Şimdi Ara

Askere Giderken yanına alınması gerekenler ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
6
Favori
56.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

Bu kimlik ehliyet banka kartı yani cüzdanda taşınabilecek şeyleri boyuna asılan cüzdanlara koysak birşey olur mu

ehliyeti kimliği alıyorlar mı ?

banka kartına karışırlar mı

sivil kıyafet gider mi ?

yanlızca casio saate mi izin var ?

kimlik ehliyet bunları yazıhane alıyor koliye koyup saklıyorlar sen terhis olunca sana verecekler
    siville alakalı kimlikleri askerlik boyunca taşıyamazsın askerden çarşı izninde kaçmaya karşı yapılan şeydir

sana askerde yeniden askeri araç kullanma ehliyeti vercekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y2kmtt

-Fazla para götürme harcamaya vakit olmıcak, ayrıca hırsızlık cok oluyor acemide çaldırabilirsin.

askerde hırsız çoktur hapse girmiş çıkmış vukkaat adam çoktur sen onları tanımazsın ama onlar kabarık suç dosyası olan kişide olabılıyor
    bizim boluk 80 kısıydı 6 tane hırsızlık sabıkası vardı amma çok sey calınırdı elbıselerını bıle calıcaklar
    gece uyurken falıyete gecıyorlar veya gunduz koguşlar kapalıyken adam gelıp ısım var deyıp kapalı kogusu actırıp baskasının dolabından alıyor
    basında adam bekleyemıyor cunku koguş onu telefon caldımı ona bakmaya gıdebılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmannn94 -- 8 Mayıs 2012; 18:17:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForeverBim

quote:

Orijinalden alıntı: osmannn94

biz giderken malzeme alıp gitmiştik daha sonra ilk gün herkes toplandı sayım falan var gece saat 22.00 olmuştu kayıtlar tamamlandı en son malzeme alma kısmına geçildi
    elemanın birisi komutana dediki malzeme almıcam yanımda getirdim dedi,komutan dediki acemi birliğinde erhesin dolabı aynı olur eğer eksik bir şeyin varsa bana laf gelir dedi
    sonra eleman dediki komutanım yanımda getirdim almıcam dedi paramda yok dedi
    komutan buna bir çaktı ama ne çakış eleman 1 metre uzağa uçtu başladı ağlamaya
    komutan delirdi bağırdı çağırdı herkes alıcak tamammı herkes alıcak dedi offf yine görüntüleri aklıma getidin panpa

İnsana ne koyar be Vatan görevi yapmaya gidiyorsun gördüğün muameleye bak.

valla maksat askerli kyaptırmak değil vatandan sogumak herkes diyor vatan için gidilir kutsal görev bakın askerler öyle beziyorki dişmacunuyla kollarını kırıyolar
    http://forum.donanimhaber.com/m_37992138/tm.htm

• ayaklarını her akşam yıkamak için ben vücud şampuanı almıştım yararı oluyor, orada kullanan antibakteriyel sabunlarla yıkarsan, terlediğinden daha pis koku yapıyor.
    yaz geldiği için işin biraz zor, çok çorap ve fanila gider bu aylarda, 4 çift dolabına koy diğerleri bavulda dursun..
    illa yeşil don alacam diye bişey yok,adam gibi birşey olsun yeter. eğer lastiği sana olmuyorsa hiç kasma alıcam diye
    ikinci birşey orada dolap düzeni olduğu için orada size verilen havluları bulundurabiliyorsunuz, büyük peştemal gibi şeyleri götürmeyin, kullanmazsınız, banyo içinde şort veriliyor.
    yani ihitacınız olan kullancağınız şeyler askerde mevcut, sadece verilen sanino diş macunları dandik oluyor, onuda evden götürün

yukardaki şiddet konusu ile ilgili olarak, ben öğle birşey olacağını sanmıyorum.. askerde dövmek vurmak diye bişey yok. hele böyle birşey için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 8 Mayıs 2012; 18:36:05 >

• 90lıyım yapmadım yapmayıda düşünmüyorum aşağılanmak dayak yemek için gidemem oralara. bakalım araba evden önce askerlik parası ayarlamak şart
  • kilotuna cep diktir paranıda oraya koy bizim birlikte profosyonel hırsızlar vardı adamların boynundakı cuzdanları bile calıyorlardı ...
    abi nasihatı
  • Askerlikten kurtulmak için başka yol yokmu İstemiyorum kardeşim. İnsanlık suçu Askerlik
  • @osmannn94 hepsini gördüm merak etme.Ben askerlik yapmayıp kulaktan dolma bilgilerle konuşmuyorum burda. Askerliğim biteli 1.5 alıyo. Acemi birliğine girdiğim günü dün gibi hatırladım.

Atletti kilottu pijamaydı ırttı zırttı diş macunuydu bunlar devlet tarafından ücretsiz veriliyor hemde fazlasıyla.Ama devlet senin temiz çamaşır torbana kirli çamasır torbana jiletine köpüğüne karışmıyo.Bunları kendin alıyorsun. Ama senin dediğin gibi hiç bir komutan ama hiç bir komutan Türkiye'nin hiçbiryerinde sana ücretsiz alman gereken birşeyi yada senin kişisel olarak alacağın bir şeyi zorla satamaz.

Bunlar ve bunun gibi birçok şey duydum.Yok gecenin 3ünde üstdevreler kalk git lan su getir bana derlermiş yok gecenin kaçında koğuşlara su basıp çektirirlermiş, yok döverlermiş, yok bölükte su olmazmış WC'deki taslarla su döküp banyo yaparlarmış yok şöyleymiş yok böyleymiş.Alayı yalan, nasıl avcının yalanının bir bin paraysa askerden gelen adamında yalanının biri iki bin para.

Nasıl askerlik yapacağınız gittiğiniz yerdeki komutan ve silah arkadaşlarınıza göre değişir.Hiç kimsenin dediği şey 100de 100 doğru diye birşey yoktur. Bunları kafanıza takmayın. Askerlikte karşılacağınız en pis şey sıracılıktır.En alt devre olduğunuzda angarya işleri size yaptıracaklar tertiplerinizle birlikte ama zamanla alt devreleriniz geldiğinde bu işleri onlar yapacak.Onların altdevreleri geldiğinde onlar yapacak bu böyle gidecek.Alt devreyken küfür ettiğiniz bir çok şeyin üst devreyken keyfini sürecekseniz.

Son olarakda o diş macunuyla bilmem neyle hava değişimi alıp kaçan kişiler için tek birşey diyeceğimiz.Şerefsizin en önde gidenleridir,suratlarına tükürmeye bile değmez.

• quote:

çoluk çocuk bebe herkes konuyu basmış gene bir sürü uydurma şeyler yazmışlar şunları kayla almayın benim dediklerimi gittiğiniz zaman göreceksiniz o zaman anlarsınız

@ Divided We Stand kuyuk acısımı yoksa gerçeklermi

@ Noctis Lucis Caelum komutan paraylamı satıyor bedavamı veriyor

hepsini göreceksiniz bu bebelerin palelerin hangibirine laf yetiştiricem gene doldular foruma

komutanın bedava verdikleri picama kamufulaj falan bunlar beleştir sen traş malzemeni kıyafet askılık kirli kıyafet torbası temiz kıyafet torbası bunları para ile alıyorsun ama bir kaç senede sistem değiştiyse bilmem

ama ağzı olan konuşuyor

Ağzı olan konuşuyor dediğin gibi. Sen iyi disipline edilememişsin oralarda açmışsın ağzını ama gözlerin kapalı konuşuyorsun.
    Sanki parayla alıyorsunda komutanına mı gidiyor o paralar! Kendine alıyorsun babanın hayrına mı alıyorsun o malzemeyi sanki.
    Burda herkes birşeyler paylaşıyor sen araya fasulye niyetine giriyorsun.
    Yok okuyan adamın ne ayrıcalığı varmış yok askerde üstlerimiz hep bizi eziyormuş. Ezecek tabi. Okuyan adamın adı üstüne adam okumuş. Devlet okuyama diye ayağını mı bağladı senin sende okusaydın. Senin gibi cahil saçmasapan adamı disipline sokabilmek için uğraşıyorlar orada o komutanların. Sen şuan evinde 110 kiloluk poponu yayıp rahat rahat otur diye benim babam dağda terörist kovalıyor!
    Açtıracak ağzımı. Görende zannedecek askerde falakaya yatırıp 24 saat dövüyorlar.
    Ne bekliyorsunuz çıktığınız eğitimlerde banklara oturup puro içeceğinizi falan mı sanmıştınız? Diyorum ki bir terörist 3 gün 3 gece aç susuz bir taşın üstünde yağmur çamur dinlemeden kıpırdamadan ölü gibi pusuya yatabiliyorsa sen 3 ay yatacaksın. Sen bunun eğitimini alıyorsun. Yatacaksın görevin bu. Vatanını korumak için ne gerekiyorsa askerde onu yapacaksın. El bombasını eline verip çek pimini sok popona derlerse çekip pimi popona sokacaksın o senin üstün. Hiç cinnet geçirmelik olaylar görmediğine eminim senin.
    Gelmiş pişkin pişkin askeriyeyi kötülüyorsun bide terbiyesiz herif. Yok neyimize yarayacakmış sanki savaş varmışta bilmem ne. Savaştan 1 gün önce başlanırsa eğitimlere senin gibi olur işte insanlar.

Benim babam bu ülkeyi korumak için canını dişine takan belki yüzlerce komando yetiştirmiş bir astsubaydır. Bir mavi berelinin nasıl yetiştiğini ne özelliklere sahip olması gerektiğini bilmeden sağda solda okuduklarınızla ya da yediğiniz 3-5 fırçayla burada klavye delikanlılığı yapmayın. Hele hele askeriyeyi kötülemeye kimsenin hakkı yoktur. Sen böyle pişkinsen az dayak yememişsindir tabi.

Kullanıcı adının sonunda 94 yazıyor 94'lü müsün nesin anlamadım. Böyle pişkin lüzumsuz birinide hayatımda görmedim. Git bir daha yap askerliğini sen. Doğu tarafında yap hatta biraz kafayı sıyır olan bitenle.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

XXXX

kimlik ehliyet bunları yazıhane alıyor koliye koyup saklıyorlar sen terhis olunca sana verecekler
    siville alakalı kimlikleri askerlik boyunca taşıyamazsın askerden çarşı izninde kaçmaya karşı yapılan şeydir

sana askerde yeniden askeri araç kullanma ehliyeti vercekler

Hocam 94lü müsün yoksa

şaka bir yana acemi birliğinden usta birliğine geçerken o kimlikleri verecekler mi bize yoksa o koliyi yollarlar mı gittiğimiz yerlere ya kaybolursa

cüzdanı alıyorlarsa biz askerde hiç cüzdan kullanamayacak mıyız

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Noctis Lucis Caelum

@osmannn94 hepsini gördüm merak etme.Ben askerlik yapmayıp kulaktan dolma bilgilerle konuşmuyorum burda. Askerliğim biteli 1.5 alıyo. Acemi birliğine girdiğim günü dün gibi hatırladım.

Atletti kilottu pijamaydı ırttı zırttı diş macunuydu bunlar devlet tarafından ücretsiz veriliyor hemde fazlasıyla.Ama devlet senin temiz çamaşır torbana kirli çamasır torbana jiletine köpüğüne karışmıyo.Bunları kendin alıyorsun. Ama senin dediğin gibi hiç bir komutan ama hiç bir komutan Türkiye'nin hiçbiryerinde sana ücretsiz alman gereken birşeyi yada senin kişisel olarak alacağın bir şeyi zorla satamaz.

Bunlar ve bunun gibi birçok şey duydum.Yok gecenin 3ünde üstdevreler kalk git lan su getir bana derlermiş yok gecenin kaçında koğuşlara su basıp çektirirlermiş, yok döverlermiş, yok bölükte su olmazmış WC'deki taslarla su döküp banyo yaparlarmış yok şöyleymiş yok böyleymiş.Alayı yalan, nasıl avcının yalanının bir bin paraysa askerden gelen adamında yalanının biri iki bin para.

Nasıl askerlik yapacağınız gittiğiniz yerdeki komutan ve silah arkadaşlarınıza göre değişir.Hiç kimsenin dediği şey 100de 100 doğru diye birşey yoktur. Bunları kafanıza takmayın. Askerlikte karşılacağınız en pis şey sıracılıktır.En alt devre olduğunuzda angarya işleri size yaptıracaklar tertiplerinizle birlikte ama zamanla alt devreleriniz geldiğinde bu işleri onlar yapacak.Onların altdevreleri geldiğinde onlar yapacak bu böyle gidecek.Alt devreyken küfür ettiğiniz bir çok şeyin üst devreyken keyfini sürecekseniz.

Son olarakda o diş macunuyla bilmem neyle hava değişimi alıp kaçan kişiler için tek birşey diyeceğimiz.Şerefsizin en önde gidenleridir,suratlarına tükürmeye bile değmez.

sen askerliği yatarak yapmışsın öyle yerleri iyi bilirim bizim tugaydada 1. taburda yatarak yaparlardı bizde çalışarak

• çok gereksiz şuan askerlik. geri kalmışlıgımızın simgesi. yazılanları okudum ve acık ögretimi bitirip yurt dışı üniye gitmek için 2 senem var .çalışıp gidecegim ve en kötü 6 aylık yapacagım.15 ay çekilmez.belki yaş düşerise de parayla yapar kurtuluruz. bakalım ne gösterecek .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 8 Mayıs 2012; 19:10:43 >
  • Sanki artık cephe savaşları olcakta. eski kafa zihniyet deişmedi hala. Artık savaşlar sayısal üstünlükle değil teknolojiyle kazanılıyor
  • quote:

quote:

@osmannn94 hepsini gördüm merak etme.Ben askerlik yapmayıp kulaktan dolma bilgilerle konuşmuyorum burda. Askerliğim biteli 1.5 alıyo. Acemi birliğine girdiğim günü dün gibi hatırladım.

sen askerliği yatarak yapmışsın öyle yerleri iyi bilirim bizim tugaydada 1. taburda yatarak yaparlardı bizde çalışarak

Evet askerliğimin büyük bir kısmını rahat bir şekilde yaptım. Hergün sivil birlik dışındaydım ama denetmleme zamanı Bölükte çavuşluk yaptım.Ayrıca Denetleme zamanında TEK-Er Muharebe Mangasında Manga Komutanıydım.3 ay boyunca her sabah 4 km koşu haddi hesabı olmayan çekilen şınav mekik barfiks bunları saymıyorum bile. 3 ay boyunca anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.O ayakları bi gecicen.

• quote:

quote:

quote:

Evet askerliğimin büyük bir kısmını rahat bir şekilde yaptım. Hergün sivil birlik dışındaydım ama denetmleme zamanı Bölükte çavuşluk yaptım.Ayrıca Denetleme zamanında TEK-Er Muharebe Mangasında Manga Komutanıydım.3 ay boyunca her sabah 4 km koşu haddi hesabı olmayan çekilen şınav mekik barfiks bunları saymıyorum bile. 3 ay boyunca anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.O ayakları bi gecicen.

sen askerlik yaptınmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmannn94 -- 8 Mayıs 2012; 19:17:30 >

• bu yazılanlara ek olarak 2 tane kadın pedi al yanına. yazın eğitimde ayakların pişip mantar olacak. o pedleri botun içine tak ki ayağın terleyince o pedler emsin.
  • Şapa karşı önleyici hap .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

çok gereksiz şuan askerlik. geri kalmışlıgımızın simgesi. yazılanları okudum ve acık ögretimi bitirip yurt dışı üniye gitmek için 2 senem var .çalışıp gidecegim ve en kötü 6 aylık yapacagım.15 ay çekilmez.belki yaş düşerise de parayla yapar kurtuluruz. bakalım ne gösterecek .

Askerliği de genelde hep yapmamış olanlar gereksiz bulur, ama gidip gelince çoğunun fikri değişir
  • yapalı 13 sene oldu vaybe :) daha dün gibi
    ilk gün götürdüğüm traş jelini bıçakları falan çalmışlardı botlarıda :)
  • "Askere Giderken yanına alınması itemler" diye okudum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.