Şimdi Ara

Askere gidicem gidenler tecrübelerini anlatır mısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 21 yaşımı doldurdum ben askere gidicem kasım veya şubat gibi başvurucam. Fakat orada kurallar nasıl ? Biraz bilgim olursa orada kötü durumlara düşmem en azından :)
    Ben az çok araştırdım ama herkes farklı söylüyor arkadaşlarımdan.
    Şimdi hırsızlık olayları çok oluyormuş koğuşlarda. Komutanlar filan sadece böyle böyle kötü olur diye anons yapıp geçiyorlarmış fakat bir şey olduğu yokmuş.
    Yanıma sadece traş setimi ve banka kartımı almayı düşünüyorum. Başka bir şey gerekli mi ? Arkadaşım sakın sivil kıyafetlerini alma öyle duruyor dedi hatta başkası senin giysilerini çalabilir yada kullanabilir dedi.
    Komutan her zaman haklıymış buna da tamam diyorum. İtiraz hakkım zaten yok haliyle :)

Lise mezunuyum üniversitede kaydımı dondurucam 2. dönem bitince.

Sigara ve içkim yok. Çarşı izninde pek dışarı çıkmam. Bunun dışıdna ailemin yanına dönmek içinde izin almıcam bir an önce bitirmek istiyorum. Yerine göre değişiyor fiyatlar elbet ama ne kadar harcarım ortalama aylık ?
    Ankesörlü telefonlar varmış ne zaman ailemi arayabilirim onda ?

Bunun dışında neler oluyor bilgilendirirseniz çok sevinirim belki benim gibi bu bilgileri merak eden arkadaşlarımız vardır :)

• merak ettim up :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı teskereler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl olmuş 2015 hala daha kalkmadı mı bu askerlik olayı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlatılmaz yaşanır :P
  • Bizim arkadaş tecavüze uğramıştı..çocuk mokunu tutamıyo şimdi

• Hayırlı teskereler dostum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun şimdiden.

• Şu konuyu bile trolliyenler var.Büyük ihtimalle daha 12-15 yaş grubundalar.
    Arkadaş güzel bir şekilde net bir soru sormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömürcan

Yıl olmuş 2015 hala daha kalkmadı mı bu askerlik olayı?

He kalktı kalktı Ömürcan
  • Hep bir arkadaş olur zaten ...
  • Hayırlı teskereler ustam forumda askere gidecekler için bir konu vardı orada hemen hemen her şey anlatılmıştı belki gideceğin yerde forumdan birilerini bile bulabilrsin kim bilir...
  • Kardeş kafana takma git yaşayarak gör. 15 ay yaptım şimdi üniversite 3. sınıftayım yaşım 28-29. Güzellikleri de var zorlukları da. Sorup kafana takarsan daha çok zorlanabilirsin diye düşünüyorum.

• yukarda savaşla ilgili bi anektod alıntı yaptım sadece öylesine içimden geldi yukarda troll 12-15 yaş falan diyen biri var banamı dedi bilmiyorum.Ben sana şöyle söyleyeyim en yakın arkadaşımın kuzeni gitti küçüklükten beri tanırım içine kapanık değişik bi çocuktur uzun dönem yaptı çok rahat geçti diyor artık askerlik eskisi gibi değil 2 hafta sonrada benim kuzen gidicek burdur'a hayırlısıyla askerlikte fazla sıkıntı çekmezsin nöbetler ilk başta zorlanıyormuşsun öyle dedi ama sonra alışıyorsun bi de arkadaş yaptınmı bi güzel geçer zaman bende kısmetse üninin bitmesini bekliyorum bitsin direk uçuyorum seneye büyük ihtimal hayırlısıyla sizede hayırlı teskereler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andres Escobar -- 2 Mart 2015; 3:01:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sspanzerr

Hayırlı teskereler ustam forumda askere gidecekler için bir konu vardı orada hemen hemen her şey anlatılmıştı belki gideceğin yerde forumdan birilerini bile bulabilrsin kim bilir...

Sağol ustam. Üyeliğim eski ama foruma yeni giriyorum direk link istemek hazırcılık olur arayıpta bulmak isterim konu başlığı ne diye yazıyor söyler misiniz bende bir bakınayım oraya :)
  • Sana tek kelime söylüyorum hayatının hatasını yaparsın üni dondurup gidiyorsan. Kısa dönem yapmak varken uzun dönem hamallıktır tecrübe konusuyor burada.

Gidince anlarsın kısa dönemler gelince zoruna gider. bide boktan yere düşersin daha iyi anlarsın. 180 gün askerde o kadar büyük bi durum ki belki sivil'de 6 ay önemli degil geciyor ama

askerde öyle degil. bence gitme git bi açıktan dandik bölüm bitir kısa dönem yok. kısa dönemlerin cogu öyle. en azından o kadar mal adam var ki 6 ay fazladan muhattap olmazsın anlarsın gidince.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f.t.h17

quote:

Orijinalden alıntı: sspanzerr

Hayırlı teskereler ustam forumda askere gidecekler için bir konu vardı orada hemen hemen her şey anlatılmıştı belki gideceğin yerde forumdan birilerini bile bulabilrsin kim bilir...

Sağol ustam. Üyeliğim eski ama foruma yeni giriyorum direk link istemek hazırcılık olur arayıpta bulmak isterim konu başlığı ne diye yazıyor söyler misiniz bende bir bakınayım oraya :)

Mesajınız tam zamanında hocam .rahat takılmak istiyorsanız kantinci olmaya çalışın.yok ben komando olup gürleyeceğim diyorsanız başvuru kağıdında komando olmak istiyorum a işaretleyin.bazıları işe yaramıyor dedi ama ben işaretlemiştim ve komando yapmışlardı beni.

• Öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Çok sağolun umarım askerliğini yapmayanlarda kazasız belasız yaparlar. Yaşayıp görmek elbet daha iyi olur ama körü körünede kötü sonuçlar almak istemem mesela arkadaşım hırsızlık olayını söylemese belki ben yanıma nakit para lazım olur diye cüzdanımı alabilirdim. Söylediği iyi oldu yani böylelikle cüzdan değil sadece banka kartım olacak çalınırsa bankaya bildiririm önlem alınır bu durumda.

Son olarak ben bu konuda trollenecek bir şey göremiyorum. Herkes eğlenmelidir buna itirazım yok ama eğlenilecek konular vardır, eğlenmeyecek konular vardır. Yani ben şunu beklerdim en azından bilgin yoktur yorum yazmazsın veya hayırlı tezkereler dersin, istiyorsan tabi. Kimseye hakaret ettiğim yok yanlış anlaşılmasın ama şunu belirtmek istiyorum bu tip sorularda en azından trollemek yerine daha ciddi cevaplar vermeniz veya yorum yapmadan geçmeniz daha güzel olur. Hem zamanınız boşa gitmez, sonuçta yorum atınca en fazla rütben yükselir mesaj sayın artar. Gerçek hayatta sana bir faydası dokunmaz. Yine de sağolun parmaklarınıza ve klavyenize sağlık :)

• Fluid D. kullanıcısına yanıt
    :) Komando olmak ne bileyim ben kendi halimde sessiz sakin bir insanım aslında olmak gibi niyetim yok pek. Zorluğundan değil tabi o işi yapmak istemememden kaynaklı bide benim boyum kısa bilmiyorum beni pek komando yapacaklarını pek sanmıyorum. Kantinci veya bilgisayar başında olabilir bilgisayarda bir kaç uygulama biliyorum hem autocad vb. uygulamalarda da çizimler yapaibliyorum bilmiyorum bu askerde bir işe yarar mı ama arkadaşım tesisatçıydı bende de var tesisatçılık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andres Escobar

yukarda savaşla ilgili bi anektod alıntı yaptım sadece öylesine içimden geldi yukarda troll 12-15 yaş falan diyen biri var banamı dedi bilmiyorum.Ben sana şöyle söyleyeyim en yakın arkadaşımın kuzeni gitti küçüklükten beri tanırım içine kapanık değişik bi çocuktur uzun dönem yaptı çok rahat geçti diyor artık askerlik eskisi gibi değil 2 hafta sonrada benim kuzen gidicek burdur'a hayırlısıyla askerlikte fazla sıkıntı çekmezsin nöbetler ilk başta zorlanıyormuşsun öyle dedi ama sonra alışıyorsun bi de arkadaş yaptınmı bi güzel geçer zaman bende kısmetse üninin bitmesini bekliyorum bitsin direk uçuyorum seneye büyük ihtimal hayırlısıyla sizede hayırlı teskereler

Nöbet kısmına çabuk alışacağımı düşünüyorum zamanında mobilya fabrikasında 1 hafta gece 1 hafta gündüz vardiyalı olmak üzere sürekli çalıştım bu yönden hayat tecrübem var. Yorumunuz için teşekkür ederim :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.