Şimdi Ara

Askere gidicem gidenler tecrübelerini anlatır mısınız ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • oku üniversiteni çık yurtdışına ne askerliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: f.t.h17

quote:

Orijinalden alıntı: Andres Escobar

yukarda savaşla ilgili bi anektod alıntı yaptım sadece öylesine içimden geldi yukarda troll 12-15 yaş falan diyen biri var banamı dedi bilmiyorum.Ben sana şöyle söyleyeyim en yakın arkadaşımın kuzeni gitti küçüklükten beri tanırım içine kapanık değişik bi çocuktur uzun dönem yaptı çok rahat geçti diyor artık askerlik eskisi gibi değil 2 hafta sonrada benim kuzen gidicek burdur'a hayırlısıyla askerlikte fazla sıkıntı çekmezsin nöbetler ilk başta zorlanıyormuşsun öyle dedi ama sonra alışıyorsun bi de arkadaş yaptınmı bi güzel geçer zaman bende kısmetse üninin bitmesini bekliyorum bitsin direk uçuyorum seneye büyük ihtimal hayırlısıyla sizede hayırlı teskereler

Nöbet kısmına çabuk alışacağımı düşünüyorum zamanında mobilya fabrikasında 1 hafta gece 1 hafta gündüz vardiyalı olmak üzere sürekli çalıştım bu yönden hayat tecrübem var. Yorumunuz için teşekkür ederim :)

hocam nereye düşüceğiniz bilmiyorum ama gece o karanlıkta yinede baya bi stres oluyormuş öyle dediler.Babamda mesela Burdur'da yaptı hiç bir tehlike yok ama diyorki babam gece biz nöbet tutardık zifiri karanlık gözler açık ölüm sessizliği ister istemez insan geriliyormuş bu arada önemli değil kardeşim nedemek yap gel aradan çıkart askerliği :)

• taha yasin arıcı kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şu konuda sizden özür dilemek istiyorum ben başlığımın içeriğinde askerliği meslek olarak yapıcam ilk 12 ay'ı bir an önce bitirip mesleğe başlayayım diye belirtmedim bu yüzden özür diliyorum.

Üniversite bitirirsem daha çok hayatımdan vakit gidecek o yüzden. Ben askerliği meslek olarak yapmayı düşünüyorum ilk 12 ay bitirip askerde kalmayı planlıyorum. Eğer hayalim gerçekleşirse üniversite okumama pek gerek kalmayacak gibi. Ama askerde çalışmayacaklar için dediğiniz çok doğru 4 sene bitirip kısa dönem yapıp direk özel sektörde veya bir yerde memur olarak çalışabilinir. Askerde 6 ay fazladan vaktimiz gitmez zorluk çekmeyiz diye düşünebiliriz. Çünkü bir kaç yıl önce tam sizin gibi düşünüyordum ama bende artık bir iş hayatına atılayım diyorum hem devletime hizmet hemde paramı kazanırım zaten pek para harcanmıyormuş 5-10 sene çalışıp iyi para biriktirebilirim. Daire alıp ailemi oraya yerleştirmek gibi bir düşünce var aklımda.

• Andres Escobar kullanıcısına yanıt
    Bu bilgi için çok teşekkür ederim :) Aslında tam istediğim gibi ortam sessizliği ve gece karanlığına bayılırım yani bir nevi şehir ortamından uzak huzurlu bir ortam :) Ne araba gürültüsü ne çevre gürültüsü :) Bu arada özür dilemek istiyorum sizden başlığımda askerliği meslek olarak yapacağımı ilk 12 ay'ı bir an önce bitirip aradan çıkartacağımı söylemeyi unutmuşum askerliği meslek olarak yapmak istiyorum. Hem hizmet hem iş sahibi olurum.
  • f.t.h17 F kullanıcısına yanıt
    bende bi ara düşünüyordum fakat sosyal hayatın baya bi kısıtlanıyor kendi ailen ilerde senin kurabileceğin bi aile nasıl ilgileniceksin zor.Ama sanırım belli bir yıldan sonra çıkabiliyorsun hemde tazminat falan alarak 7 yıldı sanırım bu dediğim şey paralı askerlik için geçerli bu son zamanlarda çıkan
  • quote:

:) Komando olmak ne bileyim ben kendi halimde sessiz sakin bir insanım aslında olmak gibi niyetim yok pek. Zorluğundan değil tabi o işi yapmak istemememden kaynaklı bide benim boyum kısa bilmiyorum beni pek komando yapacaklarını pek sanmıyorum. Kantinci veya bilgisayar başında olabilir bilgisayarda bir kaç uygulama biliyorum hem autocad vb. uygulamalarda da çizimler yapaibliyorum bilmiyorum bu askerde bir işe yarar mı ama arkadaşım tesisatçıydı bende de var tesisatçılık :)

Nasıl isterseniz hocam komando olmakla boyun alakası yok.bizim birlikte 160 lık adam vardı.ayrıca askerlik anısı istiyorsanız komando olmak gerekli bilgisayara astsubaya verirler hocam.er olacaksanız bilgisayar olmaz maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence oku hemen askere gitme sonra okumak isticen ve okuyamıcan yada okumak çok zor gelicek
  • Forumun askerlik bölümünde bütün sorularını cevaplandırabilirsin.
    Burada ergen velet çok ciddi konu olsun olmasın troll'leniyor.

• Suan askerim, tavsiyem teslim olurken sac sakal trasini olup teslim ol, erken saatlerde teslim olmaya calis, giderken tras malzemesi al, botunu, spor ayakkabını hatta terligini kilitlemek icin kucuk asma kilit,(ozellikle terlik cok yer degistirir, uzerine bol bol isaret koydugum icin 3-4 kere kendisine ulastım) kaliteli boyun cuzdanı, telefon kartı(cipliler degilde, sifreli telekomun olmayanlardan, daha ucuz olur) en lazım olanlar bunlar, istesem dahada uzar liste ama en gerekli malzemeler bunlar.

• Kısa dönem olarak yapmaya çalış.
  • Hayırlı teskereler hocam.
  • Bir gün az kestireyim dedim masada uyuyorum. Cavusum tabi 10 basi geldi. Bir cakti enseme neye ugradigimi anlayamadim. Kalk anca yqtiyon dedi. Tuvaletleri yikatti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik sabrın ne demek olduğunu gerçekten öğrenmenin tek adresidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy0611

Bir gün az kestireyim dedim masada uyuyorum. Cavusum tabi 10 basi geldi. Bir cakti enseme neye ugradigimi anlayamadim. Kalk anca yqtiyon dedi. Tuvaletleri yikatti.

Cavussun, ve onbasi sana tokat atiyor

Üzerindeki sivil kıyafet harici 1 adet de yedek alabilirsin. Traş köpüğü ve jilet al.
    Hırsızlıktan korkuyorsan çanta kilidi al. Gerçi onlarıda kırıyorlar ama. Tuvalet kağıdı alabilirsin. Her serbest bırakıldığında konuşabilirsin telefon ile. Genelde yakın olurlar boluklere ama hızlı olmalısın. Çarşı izinleri askerliğini uzatmaz. Kaldı ki koşa koşa çıkacaksın.
    Bunun haricinde çoğu şey kantininde ucuz fiyata satılıyor zaten. O yüzden şimdiden alıp hem yuk hemde kazık yeme.
    Sen istediğin kadar efendi ol acemi birliğinde toplu cezalar olacak. Bunlardan nasibini alırsın.
    Çanta olarak büyük birşey götürme. Zaten sana hayvan gibi içi dolu verecekler birtane.
    Hayırlı tezkereler şimdiden.

Edit: Şu sesi önleyen kulak tipalarindan al. Gece horultudan uyuyamazsın yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 2 Mart 2015; 9:18:17 >

• öncelikle şunu söyleyeyim okuma gibi bir şansın varsa kesinlikle oku çünkü sonra pişman olursun benim gibi bende senin gibi üniversiteyi bırakıp gittim askere geldim şimdi tekrardan üniversite sınavına hazırlanıyorum pişman oldum çünkü daha erkenken bırak askere gitme sevdasını birde şöyle bir gerçeklik var kime sorarsan sor farklı şey anlatacaklar çünkü herkezin yaptıgı yer farklıdır o yüzden kim ne anlatırsa anlatsın inanmayacan gidip görüp yaşayacaksın onuçarşı iznine çıkmam demişsin hele bi çarşı olsunda onu ozaman gürürsün aileni istedigin zaman arayabilirsin hiçbir sıkıntı olmaz yanınada aynı dedigin gibi aslında hiçbirşey götürmene gerek yok orada sana traş bıçagından sabuna şampuana diş fırçana kadar veriyorlar ama ben o verilenleri direk çöpe atıyordum çünkü bir işe yaramıyor o yüzden kullanacagın traş malzemelerini şampuanını sabununu felan göttürsen yeter yani sen yinede istersen en ufagından bir el valizi hazırlayabilirsin hızrsızlık demişsin üstü kapatılıyor yok öyle bişey birkere koguşta herkez tarafından dışşlanırsın hatta o anki ruh haline göre dayak bile atarlar benim yaptıgım yerde böyleydi 2 kere oldu ikisindede hakkettigi ders verildi komutanlar herzaman üst devreyi tutarlardı bizim orada mesela sen alt devre çavuş rütben var üst devren sıradan er sana istedigini yaptırıyordu istedigini derken şahsi işleri degil yapılması gereken işler yani sıracılık vardı çavuş felan olman birşeyi degiştirmiyordu komutanlarda öyle istiyordu anca bir kavga edersen birisiyle senin çavuş rütben komutan sınıfına giriyordu eger haklıysan karşı taraftaki er ceza alıyordu ama tabi bu kavgadan bölük komutanının bizzat haberi olursa ona kadar uzmanlar başçavuşlar felan engellemezlerse yani yumuşatmaya çalışmazlarsa telefon kullanımı ustabirligimde kep altı olana kadar telefon kullanmak yasaktı kep altı olunca serbest oluyordu ondan sornra istedigin gibi kullan komutana yakaltmadıgın sürece askerlik dedigim gibi benim yaptıgım yerde böyleydi ama daha degişik yapanlarda illaki vardır heryer aynı degil dedigim gibi

• quote:

21 yaşımı doldurdum ben askere gidicem kasım veya şubat gibi başvurucam. Fakat orada kurallar nasıl ? Biraz bilgim olursa orada kötü durumlara düşmem en azından :)
    Ben az çok araştırdım ama herkes farklı söylüyor arkadaşlarımdan.
    Şimdi hırsızlık olayları çok oluyormuş koğuşlarda. Komutanlar filan sadece böyle böyle kötü olur diye anons yapıp geçiyorlarmış fakat bir şey olduğu yokmuş.
    Yanıma sadece traş setimi ve banka kartımı almayı düşünüyorum. Başka bir şey gerekli mi ? Arkadaşım sakın sivil kıyafetlerini alma öyle duruyor dedi hatta başkası senin giysilerini çalabilir yada kullanabilir dedi.
    Komutan her zaman haklıymış buna da tamam diyorum. İtiraz hakkım zaten yok haliyle :)

Lise mezunuyum üniversitede kaydımı dondurucam 2. dönem bitince.

Sigara ve içkim yok. Çarşı izninde pek dışarı çıkmam. Bunun dışıdna ailemin yanına dönmek içinde izin almıcam bir an önce bitirmek istiyorum. Yerine göre değişiyor fiyatlar elbet ama ne kadar harcarım ortalama aylık ?
    Ankesörlü telefonlar varmış ne zaman ailemi arayabilirim onda ?

Bunun dışında neler oluyor bilgilendirirseniz çok sevinirim belki benim gibi bu bilgileri merak eden arkadaşlarımız vardır :)

Üniversite okuyorsan bitirde git çünkü askerde 1 gün bile erken çıksan kardır. Şu anda askekrim 304 gün yaptım 50 gün kaldı istersen anlatabilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle askerlik gittiğin şehire, tabura, bölüğe göre değişiklik gösterir.Aynı tabur içinde bir bölükteki askerler çok rahat askerlik yaparken diğer bölüktekilerin analarından emdikleri süt burnundan gelebiliyor.Başınızdaki komutana göre değişir olaylar.Yani aslında bu askerlik şöyledir, askerlik böyledir genellemelerinin çoğu işine yaramaz.Bir kaç ufak bilgi tabi ki işine yarayabilir.

Öncelikle ben askerliğimi kısa dönem olarak yaptım. Geçen sene şubatta gidip temmuzda teskere aldım.Acemi birliği manisa usta birliği Kıbrıs / Magosa'ydı.

Genel olarak bahsedecek olursak, hırsızlık olmuyor desek yalan olur.O yüzden giderken dikkat çekecek bir şey götürme.Zorunlu ihtiyaçların hariç bir şey götürmeni önermem.Zaten sana orada hayatını idame ettirecek çoğu şeyi veriyorlar.Kıyafetinden tut, traş takımın vs. Sivil kıyafet de yine dikkat çekmeyecek şekilde seçmeni öneririm. Yine gideceğin yerle alakalı olmakla birlikte çoğu kantinde hem kart hem nakit geçiyor.Ben çok nakit taşımıyordum üstümde.Boynuma asacağım bir cüzdan almıştım onu kullandım askerlik boyunca.

Askerde sevilmeyen tipler, ilk olarak her şeye bilmişlik yapanlar, bir de verilen işlerden sürekli kaytarmaya çalışanlar.Sana iş veriliyorsa yapacaksın.Kurnazlık yaparsan, verilen işlerden kurnazlık yapıp kaçarsan, ve bı şekilde tanınırsan o askerlik bitmez.Zaten askerliğin en zor kısmı da o.Devlet seni askerlik adı altında kullanıyor.Devamını yazıcam...

Herkese çok teşekkür ediyorum. Sanırım bunları götürmem ve bunları yapmam yeterli olacaktır ?
    1) Boyundan asmalı cüzdan yani bri nevi bel çantası gibi bir şey.
    2) Banka kartı üstümde çok az bir nakit para olacak. Nakit para miktarım 5-10-20 lira kadar ancak bunların hepsini demirlik yaptırıcam 10 lira civarı üstümde demir para + banka kartım olur. Çarşı izninde gene nakit çekerim ve demirlik yaptırırım.
    3) Cep telefonu sadece ailemi aramak için alacaktım ama orada istediğim zaman arayabiliyormuşum o zaman benim için gereği yok cep telefonu taşımaya.
    4) Şampuan, traş seti, jilet, diş fırçası ve diş macunu.
    5) 1-2 tane ucuz yollu sivil kıyafet 1 tane alsam yeterlidir. Zaten sürekli izin vermezler haliyle diğer izne çıkana kadar kıyafetimi yıkatırım.
    6) Terlik.
    7) Kulak tıkaçlarından.
    8) Hırsızlık olayları yerine göre değişiyor anladığım kadarıyla bazı yerlerde gereken cezalar veriliyor bazı yerlerde verilmiyor. Fakat olurda bir şeyim çalınırsa üstlerime bildirmek olacaktır.
    9) Çok bilmişlik huyum değildir, işten asla kaytarmam tabi benimle aynı rütbede olan biride gelip bana emir veremez yani ezdirtmem kendimden aşağıya veya eşit rübelime çünkü o işten kaytarmaya çalışırken tüm işi bana yıkacaktır. Fakat üstlerime her zaman saygılı ve dediklerini yapıcam.
    10) Askere gitmeden saç sakal tıraşı olucam.
    11) Asma kilit.

Askerde çalışmak istediğimden dolayı meslek olarak yani ondan bir an önce askere gitmek istiyorum. Bide arkadaşlar banyo olayı nasıl oluyor söyler misiniz ? Belirli günleri mi var ? Yoksa istediğimiz zaman mı giriyoruz (pek sanmıyorum ama) ? Eğer belirli günler ise genelde ne kadar süre aralığında oluyor banyo zamanları ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.