Şimdi Ara

Askere Giderken yanına alınması gerekenler ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
6
Favori
56.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler dünden beri çpk hastalandım acaba askerlik korkusu mu sardı ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmannn94

quote:

Orijinalden alıntı: Noctis Lucis Caelum

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Noctis Lucis Caelum

@osmannn94 hepsini gördüm merak etme.Ben askerlik yapmayıp kulaktan dolma bilgilerle konuşmuyorum burda. Askerliğim biteli 1.5 alıyo. Acemi birliğine girdiğim günü dün gibi hatırladım.

Atletti kilottu pijamaydı ırttı zırttı diş macunuydu bunlar devlet tarafından ücretsiz veriliyor hemde fazlasıyla.Ama devlet senin temiz çamaşır torbana kirli çamasır torbana jiletine köpüğüne karışmıyo.Bunları kendin alıyorsun. Ama senin dediğin gibi hiç bir komutan ama hiç bir komutan Türkiye'nin hiçbiryerinde sana ücretsiz alman gereken birşeyi yada senin kişisel olarak alacağın bir şeyi zorla satamaz.

Bunlar ve bunun gibi birçok şey duydum.Yok gecenin 3ünde üstdevreler kalk git lan su getir bana derlermiş yok gecenin kaçında koğuşlara su basıp çektirirlermiş, yok döverlermiş, yok bölükte su olmazmış WC'deki taslarla su döküp banyo yaparlarmış yok şöyleymiş yok böyleymiş.Alayı yalan, nasıl avcının yalanının bir bin paraysa askerden gelen adamında yalanının biri iki bin para.

Nasıl askerlik yapacağınız gittiğiniz yerdeki komutan ve silah arkadaşlarınıza göre değişir.Hiç kimsenin dediği şey 100de 100 doğru diye birşey yoktur. Bunları kafanıza takmayın. Askerlikte karşılacağınız en pis şey sıracılıktır.En alt devre olduğunuzda angarya işleri size yaptıracaklar tertiplerinizle birlikte ama zamanla alt devreleriniz geldiğinde bu işleri onlar yapacak.Onların altdevreleri geldiğinde onlar yapacak bu böyle gidecek.Alt devreyken küfür ettiğiniz bir çok şeyin üst devreyken keyfini sürecekseniz.

Son olarakda o diş macunuyla bilmem neyle hava değişimi alıp kaçan kişiler için tek birşey diyeceğimiz.Şerefsizin en önde gidenleridir,suratlarına tükürmeye bile değmez.

sen askerliği yatarak yapmışsın öyle yerleri iyi bilirim bizim tugaydada 1. taburda yatarak yaparlardı bizde çalışarak

Evet askerliğimin büyük bir kısmını rahat bir şekilde yaptım. Hergün sivil birlik dışındaydım ama denetmleme zamanı Bölükte çavuşluk yaptım.Ayrıca Denetleme zamanında TEK-Er Muharebe Mangasında Manga Komutanıydım.3 ay boyunca her sabah 4 km koşu haddi hesabı olmayan çekilen şınav mekik barfiks bunları saymıyorum bile. 3 ay boyunca anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.O ayakları bi gecicen.

sen askerlik yaptınmı

Ne oldu zorunamı gitti ?

• Kola ve kahve makineleri için bol bol bozuk para. Muhtemelen hesap kartın senden önce orada olacak çok nakit varsa fazlalığını bankaya yatırtıyorlar. Kola için Jeton lazım, kola aracı geldiğinde bol bol al sinemada kantinde her yerde geçiyor. Tavsiyem her akşam sinemaya git yoksa eğitim, yürüyüş var ama fazla tutmuyorlar 20-25 dk. sonra salıyorlardı. Hafta sonları Ziyaretçim geldi diye nizamiyeye geç gördüğün yaşlıca ailelerle sohbet et elleri boş gelmiyorlar. Nizamiyesi güzeldir ama inzibatlara dikkat et ve sakın akşama kadar bekleme temizliğe kalırsın. Kantinlerde Oyun makinesi, Döner vs. vardı fiyatlar ucuzdu.

Not: Gittiğimde önceden kart sistemi varmış ama bizim zamanda yoktu belki şimdi tekrar vardır.

2.2.1. deydim 88/3 tertip. Dövme, faça vs. yoksa muhtemelen 2. Alaya gidersin Komutanların ne zaman nereden geleceği belli olmaz aman dikkat. Ve AcemiÖpen tepesine dikkat.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnonimAdam

quote:

çoluk çocuk bebe herkes konuyu basmış gene bir sürü uydurma şeyler yazmışlar şunları kayla almayın benim dediklerimi gittiğiniz zaman göreceksiniz o zaman anlarsınız

@ Divided We Stand kuyuk acısımı yoksa gerçeklermi

@ Noctis Lucis Caelum komutan paraylamı satıyor bedavamı veriyor

hepsini göreceksiniz bu bebelerin palelerin hangibirine laf yetiştiricem gene doldular foruma

komutanın bedava verdikleri picama kamufulaj falan bunlar beleştir sen traş malzemeni kıyafet askılık kirli kıyafet torbası temiz kıyafet torbası bunları para ile alıyorsun ama bir kaç senede sistem değiştiyse bilmem

ama ağzı olan konuşuyor

Ağzı olan konuşuyor dediğin gibi. Sen iyi disipline edilememişsin oralarda açmışsın ağzını ama gözlerin kapalı konuşuyorsun.
    Sanki parayla alıyorsunda komutanına mı gidiyor o paralar! Kendine alıyorsun babanın hayrına mı alıyorsun o malzemeyi sanki.
    Burda herkes birşeyler paylaşıyor sen araya fasulye niyetine giriyorsun.
    Yok okuyan adamın ne ayrıcalığı varmış yok askerde üstlerimiz hep bizi eziyormuş. Ezecek tabi. Okuyan adamın adı üstüne adam okumuş. Devlet okuyama diye ayağını mı bağladı senin sende okusaydın. Senin gibi cahil saçmasapan adamı disipline sokabilmek için uğraşıyorlar orada o komutanların. Sen şuan evinde 110 kiloluk poponu yayıp rahat rahat otur diye benim babam dağda terörist kovalıyor!
    Açtıracak ağzımı. Görende zannedecek askerde falakaya yatırıp 24 saat dövüyorlar.
    Ne bekliyorsunuz çıktığınız eğitimlerde banklara oturup puro içeceğinizi falan mı sanmıştınız? Diyorum ki bir terörist 3 gün 3 gece aç susuz bir taşın üstünde yağmur çamur dinlemeden kıpırdamadan ölü gibi pusuya yatabiliyorsa sen 3 ay yatacaksın. Sen bunun eğitimini alıyorsun. Yatacaksın görevin bu. Vatanını korumak için ne gerekiyorsa askerde onu yapacaksın. El bombasını eline verip çek pimini sok popona derlerse çekip pimi popona sokacaksın o senin üstün. Hiç cinnet geçirmelik olaylar görmediğine eminim senin.
    Gelmiş pişkin pişkin askeriyeyi kötülüyorsun bide terbiyesiz herif. Yok neyimize yarayacakmış sanki savaş varmışta bilmem ne. Savaştan 1 gün önce başlanırsa eğitimlere senin gibi olur işte insanlar.

Benim babam bu ülkeyi korumak için canını dişine takan belki yüzlerce komando yetiştirmiş bir astsubaydır. Bir mavi berelinin nasıl yetiştiğini ne özelliklere sahip olması gerektiğini bilmeden sağda solda okuduklarınızla ya da yediğiniz 3-5 fırçayla burada klavye delikanlılığı yapmayın. Hele hele askeriyeyi kötülemeye kimsenin hakkı yoktur. Sen böyle pişkinsen az dayak yememişsindir tabi.

Kullanıcı adının sonunda 94 yazıyor 94'lü müsün nesin anlamadım. Böyle pişkin lüzumsuz birinide hayatımda görmedim. Git bir daha yap askerliğini sen. Doğu tarafında yap hatta biraz kafayı sıyır olan bitenle.

@ AnonimAdam

+1

Sana katılıyorum kardeşim. Öyle ki bir şeyler yazamıyorum, sen zaten yeterince açıklamışsın. Millet komutanlara çemkirdiği kadar patronlarına diklense ekmeği aslanın g..tünden bile çekip çıkarırlar ama... g..t ister işte. Çünkü patron aç bırakır.

Silahla şaka yapıp birbirlerini vurduktan sonra "esgeriyede de hiç mantıh yoh yauvv" diyen amelelere gel de anlat sen sorumluluğu, disiplini...

• quote:

Orijinalden alıntı: QuexSeeL

Kola ve kahve makineleri için bol bol bozuk para. Muhtemelen hesap kartın senden önce orada olacak çok nakit varsa fazlalığını bankaya yatırtıyorlar. Kola için Jeton lazım, kola aracı geldiğinde bol bol al sinemada kantinde her yerde geçiyor. Tavsiyem her akşam sinemaya git yoksa eğitim, yürüyüş var ama fazla tutmuyorlar 20-25 dk. sonra salıyorlardı. Hafta sonları Ziyaretçim geldi diye nizamiyeye geç gördüğün yaşlıca ailelerle sohbet et elleri boş gelmiyorlar. Nizamiyesi güzeldir ama inzibatlara dikkat et ve sakın akşama kadar bekleme temizliğe kalırsın. Kantinlerde Oyun makinesi, Döner vs. vardı fiyatlar ucuzdu.

Not: Gittiğimde önceden kart sistemi varmış ama bizim zamanda yoktu belki şimdi tekrar vardır.

2.2.1. deydim 88/3 tertip. Dövme, faça vs. yoksa muhtemelen 2. Alaya gidersin Komutanların ne zaman nereden geleceği belli olmaz aman dikkat. Ve AcemiÖpen tepesine dikkat.

açıklamaların için çok teşekkür ederim. Faça falan yok ancak Atatürk dövmesi var kolumda umarım o sorun teşgil etmez. sanmıyorumda malum günümüz Türkiye'si şüpelendiriyor adamı.

• Sadece kendin gitsen yeterli,

yanında ne götürürsen götür YER DEĞİŞTİRİR bu sözümü unutma..
  • bolca iç çamaşırı
    bir miktar para
    temizlik malzemeleri(traş köpüğü,şampuan vs.)
    eşofman,terlik
    sağlam valiz-çanta

ve olabildiğince uyanık olman gerek.askerde hırsız çok olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: akabey_55

Sadece kendin gitsen yeterli,

yanında ne götürürsen götür YER DEĞİŞTİRİR bu sözümü unutma..

;) duydum bu sözü... aklımdasın :))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuintu

quote:

quote:

çoluk çocuk bebe herkes konuyu basmış gene bir sürü uydurma şeyler yazmışlar şunları kayla almayın benim dediklerimi gittiğiniz zaman göreceksiniz o zaman anlarsınız

hepsini göreceksiniz bu bebelerin palelerin hangibirine laf yetiştiricem gene doldular foruma

komutanın bedava verdikleri picama kamufulaj falan bunlar beleştir sen traş malzemeni kıyafet askılık kirli kıyafet torbası temiz kıyafet torbası bunları para ile alıyorsun ama bir kaç senede sistem değiştiyse bilmem

ama ağzı olan konuşuyor

Ağzı olan konuşuyor dediğin gibi. Sen iyi disipline edilememişsin oralarda açmışsın ağzını ama gözlerin kapalı konuşuyorsun.
    Sanki parayla alıyorsunda komutanına mı gidiyor o paralar! Kendine alıyorsun babanın hayrına mı alıyorsun o malzemeyi sanki.
    Yok okuyan adamın ne ayrıcalığı varmış yok askerde üstlerimiz hep bizi eziyormuş. Ezecek tabi. Okuyan adamın adı üstüne adam okumuş. Devlet okuyama diye ayağını mı bağladı senin sende okusaydın. Senin gibi cahil saçmasapan adamı disipline sokabilmek için uğraşıyorlar orada o komutanların. Sen şuan evinde 110 kiloluk poponu yayıp rahat rahat otur diye benim babam dağda terörist kovalıyor!
    Açtıracak ağzımı. Görende zannedecek askerde falakaya yatırıp 24 saat dövüyorlar.
    Ne bekliyorsunuz çıktığınız eğitimlerde banklara oturup puro içeceğinizi falan mı sanmıştınız? Diyorum ki bir terörist 3 gün 3 gece aç susuz bir taşın üstünde yağmur çamur dinlemeden kıpırdamadan ölü gibi pusuya yatabiliyorsa sen 3 ay yatacaksın. Sen bunun eğitimini alıyorsun. Yatacaksın görevin bu. Vatanını korumak için ne gerekiyorsa askerde onu yapacaksın. El bombasını eline verip çek pimini sok popona derlerse çekip pimi popona sokacaksın o senin üstün. Hiç cinnet geçirmelik olaylar görmediğine eminim senin.
    Gelmiş pişkin pişkin askeriyeyi kötülüyorsun bide terbiyesiz herif. Yok neyimize yarayacakmış sanki savaş varmışta bilmem ne. Savaştan 1 gün önce başlanırsa eğitimlere senin gibi olur işte insanlar.

Benim babam bu ülkeyi korumak için canını dişine takan belki yüzlerce komando yetiştirmiş bir astsubaydır. Bir mavi berelinin nasıl yetiştiğini ne özelliklere sahip olması gerektiğini bilmeden sağda solda okuduklarınızla ya da yediğiniz 3-5 fırçayla burada klavye delikanlılığı yapmayın. Hele hele askeriyeyi kötülemeye kimsenin hakkı yoktur. Sen böyle pişkinsen az dayak yememişsindir tabi.

Kullanıcı adının sonunda 94 yazıyor 94'lü müsün nesin anlamadım. Böyle pişkin lüzumsuz birinide hayatımda görmedim. Git bir daha yap askerliğini sen. Doğu tarafında yap hatta biraz kafayı sıyır olan bitenle.

@ AnonimAdam

+1

Sana katılıyorum kardeşim. Öyle ki bir şeyler yazamıyorum, sen zaten yeterince açıklamışsın. Millet komutanlara çemkirdiği kadar patronlarına diklense ekmeği aslanın g..tünden bile çekip çıkarırlar ama... g..t ister işte. Çünkü patron aç bırakır.

Silahla şaka yapıp birbirlerini vurduktan sonra "esgeriyede de hiç mantıh yoh yauvv" diyen amelelere gel de anlat sen sorumluluğu, disiplini...

Bunları dövsende fayda etmez. Sinirimiz zıplattı herif sövmemek için zor tuttum kendimi anca bu kadar kibarlaştırabildim yazdıklarımı.
    Tutar bide ergenekoncu derler devleti sömürüyo alayı derler iyice deliririm şimdi.
    Ne insanlar tanıdım asker parası yok madur olmasın diye cebinden çıkarıp 50-100 lira veren. Babamda az yapmamıştır bunu. Böyle pişkin adamlara değil para 24 saat vereceksin odunu bak ağzını açabilecek mi bir daha.
    Bütün gün oturup göbek büyütüyor ondan sonra orda atıp tutuyor bana verilen eğitim bi işime yaramadı diye. Acaba niye yaramadı...

• Konuyu ergenler gibi siyasete çekmek istemiyorum ama son dönemde komutanlara karşı başlatılan karalama hareketinden dolayı halktan zaten iyice tiksinmiştim, fakat beni asıl kudurtan konu ise; "komutanlar para yiyor" diye iftira atanların taptığı milletvekillerinin ise, milyarlarca maaş alıp mecliste uyuklayan, ilkokul mezunu, aşiret ağası, görgüsüz, terbiyesiz hatta bir kısmı terörist, namus bekçisi ama çok eşli (eminim küçük yaşta 2. eşi olanlar da var) hiç bir işe yaramayan terbiyesiz sürüsü olması...

Konuyu açan arkadaş hakkını helâl etsin, konuyu saptırdık kusura bakma dostum. Hayırlı tezkereler...
  • abi olaya bak ya 6 ay boyunca evinden uzak bilmediğin yerlerde yaşıcaksın nası muamele görüceksin ne şartlarda yaşıyacaksın işimiz zor allah herkesin yardımcısı olsun
  • bu işler genelde hiç evinden çıkmamış kişilerde sorun yaratıyor siz 4 sene kyk yurdunda 8 kişilik odalarda kalsaydınız şu askerliğin yüzde 70 ne hazır olurdunuz. Her türlü insan tipini görür bir göt kadar dolapta nasıl yaşanır öğrenir 100 kişinin kullandığı banyo ve tuvaleti kullanır her gün yatak toplar sadece kantin denen yerde bir sürü herifin içinde televizyon syredersiniz vb. bir çok şeye alışkın olurdunuz. Devreciliğide gene kyk yurdunda kalsanız öğrenirdiniz siz 1.sınıf adam 4.sınıfsa nasıl ağırlık konuyor görürsdünüz. Yani kısacası askerliğe kadar evinden çıkmamış adam tabi zorluk çeker ayrıca kısa dönem benim bildiğim izin almazsan 5ay 5 gün.

Merak ettiğim bişey var banyo nasıl oluyor yani belli zaman içindemi yapman lazım tabi iştimadan önce kamyonu devirdiysen kalkıp yapabiliyormusun yoksa 5 dk içinde ne kadar yıkanırsan o çıkmak zorundasın şeklindemi.

• yeşil don al bol bol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XPERIA

quote:

Orijinalden alıntı: QuexSeeL

Kola ve kahve makineleri için bol bol bozuk para. Muhtemelen hesap kartın senden önce orada olacak çok nakit varsa fazlalığını bankaya yatırtıyorlar. Kola için Jeton lazım, kola aracı geldiğinde bol bol al sinemada kantinde her yerde geçiyor. Tavsiyem her akşam sinemaya git yoksa eğitim, yürüyüş var ama fazla tutmuyorlar 20-25 dk. sonra salıyorlardı. Hafta sonları Ziyaretçim geldi diye nizamiyeye geç gördüğün yaşlıca ailelerle sohbet et elleri boş gelmiyorlar. Nizamiyesi güzeldir ama inzibatlara dikkat et ve sakın akşama kadar bekleme temizliğe kalırsın. Kantinlerde Oyun makinesi, Döner vs. vardı fiyatlar ucuzdu.

açıklamaların için çok teşekkür ederim. Faça falan yok ancak Atatürk dövmesi var kolumda umarım o sorun teşgil etmez. sanmıyorumda malum günümüz Türkiye'si şüpelendiriyor adamı.

Benim kolumda da Atatürk dövmesi umarım sıkıntı yaratmaz :)

• Değişik bir tat , değişik bir macera olacak ben ve askere gidecek arkadaşlar için.Askerliğin ilk 15 günü ve son 15 günü zor geçer diyorlar ya hadi bakalım hayırlısı.İlk günler geçsin zaten alışır insan, senin gibi kaç kişi olacak orda Allah bilir.

Birde bir şey sormak istiyorum fazla para götürme diyorsunuz ama fazladan kastınız nedir ? Günümüz şartlaryla 200-250 götürsek yeterli olur mu ?

Daha çok şey öğrenmem lazım büyük ihtimalle kasım ayında bende gidecem.Herşey vatan için alnımızın akıyla yapıp geleceğiz,boynumuzun borcu.
  • kilit, telefon kartı, 2 adet iç çamaşırı. onun dışında yanına başka hiçbişey alma askerde hepsini veriyolar.

bu arada torunumun torunumun torunumun torunumun torunumun torunu oluyosun.

mezar taşının yeşilliğinin kök hücresini dnası gibi bi şeysin yani hadi hayırlı teskereler.
  • yanında 2 parca sivil kıyafet bikac parca yeşil don boyun askılı cüzdan götür geri kalan herşeyi askeriye beleşe veriyo sim kartınıda götür yanında hiçbişey olmaz bende 86 lıyım ankarada yaptım tırsacak bişey yok her türk evladının görevidir.
  • quote:

quote:

ama ağzı olan konuşuyor

İnsanlar babalarının hayrına askerlik yapıyor herhalde? Ülkeleri ilkokul okumuş askerler değil diktatörler yönetiyor.

• quote:

acemi birliği çok pistir askere kötü davranırlar,bir iyi komutan dediki bize verilen emir böyle eğer iyi davranırsak kimse laf dinlemez dedi
    herkese otur kalk sürün yat sıcağın altında eğitim botlar ayak yara bere güneş altında susuz bekletme aman yarabbi askerlikmi bir daha erkek olarak dünyaya gelmem istemem diyordum
    hatta laf dinlemeyenleri komutan kemeri ile sopalardı birde gece nöbetleri çok pis yorgunsun ve uykun var her gece 2 saat nöbet birde sabah 6 da kalk uykusuz bot boya üstünü giy
    aklıma geldikçe kötü oluyorum,amerikada ne güzel kolay askerlik var bizde işkence

OSMAAN BEY SEN ASKERLİKTEN BİŞEY ANLAYAMAMIŞSIN Bİ YARAN VAR GALİBA ASKERLİTEN VATAN HAİNLİĞİ YAPMA BELLİKİ CEMAATİN ADAMISIN YETER ARTIK TÜRK KOMUTANLARININ BU SON DÖNEMDE AZARLANIŞINA ALIŞTIK AMA BİYERE KADAR SENİN GİBİ BOŞ BELEŞ ADAMLARIN GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE MİLLETİ ASKERLİKTEN SOĞUTMAYA KALKMASINA DAYANAMICAM . BEN BİRAZ ASİ RUHLU BİRİYDİM ÜSTEĞMENİN KAFASINA KOLA ŞİŞESİ ATTIM 14 GÜN ODA HAPSİ DİSKODA YATTIM ASKERLİK BİTİNCE CEBİMDE EVE GİTCEK PARAM YOKTU TREN PARASI BİLE YOKTU O KOMUTAN CEBİNDEN OTOBÜS PARASI CIKARTIP VERDİ İŞTE TÜRK KOMUTANLARI BÖYLE ASKERİNİ SEVER AMA SEN ANLAMAZSIN

• quote:

Orijinalden alıntı: eysidi

quote:

quote:

ama ağzı olan konuşuyor

İnsanlar babalarının hayrına askerlik yapıyor herhalde? Ülkeleri ilkokul okumuş askerler değil diktatörler yönetiyor.

Ben askerliği savunmuyorum. Sadece orada yapılanların işkence değil disiplin olduğunu söylüyorum. Kimseyi zorla askere gönderme taraftarı bir insan değilim bende askere gitmek istemiyorum. Dağın başındaki it sürüsünün sıktığı 1 cm'lik kurşun canımı alsın istemiyorum. Ama eğer askere gideceksem ve bu askerlik şuanda zorunluysa bari adam akıllı yapayım. Herkesin yapması gerektiği gibi.

Paralı askerlik paralı askerlik dediler 30 bin lira para istediler. Utanmasalar adamın donuna kadar alacaklar az bir para değil. Yapacak birşey yok gidip paşa paşa herkes askerliğini yapacak istesede istemesede olacak olan bu. Bari gidince terbiyesizlik edipte 20 yaşına kadar disipline girememiş adamlar boş boş konuşmasınlar.
    Benim kızdığım nokta yok askerde dövüyorlardı yok komutan paramızı alıyordu bize köpek gibi muamele ediyorlardı. Utanmasa komutanlar tecavüz ediyorlardı diyecekler. Kuru laf bunlar. Bende asker çocuğuyum hayatımda babamın yok yere bir askerine bir fiske vurduğunu bilmem. Vurduğu zamanlarda sorsanız da askeriyle en çok ilgilenen adam olarak gösterirdi o askerler babamı.
    Çok ayıp ediyorlar... Babasının disipline sokamadığı adamı askerde 15 ayda kim nasıl disipline sokabilir başka türlü? Öyle bir söylüyorlar ki 7/24 falakaya yatırılmış gibi...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.