,,

askerde eğitim çavuşu filan olmaya kalkmayın, ne en önlerde olun nede en arkalarda, bir iki hafta içinde zaten alışırsınız, herşeye atlamayın herşeydende uzak durmayın

hayırlı teskereler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: profurio

quote:

quote:

kardes nöbet olcagı belli bişe zaten..muhafızdan başka bişe beklenemez zatende..ama tam olarak denizci muhafızı olarak neyi beklicez..hangi ıvır zıvırı yapcaz...gemıde mı olcam..kamara nobetı mı tutcam?

bahriye de kısa dönem çavuş olcak diye birşey yok, hatta uzun dönemler gibi sınavla onbaşı, sonra da son 1 ay civarı yine sınavla çavuş olursunuz en iyi ihtimalle. gemi de mi olursun karada mı dersen büyük ihtimal karada olursun çok nadiren kısa dönemleri gemiye verirler. dağıtımdan sonra belli olur. nöbet işi de birliğin etrafındaki kulelerde silahlı nöbet, koğuşta gece nöbeti. denizcilerin nöbeti günde 4 ile 8 saat arası değişir. 4 ü gündüz 4 ü gece. ıvır zıvır olarak yazı büro, evrak getir götür olabilir, kantinci, kütüphaneci, dış posta (en ballısı bu haftada birkaç gün astsubay-subayların ve birliğin dışarı işlerini yaparsın, siparişleri alır getirisin) yapabilirler belli olmaz. bahtına ne gelirse .

@grkmn arkadaşın dediği gibi ballı olmuyor denizcilikte, hatta bazıları denizci rahat diyebilir ama kısa dönem için karacılık daha iyi bence. hemen çavuşluk beklemeyin hatta ben tüm askerliğim boyunca er yaptım diğer kısa dönem arkadaşlarımda aynı şekilde. uzun dönem çavuşlara komutanım çekirecek kadar acımasızdı bizim komutanlar, şimdi andırttınız yine

• quote:

Orijinalden alıntı: grkmn

quote:

quote:

quote:

sadece traş makinesi değil elektrikli ve pilli hiçbir aleti sokamazsın boşuna götürme,

İşte şu cevaptan sonra askerlik benim için kabus olmaya başladı...
    Her türlü eziyete katlanırım ama her gün jiletle traş olmak, işte en fazla bu koyuyor...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Her türlü eziyete katlanırım ama her gün jiletle traş olmak, işte en fazla bu koyuyor...

Gilette Mach 3 kullan fazla tahriş olmaz ozaman cildin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu kadar kabusa çevirmeyin bunu, en fazla 1 hafta sonra alışırsın,

hayırlı teskereler şimdidenn

• quote:

nöbet te kısa çavuşlar çapraz nöbet yasak diye biliyorum ama gittiği bölüğe göre değişebilir, ben çapraz nöbet tutmadım ama nöbetçi çavuşluk yaptım, onun için uyku problemim yoktu gece başlardım çavuşluğa sabah bırakırdım, sabah uyur gece uyanırdım. ne iştima vardı nede spor,,

askerde eğitim çavuşu filan olmaya kalkmayın, ne en önlerde olun nede en arkalarda, bir iki hafta içinde zaten alışırsınız, herşeye atlamayın herşeydende uzak durmayın

hayırlı teskereler

2 yıl önce kısa dönem olarak eğitim çavuşu görevi ile askerliği tamamladık arkadaşın dediği gibi eğitimçavuşu olmayın tabi imkanınız olursa nöbet işine gelirse ben silahla nöbet tutmadım ama piyade sınıfında asker fazla olduğu için durum böyle tabi mekanize taburlarından bahsediyorum jandarma denizci olan arkadaşlar nöbet tutar habriniz olsun ama inanın nöbetçi çavuşluktan iyidir kısa döne olan arkadaşlar ilk ay pk uyku sorunu olmayabilir usta birliğinde 15 gün sorun olmaz son 30 gün de sorun olmasa gerek kaln sürelerde olabilir okadarda olsun ama inanın dert edecek bişey yok ama bunu bitince anlıyor insan fazla takmayın koşulları kötü bir tatail olacak

• Askerlik efsaneden ibarettir. Herkes şöyledir böyledir diye atıp tutuyor...
    2-3 hafta ortama alışmakta zorlanırsınz, sonra bir yolunu bulur rahat edersiniz... en fazla acemi birliği bitene kadar, sonra öyle korkulacak bir durum yok... zaten son 100 günü çavuş olarak yaparsınız. Devriye atıp kolluk tutarsınız o kadar...
    Her gün sabah traş olmak biraz zorluyor adamı o kadar...
  • ben izmirde kisa dönem bahriyeli olarak askerlik yapiyorum kardes. valla her hafta hatta hafta icerisinde bir kac defa sahsi temizlik kontrolleri yapiyolar burda. etek altina cok sik bakmazlar ama koltuk alti trasini cok kontrol ediyolar. eger olmadiysan iyi kalayliyolar. bide en az 60 şinav cekersin ceza olarak :)
  • yahu arkadaşlar yazılanları okuyunca askerlik falan yapmamışım ben ya.

319 .ksd olarak acem birliği aydın il jandarma er eğitim taburu sadece 1 kere 2400 metre koştuk. o da özgür yüzbaşı denen herifin bölüğün eğitimini begenmemesi yüzünden oldu.

kısa dönem bölüğü kalabalık oldugu için atışlar 10 gün sürdü fotograf çekimi aşı olumu evrak doldurma vs. kurban tatili yılbaşı, haftasonları full boş doğru düzgün egitim bile yapmadık hatta sürünmedim bile. sağa sola dön selam ver tüfek eğitimi başka bi nane yok. herkez okumuş anlayışlı hırsızlık falan hiç olmadı.

haftada 1 gün banyo vardı. ayrıca her sabah ihtiyaç banyosu oluyordu. başımızda uzman astsubay abi kardeş gibiydik. hatta ilk gece çok yardımcı oldular. bize botlarımızı ezdirdiler. nefte dikiminde yardımcı oldular. kamuflajları üstüne olmayanları değiştirdiler vs. adamlara yemin töreninde hediye bile aldık. koltuk altı etek altı hiç duymadım. bir kere saç tıraşı olduk hepsi o. 2 kez 2 saatlik gece nöbeti denk geldi oda koğuş içinde tutuluyordu.

tek sıkıntımız bazı yabancı sigaralar kantinde bulunmuyordu. onuda dışarıya bir arkadaşı yollayarak millete karton karton sigara getirtikdik. hatta il jandarma komutanı bizle görüşmeye geldiğinde elemanın biri kantinde tuvalet kagıdı yok dedi onu bile getirtiler kantine.

usta birliği çavuş olarak aydın/sultanhisar çıktı. şansımıza ufak bir yer 30 kişilk karakol karakol komutanı çok anlayışlı okumuş adamın halinden anlayan bir başçavuştu. biz 4 çavuş olduğumuz için 2 arkadaş kolluk tuttu.
    ben ve diğer arkadaşım devriyeciydik. karakolda nöbetleri erler tutuyordu. nöbetler 3 er saatti.

gece devriyeleri tadından yenmiyordu. 24-02 03-05 devriyeleri olurdu. komutan aracı sakin bir yere çektirirdi. içerde yat 1-2 saat devriyeye çıkardık oda yatarak geçerdi. çoğu zaman 03-05 devriyesine çıkmazdık. arada uyku kaçar şöför ile arabadaki sorgulama yaptıgımız laptopda hızlı güreş filmleri izlerdik.
    karakola gelince devriye araları gene yatış. allaha şükür uyku sıkıntım olmadı günlük net 14-15 saat arası değişiyordu. gececi oldugumuz için sabah ve öğle iştimalarınada çıkmazdık. uyumazsan vakit de geçmiyordu.

yani kısacası güzeldi be tek sıkıntı gurbet di işte ana baba yar hasreti.

umarım yeni gidecek arkadaşlara güzel yerler çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakalak -- 5 Aralık 2009; 14:10:53 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.