Şimdi Ara

Askere Giderken Ne Götürüyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Askere giderken valize ne koymak lazımdır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• birliklerlerde verilenler yerden yere değişir diye tahmin ediyorum. ben kasımda gideceğim için şöyle bir liste yaptım kendime. (forumdan fikir alışverişi yaparak)

askılı cüzdan, sabun, şampuan, boy ve el-yüz havlusu, tırnak makası, çanta için kilid, bot için kilit, traş bıçağı, köpüğü, defter, kalem (siyah ve mavi tükenmez), bot için boya. 4 tane askı, selpak, ıslak mendil küçüklerinden, terlik, iç çamaşırı (5'er adet), çorap (10 adet ucuzundan, yıkama olayları sıkıntı olabileceğinden) yara bandı ve çamaşır filesi.

not: arkadaşlar eklenecek birşey varsa, unuttuğum birşey varsa bana da hatırlatın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper Sönmez -- 5 Ağustos 2017; 13:26:7 >
  • Alper Sönmez kullanıcısına yanıt
    gidenler hiç bi şey götürme 50 kuruş 1 lira herşey boşa taşımış olursun felan diyorlar
  • Alper Sönmez kullanıcısına yanıt
    kitap goturmek serbest mi hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PRİSON BREAK-

gidenler hiç bi şey götürme 50 kuruş 1 lira herşey boşa taşımış olursun felan diyorlar

her birlikte var mıdır acaba işte. net birşey öğrenemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crazy Goat

kitap goturmek serbest mi hocam?

bilmiyorum. ama ben geldiğim gibi mayıstaki kpss'ye gireceğim için ders kitabı götüreceğim. eğitim bilimleri konu anlatımlı veya herhangi birşeyden tek kitap düşünüyorum. çok kitapta sıkıntı olabilir de tek bi ders kitabı olursa sıkıntı yaratmazlar heralde. acemilikte beklentim yok ama ustada faydalanabilirim umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İncredipede

Doğru acemi birliklerinde her şey ucuza satılıyor fakat, kendi istediğin şampuanı, iç çamaşırı markasını, ne bilim çorap, terlik filan özel bir ürün kullanmak istersen kantinde bulamayabilirsin. Bir de kantinde aldığın ürünler herkes de aynısı oluyor bu sebepten karışabiliyor. Misal tek çeşit dandik bir terlik satılıyordu. Ayrıca ilk günlerde kantine göndermeyebilirler , almaya fırsat bulamabilirsin bu sebepten acil olan şeyler götürülebilir. Üstte yazanlara ilaveten bir tane telefon kartı da götürmek lazım. İlk fırsatta aileni aramak istiyorsun. Tabi şuan telefon serbest mi oldu bilmiyorum. Bot vurması için de bir şey götürülebilir. Botları ilk aldığınızda taşla ezin, yumuşatın. İstisnasız herkesin ayağı yara bere olur.
    En önemli konu hırsızlık. Çanta, dolap, bot her şeyinizi kilitleyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

quote:

Doğru acemi birliklerinde her şey ucuza satılıyor fakat, kendi istediğin şampuanı, iç çamaşırı markasını, ne bilim çorap, terlik filan özel bir ürün kullanmak istersen kantinde bulamayabilirsin. Bir de kantinde aldığın ürünler herkes de aynısı oluyor bu sebepten karışabiliyor. Misal tek çeşit dandik bir terlik satılıyordu. Ayrıca ilk günlerde kantine göndermeyebilirler , almaya fırsat bulamabilirsin bu sebepten acil olan şeyler götürülebilir. Üstte yazanlara ilaveten bir tane telefon kartı da götürmek lazım. İlk fırsatta aileni aramak istiyorsun. Tabi şuan telefon serbest mi oldu bilmiyorum. Bot vurması için de bir şey götürülebilir. Botları ilk aldığınızda taşla ezin, yumuşatın. İstisnasız herkesin ayağı yara bere olur.

Askeriyede dolapları kilitlettiriyorlar mıydı? Yasak diye biliyordum..

• Kitap serbest. Dolaplar kilitlenmez. Bizim kantin ozellestirilmisti, normal market fiyatindaydi hersey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aazam

quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

quote:

Askeriyede dolapları kilitlettiriyorlar mıydı? Yasak diye biliyordum..

Dolap kilitlemek yasak zaten ara ara kontrol ediyorlar. Hırsızlıkta zaten kilitlenmediği için oluyor.

• valla ben gitmeden önce hep araştırdım hiçbişi götürmeyin diyorlar ama ben götürdüm iyiki götürmüşüm. kantinden alma düşüncesiyle hiç gitme. kantinlerde sigara kuyruğu dolu. molalarda kuyruktamı bekliceksin yoksa dinlenecekmisin. genelde iştima boşluklarında öyle bir vakit olmuyor veya kantinde aradığın olmuyor. kişisel bakım malzemelerini eksiksiz götür. pudra, krem vs götür. ağrı kesici, soğuk algınlığı ilacını gizleyip götür. askeriyedeki revire güvenme. salladıkları yok. geberip gidersin. ıslak mendil götür wcde lazım oluyor. parfüm gibi deodorantta götür. terden pislikten üstündeki miğde bulandırıcı olabiliyor bazen. askeriyenin verdiği donlar paçası kısa olduğu için daha cabuk pişik yapıyor. kendin de don atlet çorap götür. 3 tane kilit götür. oje ile renklendir kolay oluyor anahtarları bulması. yedek anahtarlarıda başka bir yerde sakla. bot boyasınıda unutma. + askılık en az 1 tane götür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi staidmcgun -- 31 Ağustos 2017; 22:23:53 >

• Kendin git yeter

Şimdi saçma geliyor ama ilk gün o cantalarla oradan oraya giderken bunlar geliyor akla

Ufak bir sırt cantasina tras takımını ve sampuanini koy git. Geriye kalan her şeyi gazinoda temin edersin. Derler sıra sana gelmez gazinoda diye, alakası yok. Gazinoda kantin haricinde sıra gormedim. Bizde kantinle askeri malzeme satan yer ayrı yerdeydi gazino içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rstmszr -- 1 Eylül 2017; 13:57:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.