< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çıkışgan -- 13 Nisan 2011; 1:56:53 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çıkışgan -- 13 Nisan 2011; 1:56:53 > |
Yurdun aylığa karşılık gelen giderini yazsaydın daha karşılaştırılabilir olurdu. Kendim için konuşacak olursam tercihim her zaman ev olur. Yurtta da kaldım. Ders çalışılmaz, kitap okunmaz. Odada 2. öğretimler varsa gece uyunmaz. Duş sırası beklersin, yemek vakti geçiyor diye işini gücünü bırakıp yemeğe koşturursun. 1-Önce 3 kişi çıktık, gayet iyiydi. 4.yü alınca ister istemez gruplaşma oldu. Sonra 2 kişi çıktık, masraf artıyor tabi ama 2 kişi en rahatı. Tabi eve çıkacağın kişiyi iyi seçmen gerektiğini söylememe gerek yok. 2-İkinci el eşya da olur dersen gayet ucuza temel eşyalarınızı alabilirsiniz. Hatırladığım kadarıyla bizim masraflar; Koltuklar 200 Mutfak eşyaları 150 (Şu herşeyi ucuz satan "1 milyoncu" denen yerlerin birinden) 3-Memnundum. 4-Artıları; -Eve kedi alabilirsin. -Masrafını kendin belirlersin, yurtta olduğu gibi aç olmadığın günün yemek parasını boşa harcamamış olursun. -Eğleneceğin, çalışacağın saati kendin belirleyebilirsin. -Arkadaşlarını çağırıp aktiviteler yapabilirsin. (Film, tabu, mangal vs.) -Odanı istediğin gibi döşeyebilirsin. -İstediğin zaman odana çekilip rahatça ders çalışabilirsin. -Sabah kahvaltını müziğin eşliğinde pencere kenarında yapabilirsin. -Evine istediğin zaman girip çıkabilirsin. (Bazen oluyordu gece 3te çorbacıya gidiyorduk mesela) -Duş sıkıntın olmaz, zaten kendin kullandığın için tuvalet banyo temiz olur. -En büyük artısı hayat tecrüben olur. Üniversiteden mezun olduğun zaman kendi kendine rahatça yetebilecek birisi olursun. Eksileri; -Yemeğini kendin yapar bulaşığını kendin yıkar, temizliğini kendin yaparsın. (Aslında bana göre pek eksi değil yine hayat tecrübesi sayılır) -Bazen evde az kişi olduğunuzdan sıkıcı bir ortam oluşabilir. -Bazen de ev ortak arkadaşların buluşma noktası haline gelebilir. Güzelce yiyip içip dağıttıktan sonra "hadi el birliğiyle toparlayalım" dediğinde bazılarına karşı sen kötü olabilirsin ama demezsen de herkes gittiğinde temizlik başına kalır. -Elektrik, su faturası yatırmak hep aklının köşesinde olması gerekir. (Çoğu zaman ev sahiplerine verirsin parayı onlar halleder zaten ama öyle olmasa bile bu da eksi sayılmaz, tecrübe) -Bazen masraf tutulan hesaba uymayabilir. -Eğer kalorifersiz bir evdeysen odun kömür ek masraf getirir ve uğraştırır. 3-Yukarıdaki maddeyle hemen hemen aynı zaten. Ama arkadaşlar arasında da sorun olabilir. Biriniz kirayı geciktirir ev sahibine ikiniz birden rezil olursunuz. Senin arkadaşların gelecektir ama arkadaşın ortak temizlik yapılacağı sırasında işi çıkar. Bu gibi sorunlar. 4-Eğer halinden memnunsan, sırf arkadaşların konusunu açtı diye ev olayı içine düştüyse dertsiz başına dert alma derim. 5-Yukarıda yazdım yine birçoğunu. Yurdun da getirisi vardır tabi ama bana göre götürüsü daha fazla. İnsanları sen seçmezsin, her insandan bulunan bir ortamda yaşadığından daha fazla kişi tanırsın. İnsanlar hakkında daha fazla tecrüben olur. Yemek, temizlik yapma derdin olmaz. Ama benim tercih etmememdeki en büyük nedenler yukarıda yazdığım gibi. Artıları eksilerini götürmüyor bence. Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım. Umarım ev-yurt hakkında bir fikir edinmene yardımcı olmuşumdur. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çıkışgan -- 13 Nisan 2011; 1:52:38 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 13 Nisan 2011; 2:55:45 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 13 Nisan 2011; 3:33:48 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çıkışgan -- 13 Nisan 2011; 20:54:34 > |
|
|
|
|